Kauppaneuvoksen kartanolla

22.06.2020
Menneisyyden tunteminen on avain nykyhetken ymmärtämiseen, joten jokaisen savolaisen olisikin nyt syytä ryhdistäytyä ja aloittaa historian opinnot! Onneksi sen voi toteuttaa varsin mukavasti ja maukkaasti Koivumäen kartanolla. Vai miltä kuulostaa Kauppaneuvoksen jalanjäljillä  -kierros, jossa historiikin jälkeen nautitaan kesälounas kartanomiljöössä?

Koivumäen kartano on Kuopion ydinhistoriaa

Koivumäen kartano perustettiin isojaon yhteydessä vuonna 1792. Vuodesta 1869 lähtien Gustav Raninin suku on hallinnoinut kartanoa.  Suvun historia ja nykyinen liiketoiminta kietoutuvat viehättävästi yhteen kartanon alakerran baarissa, jossa tarjoillaan Lignell&Piispasen alkoholitalon tuotevalikoimaa. Kartanon sijainti Vanuvuoren äärellä avarassa maalaismaisemassa on silmiähivelevän kaunis ja tuo vuodenaikojen kierron ja luonnon osaksi tunnelmaa ja tarjoaa erinomaiset puitteet ainutkertaisille juhlille ja kokoontumisille.

Tänä kesänä kartano tarjoaa 7.8.2020 asti maanantaista perjantaihin klo 11-14 kesälounasta puutarhassaan tai take awayna. Keittiömestarit on pistetty pihalle, ja sieltä he nyt löytyvät grilliteltan uumenista loihtimassa herkkuja lounaalle.  Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen. Kartanolla on myös venelaituri, joten paikka on oivallinen veneretken kohde. Ja puutarharavintolaan ovat koiratkin tervetulleita!

European Region of Gastronomy -tunnustuksen kunniaksi Kartano on myös rakentanut useita ruokaan, juomaan, hyvinvointiin ja kartanon historiaan liittyviä tapahtumia, joista löydät lisätietoa täältä.

Gini-uuhi kesätöissä

Ympäristön vaaliminen on kartanon väelle sydämenasia. Käytännössä se tarkoittaa historian vaalimista, turhan kuluttamisen välttämistä ja paikallisen palvelun sekä ruuan suosimista. EkoKompassi-laatujärjestelmä on tarjonnut konkreettiset askelmerkit arvojen viemisessä käytäntöön kartanon arjessa. Maisemanhoitotyössä puurtaa tänäkin kesänä ahkerasti Gini-lammas ystävineen.

Upeassa maaseutumiljöössä Hiltulanlahden rannalla sijaitseva Koivumäen kartano palvelee sekä lounasravintolana että juhlien ja yritystilaisuuksien pitopaikkana.

Koivumäen Kartano

Osoite: Koivumäenkuja 18, Kuopio

Email:  kartano@koivumaenkartano.com

Verkkosivu: www.koivumaenkartano.com  

Facebook: https://www.facebook.com/koivumaenkartano/

Instagram: https://www.instagram.com/koivumaenkartano

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa