Panorama Bar tarjoaa kaupanpäällisiksi henkeäsalpaavan kauniin maiseman

11.11.2021

Vuoret ja kukkulat on tehty ihmisten mielissä valloitettavaksi – niin myös Tahkovuori. Kunnosta ja vuodenajasta sitten riippuu, saapuuko Tahkon laelle hissillä, kävellen, pyöräillen vai jollakin moottoroidulla vehkeellä. Perille päästyä Syvärin järvimaisema palkitsee matkanteon jo takuuvarmasti, ja Panorama Barissa voi lisäpalkita sitten itsensä vaikkapa herkkulounaalla.

Panorama Bar on palvellut Tahkovuoren valloittajia jo vuodesta 1992 Panoraama-tuolihissin yläasemalla; tällöin pienestä hissikopista myytiin mehua, makkaraa ja gulassikeittoa. Vuodesta 2008 lähtien toimintaa on luotsannut yrittäjäpariskunta Katja Kuulusa ja Harri Jokela. Yritystä on kehitetty ja laajennettu koko ajan ja nyt asiakaspaikkoja löytyy niin sisältä näköalaravintolasta, lämmitetystä paviljongista kuin ulkoterasseilta yhteensä lähes 600 asiakkaalle. Rinnekaudella paikat täyttyvätkin nopeasti laskettelijoista ja iltapäivän after ski -juhlijoista, joille tarjoillaan juomaa ja mutkatonta lounasruokaa hyvistä raaka-aineista – ja se hissikopin gulassikeittokin löytyy edelleen listalta.

Kabiinilla illalliselle

 Illan pimetessä ravintola muuntautuu tunnelmalliseksi illallisravintolaksi, jonne vieraat kuljetetaan kabiinikuljetuksella – elämys jo sekin! Illallismenut ovat lähiruoan juhlaa. Miltä kuulostaisi alkuun savolainen antipasto, pääruoaksi 8 tuntia maakuopassa haudutettua rosvopaistia tai loimulohta ja lopuksi mustikkakukkoa tai lakkatiramisua? Tunnelmallinen näköalaravintola kutsuu järjestämään myös yksityistilaisuuksia; monet häät, synttärit ja perhejuhlat vietetään Tahkon laella ja henkilökunta onkin tottunut taipumaan monenmoisiin teemoihin ja tarjoiluihin. Mutta muistakaa kuitenkin, että vaikka olisi vauhdikkaatkin juhlat, niin sarvikattokruunussa ei sitten roikuta!

Oma suosikkipaikkani Panorama Barissa löytyy saunasta ja lähdevesipaljusta. Vuonna 2019 ravintolan yhteyteen valmistui 12 hengen näköalasauna ja sen yhteyteen palju, joka täytetään Tahkon omalla lähdevedellä. Paljun paikka korkealla rinteessä on ainutlaatuinen. Alhaalla tuikkivat Tahkon kyläkeskuksen valot ja taivaalla tietenkin tähtitaivas. On melkoisen rentouttavaa siemailla saunajuomaa ja arvuutella tähtikuvioita lämpöisessä vedessä reporankana köllötellen.

Hotelli Raaha ja metsäkypylä tulossa

Jos suunnitelmat etenevät yrittäjien toiveiden mukaisesti, saadaan Tahkon laelle ensi kesänä uusi rakennusvaihe käyntiin. Ensimmäisessä vaiheessa Tahkon huipulle rakentuu maisemahotelli Raaha sekä metsäkylpylä, samalla korjataan myös alueen tiestöä sekä kunnallistekniikkaa. Hotellin huoneet ovat rinteeseen sijoittuvia luontoon sulautuvia maisemasviittejä, joista jokaisesta avautuu upea näköala Syvärille. Puurakenteisissa maisemasviiteissä hyödynnetään vanhaa rakennustekniikkaa: ulkopinnat ovat paanua ja katolla kasvaa kunttaa. Myös metsäkylpylä tuo kävijän luontoon, sillä kylpylää ei tehdä vain sisätiloihin. Saunat ja ulkoilma-altaat on sijoitettu metsämaisemiin ja kylpylän vesi otetaan Tahkovuoren luonnonlähteestä.

Vastuullisuus edellä

Panorama Bar käyttää Ekokompassi -ympäristövastuullisuusjärjestelmää vastuullisuustyössään. Yritys myös hakee yhteistyössä Tahkon alueen toimijoiden kanssa Sustainable Travel - sertifikaattia koko Tahkon matkailualueelle. Yrittäjäpariskunnan näkemys vastuullisuudesta pitää kiitettävästi sisällään kaikki vastuullisen toiminnan osa-alueet: ympäristön, talouden, sosiaalisen ja kulttuurillisen vastuun. Esimerkiksi rakentamishankkeissa yhteistyökumppanit ja raaka-aineet pyritään löytämään mahdollisimman läheltä ja näin tuetaan lähialueen elinvoimaa, harjoittelijoille halutaan maksaa antamastaan työpanoksesta palkkaa ja lähiruokaa käytetään mahdollisimman paljon. Näihin arvoihin on kuluttajankin helppo yhtyä ja tukea yrityksen toimintaa asiakkaana.

Panorama Bar

Osoite: Tahkomäentie 333, Tahkovuori

Puh: 041 317 4602

Sähköposti: info@panoramabar.fi

Verkkosivut: www.panoramabar.fi

Facebook: https://www.facebook.com/Panoramabartahko/

Instagram: https://www.instagram.com/panoramabartahko/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa