Kummisetä, salonkikelpoinen seuralainen Kuopiosta

02.09.2021

Ravintola Kummisedällä on kaikki ässät hihassa Kuopion ravintolamaailmassa menestymiseen: sijainti kävelymatkan päässä mualiman navalta historiallisissa rakennuksissa, jotka antavat puitteet elämyksiin ja huikeisiin tarinoihin sekä keittiön kunnianhimoinen ote kulinaarisiin tarjoomuksiin. Kesäaikaan sisäpihan suojaisa terassi aiheuttaa löytäjälle riemun tunteen - mikä seesteinen keidas keskellä kaupunkia!

Ravintolan puuosa, jossa sijaitsee tunnelmallinen ruokasalonki upeine kakluuneineen, on jo 1850-luvulta, jolloin se oli Kuopion siltavoudin asuntona. Rakennuksen kiviosa valmistui vuonna 1912.  Rakennukset ovat nähneet aikojen saatossa monenmoista bisnestä  ”Sokeain talon” työpajana ja myymälänä, kangaskauppana, mankeliliikkeenä, hierontalaitoksena ja asuntoina. Pihapiirin vanha aittakin on jo 150-vuotias, ja se siirrettiin nykyiselle paikalleen 2000-luvun alussa turvaan kauppakeskus Aapelin tieltä.

Menokenkä vipattaa livemusiikin tahdissa

Ravintola Kummisetä on mm. teatteri-, musiikki- ja muun kulttuuriväen luottopaikka. Sijainti musiikkikeskuksen läheisyydessä antaa hyvät puitteet etkojen ja jatkojen pitämiseen ja kaipuu livemusiikin äärelle on jo kova niin asiakkailla kuin työntekijöillä. Mikäli anniskelu - ja asiakaspaikkarajoitukset poistuvat syksyn aikana, pubissa on syksyn tullen taas perjantaisin ja lauantaisin live-musiikkia: lauteille nousee erityisesti paikallisia bilebändejä. Silloin tällöin on innostuttu järjestämään myös K-50-iltoja ja K-60- iltoja. Syyskuussa tarjolla on 11.9 vielä yksi terassikeikka säävarauksella, kun Vapaan Maailman varjot coveroi Sir Elwoodin hiljaisia värejä.

Keittiö elää sesonkien mukaan

Ravintolassa ei ole lounastarjoilua, vaan se keskittyy iltapainotteisesti a la carte tarjontaan sekä ohjelmailtoihin. Ruokalista vaihtuu noin neljä kertaa vuodessa, mutta klassikkoannokset rautainen maksa ja valkosipuli-aurajuustoetanat säilyvät vuodesta toiseen.  Myös Kallaveden kuha on listalla melkein ympäri vuoden, kun sitä vain pyynnin puolesta on mahdollista saada. Oman pihviannoksen voi rakentaa mieleisekseen valitsemalla pihvin, lisukkeet ja kastikkeet menun valikoimasta.

Kummisedän keittiö elää sopusoinnussa sesonkien mukaan. Marjat, sienet, juurekset, savolainen kala sekä liha ja alueen pientuottajien antimet ovat konstailemattoman listan ydin. Raaka-ainehankinnassa tehdään yhteistyötä esimerkiksi Heikin Kalan ja Savo-Karjalan lihan kanssa. Juomavalikoimissa suositaan myös paikallisia tuottajia, joten valikoimista löytyvät niin Olvin, RPS:n, Iso-Kallan kuin Alahovinkin juomat.

 Syyskuussa onkin taas aika vaihtaa listaa, kun tuoreet paikalliset vihannekset vaihtuvat varastoitaviin juureksiin. Uuden ruokalistan makuja pääsee herkuttelemaan keskiviikkona 15.9. kello 16 alkaen.

Omat pippalot vintillä tai aitassa

Tunnelmalliset Kummin Aitta ja Yläkerran Tilausravintola ovat vuokrattavissa monenlaisiin tilaisuuksiin; siellä on siis mahdollista viettää koko elämänpolkunsa huippuhetket kastejuhlasta rippijuhlien kautta häihin ja muihin merkkipäiviin. Aitassa on myös pidetty erilaisia teemailtoja kuten espanjalainen ilta – tällöin tarjoiltiin tietenkin tapaksia ja flamenco-helmat liehuivat.  Kummin Aittaan mahtuu jopa 65 ja Yläkerran Tilausravintolaan 40 henkilöä. Kokoustekniikka tarjotaan talon puolesta ja pöydät notkuvat toiveiden mukaista tarjottavaa.

Ravintola Kummisetä

Osoite: Minna Canthinkatu 44, Kuopio

Puh: (017) 369 9880

E-mail: ravintola@kummiseta.com

Verkko-osoite: https://www.kummiseta.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ravintolakummiseta

Instagram: https://www.instagram.com/explore/locations/737665778/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa