Eräluonto kutsuu Jyrkälle

08.09.2020
Ruukin Tuvalle päätyminen vaatii hieman suunnittelua, sillä se ei ole 5-tien vieressä sijaitseva nopea kahvipaussipaikka matkalla pohjoiseen. Rautaruukin ainutlaatuinen historia, kohiseva Jyrkänkoski ja alueen kaunis erämaaluonto ovat ne syyt, miksi suunnittelua paikalle päätymiseksi kannattaa ehdottomasti harrastaa. Erityisesti kaikki kalastus-, metsästys-, sienestys- ja marjastushenkiset ihmiset – mökki varaukseen, uistimet ja sankot kyytiin ja Jyrkälle! Ruskaluonto tarjoaa nyt parastaan!

Ruukin Tupa

Ruukin Tupa on paikan tukikohta kesäisin ja auki toukokuusta syyskuun loppuun aivan Jyrkänkosken kuohujen ääressä. Tupa toimii vierailijoiden infopisteenä ja sieltä löytyvät kahvio- ja cateringpalvelut, baari, elintarvikkeet, matkatuliaiset ja kalastusluvat. Tuvalla on pieni ruukin historiasta kertova museo ja vaihtuva taidenäyttely. Myös Jyrkän alueen kesäteatteri toimii Ruukin Tuvan alueella.

Tyylikkäät Hiili ja Miilu majoittavat

Kun korven keskelle kerran lähtee, on majoitustakin mietittävä. Ruukin Tuvan upouudet mökit Hiili ja Miilu ovat kauniisti sisustettuja, tilavia huviloita, joiden neljään makuuhuoneeseen mahtuu isompikin porukka lomailemaan. Pihalle voi myös vuokrata lisäpalveluna paljun. Mökeissä on täydellinen keittiö, grilli ja välineistö, mutta itse lähtisin kyllä koko päiväksi retkeilemään ja tilaisin Ruukin Tuvan pitopalvelusta valmiin ruuan illaksi.

Volokin poloku

Ruukin Tuvalta alkaa 30 km mittainen Volokinpolku, joka vie kulkijan vaihteleviin erämaamaisemiin. Aluksi kierrellään soiden välissä särkkämaisemissa, reitin puolivälissä maisemat muuttuvat jylhemmiksi rotkomaisemiksi ja matkaa taitetaan niin hautavajoaman pohjalla kuin Holinmäen harjalla maisemia ihaillen. Reitin varrella on runsaasti tuli- ja taukopaikkoja, laavuja sekä Hankalammen lintutorni. Osan reitistä voi matkata myös meloen; Ruukin tuvalta järjestyvät tähänkin niin kanootit kuin kuljetukset.

Eräruoka- ja luontomatkailupalvelut, korkeatasoinen mökkimajoitus sekä kahvila, pubi ja Ruukkimuseo Volokinpolun kupeessä Sonkajärven Jyrkällä.

Ruukin Tupa

Osoite: Jyrkäntie 1881, Jyrkkä

E-mail:  ruukinkahvila@gmail.com

Tel: +358 50 3531897

Verkkosivu:  www.ruukintupa.fi

Facebook: https://www.facebook.com/ruukintupa/

Instagram: https://www.instagram.com/ruukintupa/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa