Korona ja keliakia antoivat sysäyksen perustaa oma yritys – näin syntyi Kauraparta

25.02.2021

Korona-aika on ollut haastava monelle yritykselle ja moni on menettänyt työpaikkansa; usko tulevaan on ollut koetuksella. Simo Pasanen päätti toimia toisin ja lähti rohkeasti yrittäjäksi korona-aikana. Hän oli nimittäin kehittänyt omassa keittiössään vankalla kokin ammattitaidolla gluteenittoman kaurapohjaisen jauhon, jotta saisi maukkaampaa ja parempaa leipää itselleen keliakian puhjettua. Tätä tuotetta sopisi myydä muillekin- ajatus johti yrittäjyyteen.

Tärkeintä on maku

Keliakian puhjettua Simon oli pakko luopua ruisleivästä. ”Gluteenittomat leivät olivat vaaleita, pahvimaisia ja mauttomia. Aloin testailla ja leipoa omaa leipää itselleni kotona. Halusin leivän, joka on hyvänmakuinen, ravitseva ja helppo tehdä. Minusta ruuan tärkein asia on maku, sen jälkeen vasta tulee ulkonäkö ja muut asiat”, toteaa Pasanen.

Pasanen työskenteli kokkina noin 10 vuotta mm. Os:ssa, Mustassa Lampaassa ja Urbanissa. Uuden kehittäminen ja testailu oli tuttua kokille. Koekeittiönä Kauraparta -tuotteille toimi oma kotikeittiö. Kauraparta leipiä testattiin ja maistatettiin ensimmäisen kerran Ravintola Urbanin lounasasiakkaille. Hyvä ja positiivinen palaute sai jatkamaan jauhojen parissa.

”Tuntui, että markkinoilla olisi tilaa tällaiselle tuotteelle. Korona antoi vauhtia viedä yritystä eteenpäin; nyt oli aikaa ja tilaisuus tehdä unelmista totta. Yrityksen perustaminen koronan alettua oli hieman haasteellista, kun kaikki virastot olivat kiinni. Tarvittavat luvat ja asiakirjat saatiin kuitenkin hoidettua ja möin ensimmäiset jauhoni vappuaattona 2020”, muistelee Pasanen.

Sen seitsemät jauhot

Kauraparta jauhot syntyvät Pasasen käsissä Virtasalmen viljatuotteelta gluteenittomista kaurajauhoista, joihin sekoitetaan jyviä, kohotusaineet ja makuaineita. Ensimmäisenä syntyi Kauraparta-leipäjauhoseos, johon tarvitsee lisätä vain vesi, sekoittaa 1 min, kohottaa ja paistaa. Jos koreografia jäi epäselväksi, niin tarkistapa tältä videolta.  Näin jokainen kotikokki saa helposti tuoretta ja maukasta leipää, ja se tuoreen leivän tuoksu kotona on ihana! Toisena syntyi Juuresparta-jauhoseos, jossa juurekset tuovat makua ja kuitulisää leipään. Riittävä kuidun saanti on suomalaisilla usein puutteellista ja varsinkin keliaakikoille se on haastavaa. Kauraparta-jauhoseoksessa kuituja löytyy 9,5 %. Kauraparta kolmas maku on Yrttiparta-jauhoseos, joka tuo vaihtelua ja uusia makuelämyksiä leipäpöytään. Yrttiparta-jauhoseos sisältää mm. hamppujauhoa.

”Haaveenani on kehittää seitsemän veljestä -henkeen seitsemän erilaista Kauraparta-jauhoseosta. Jauhojen ideoinnissa ja kehittämisessä hyödynnetään sesonkiajattelua ja joku tuote voi olla vai esim. joulukauden myynnissä”, kertoo Pasanen.

Maistuu kaikille

”Käy leukaan jokaiseen” on Kauraparran tunnusslogan. Kauraparta -jauhot käyvät kaikille: niitä voi käyttää perussekasyöjä, mutta ne sopivat myös gluteenittomaan, vegaaniseen ja soijattomaan ruokavalioon. Kaura sopii jokaisen vatsalle ja auttaa alentamaan kolestrolia, sillä kaurassa on runsaasti vesiliukoista ravintokuitua beetaglukaania, joka vähentää kolesterolin imeytymistä elimistöön. Kaurassa on myös B1-vitamiinia, folaattia, rautaa, magnesiumia, seleeniä ja fosforia. Kaura onkin oikea nykyajan superfood! Kauraparta tuotteet ovat helppo ja vaivaton tapa leipoa tuoretta leipää kotona ja raaka-aineiden suomalaisuusaste on 75%.

Kauraparta -tuotteita löytyy Reko-myynnistä, Lähiruoka Pop up-tapahtumista Matkuksesta, Lähipuoti Unnukasta, Kuopion kauppahallista sekä 33 muusta vähittäismyyntipaikasta mm. K-marketeista. Kauraparta-jauhoja voi tilata myös suoraan verkkokaupasta www.kauraparta.fi

Kauraparta

Verkkosivu: www.kauraparta.fi

Sähköposti: myynti@kauraparta.fi

Puh. +358 45 1719776

Facebook: https://www.facebook.com/kauraparta

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa