Hyviä hetkiä Haapaniemessä

03.11.2020
Kauniina siintävä Haapajärvi, muuttolintujen suhina ja niemessä seisova matkailuyrityksen jyhkeä päärakennus - olemme Iisalmessa, Huotarin kylällä Haapanimen matkailun päärakennuksen edustalla.  Jututettavana on Esa-Mikko Lappalainen, matkailuyrittäjä toisessa polvessa, ympärillä huokuu luonnon rauha ja kiireettömyys.
” Haapaniemi on meille Lappalaisille yhtä kuin koti, perhe, sekä yritys ja elanto. Perheyritykseen kasvaneena nämä asiat eivät ole olleet minullekaan ristiriidassa keskenään, päinvastoin. Etenkin nykypäivänä toisen arki maaseudulla voi olla toisen elämys, ilman sen suurempia loppuun asti hiottuja aktiviteetteja, vaikka toki niilläkin on paikkansa ollut vuosien saatossa. Haluamme jakaa vieraidemme kanssa aitoa elämäntapaa- ja elämäniloa, mitä itse saamme kauniissa Haapaniemessämme kokea.”

Haapaniemen matkailun historiaa

Vuonna 1985 Riikka ja Reijo Lappalainen ottivat Haapaniemen tilan haltuunsa edelliseltä sukupolvelta. Heillä oli haaveena perustaa maaseutumatkailuyritys. Ensimmäiset lomamökit valmistuivat 1991, jonka jälkeen yritystä on kehitetty hyvin suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti. Ohjelmapalvelut tulivat mukaan vuonna 1995. Tämän jälkeen syntyi ajatus 15 hengen savusaunasta, joka rakennettiin vuonna 2000.

Iso askel otettiin juhlapalveluiden tarjoamiseen v. 2004, jolloin valmistui 85 hengen juhlatalo kabinetteineen. Tänä päivänä tiloihin mahtuu kesäaikaan 150 henkilöä ja tilat muuntuvatkin hyvin aina asiakkaiden tarpeiden mukaan. Haapaniemessä järjestät upeissa puitteissa niin häät, syntymäpäivät, kokouslounaat, sukujuhlat ja muut juhlalliset tai arkisemmatkin tilaisuudet.

Vuonna 2014 valmistunut Villa Haapaniemi on Haapaniemen Matkailun uusin investointi. Kuusi makuuhuonetta majoittaa mukavasti kahdentoista hengen seurueen. Alakerran tilava ja valoisa Henriikan sali soveltuu oleskelun ja lomailun lisäksi hyvin myös illanistujaisiin, pieniin juhliin ja kokouskäyttöön. Nykyaikainen keittiö ja kaasugrilli mahdollistavat ruoanlaiton sisällä ja ulkona. Ikkunoista avautuu Haapajärven rantamaisema ja ulkopuolella kiertää suuri näköalaterassi. Pihapiiriin kuuluu myös erillinen grillikatos, hiekkaranta, laituri ja soutuvene.

Kaikkiaan Haapanimen Matkailusta löytyy 120 majoituspaikka sisältäen Iisalmen keskustassa sijaitsevan Hotelli Seurahuoneen. Perheen kaikki lapset ovat nykyään mukana yritystoiminnassa.

Haapaniemi sopii rentoutumiseen, ulkoiluun ja saunailtojen viettoon. Arkinen aherrus katkeaa mukavasti ulkoillessa ja haapahirsisen savusaunan lempeissä löylyissä. Saunasta voi pulahtaa uimaan Haapajärveen, talvella valaistuun avantoon. Lämmitettävät, siirreltävät kylpypaljut täydentävät saunomisen nautintoa.

Leikkimieliset kisailut ja luontoruokailut tuovat virkistystä kokouspäivään tai toimivat hyvinvointipäivän ohjelmana. Jo Haapaniemeen saapuminen voi olla yhteinen ohjelmanumero. Matka taittuu Iisalmen keskustasta maisemareittiä polkupyörillä tai vesitse ryhmäkanootilla. Haapaniemen kestosuosikki on Savusauna, joka kruunaa päivän.

Tilausravintola palvelee A-oikeuksin ja lähitienoon antimista loihdituin herkuin. Ruokailut voidaan järjestää myös ulkotiloihin, esimerkiksi terassille, rantaan tai kotaan.

Valkosipulihauki menestyi Local food gift -kilpailussa

”Jo sukupolvien ajan Haapaniemen perhetilaa ympäröivä Haapajärvi on tarjonnut ravintoa sekä elantoa asukkailleen. Kalaa on suolattu, säilötty, savustettu ja viety turuille ja toreille myyntiin niin veneellä kuin hevosellakin. Vanhoja perinteitä kunnioittaen ja hiukan uutta lisäten olemme tuoneet käsiisi oikean paikallisen kulinaristisen makuelämyksen. Perinteikkään iisalmelaisen matkailutilan ravintolan legendaarinen valkosipulihauki on nyt vihdoinkin kätevästi käsiesi ulottuvilla.”

Yli kymmenen vuotta sitten keittiöpäällikkö Karri Hakkarainen kehitti Haapajärvestä kalastetusta hauesta valkosipulihauen pitopöydässä tarjottavaksi. Hyvän palautteen myötä Karri ja Esa-Mikko lähtivät jatkokehittämään tuotetta ERG Local food gift koulutusohjelman avulla kuluttajamyyntiin sopivaksi.

Valkosipulihauki soveltuu erinomaisesti pikantiksi tuliaiseksi juhlapöytään, ja sitä voi soveltaa myös ruuanlaitossa, vain taivas on rajana. Voit nauttia haukea esimerkiksi tuoreen ruisleivän päällä tai sellaisenaan! Olitpa sitten mitä mieltä hyvänsä, takaamme, että kokemus ei jätä ketään kylmäksi. Tämä hauki ei kahlaa haaleassa vedessä!

Tätä herkkua löytyy tällä hetkellä Haapaniemen Matkailusta, Hotelli Seurahuoneelta, Väisäsen kotilihasta, Sourunsalon kaupalta, Hankkija Iisalmen myymälästä, Kahvila-ravintola Iltalypsystä, sekä Kuopiosta K-market Kalakukosta, Ravintola Puijonmajalta ja  Koivumäenkartanolta

Upeassa maaseutumaisemassa Haapajärven rannalla sijaitseva Haapanimen Matkailu palvelee sekä majoitus-, ohjelmapalvelu-, juhla-, sekä kokousasiakkaita.

Haapaniemen Matkailu Oy 

Osoite: Haapaniementie 165 74150 IISALMI

Email: info@haapaniemenmatkailu.fi

Verkkosivu: https://www.haapaniemenmatkailu.fi 

Facebook: https://www.facebook.com/HaapaniemenMatkailu

Instagram:  https://instagram: @haapaniemenmatkailu

 

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa