Artikkelit jotka on julkaistu kategoriassa Eurega

NO TERVE VUAN TERVE!

NO TERVE VUAN TERVE!

Tämä lause voisi tulla tervehdykseksi Olavi Rytkösen (Tmi Vuplake) suusta tavattaessa. Onhan Olavi ”Blues-Ola” Rytkönen tunnettu lukuisista savon murteelle kääntämistään sarjakuvista ja muista savonnetuista teksteistä kuten myös savolaisen jouhevista juonnoistaan ja kuulutuksistaan. Olavi on kuitenkin paljon muutakin kuin viäräleukaista savolaisuutta. Viestinnän ammattilainen operoi sanan, kuvan, videon ja vuorovaikutustaitojen avulla monella areenalla.
Muuruvesi - Elämää edelleen ja aina vain virtaava kylä

Muuruvesi - Elämää edelleen ja aina vain virtaava kylä

Näin se on”, toteaa Muuruveden kyläyhdistyksen puheenjohtaja Maritta Norberg :”Meillä on aktiivinen kyläyhdistys ja asukkaidemme palveluiden ylläpidosta ja hyvinvoinnista välittävä, erittäin aktiivinen toimijaverkosto Muuruvedellä. Täällä on hyvä olla!”
Nostakaamme malja lähdevedellä

Nostakaamme malja lähdevedellä

Vesi on meille suomalaisille itsestäänselvyys – sen kuin aukaiset hanan ja otat lasillisen janoosi. Kaikki eivät sen makua ja vivahteita sen kummemmin mieti – kunhan on kylmää! Itse olen jo vuosikymmeniä valinnut juomavedekseni lähdeveden aina kun se on ollut mahdollista ja siksi odotinkin kovasti ANTI-festivaalin Encountering Taste -teosta, jossa pureuduttiin lähdevesien maailmaan. Luvassa oli käynti Poukaman luonnonvesilähteellä, jota olin yrittänyt käydä etsimässä aiemmin, siinä kuitenkaan onnistumatta.
Menesty – Sytytä yhteinen osaaminen

Menesty – Sytytä yhteinen osaaminen

Aamu-usva järven yllä, hiljainen rantakaislikon ja metsikön humina, kodan eteen sytytetty tuli, retkiaamupala ja ERG -hankekumppani, PBG Korhonen -yrittäjä Jari Korhonen tervehtivät blogi-kirjoittajaa syyskuisena aamuna Muuruveden maatalousoppilaitoksen rannassa.
”Oman pihan omenoista tein mehun aamulla, piirakat ovat Liepuskalta, tomaatti ja kurkku ovat myös lähituottajilta.” Aamupala osoittaa todeksi sen, mistä Jari mielellään puhuu ja toimissaan todeksi tekee – lähiruokaa käytetään PBG Korhosen ruokaelämyksissä usein - aina, kun se vain mahdollista on. 

Viimeisimmät

Seuraa