Mustan Lampaan taidonnäyte on neljän ruokalajin menukokonaisuus, joka tarjoilee elämyksiä kaikille aisteille, ylistäen sesonkia sesongin sisällä. Mustan Lampaan elämys on nykypäivän fine diningia, hyödynnämme lähialueiden tuottajien pienimmätkin erät ja ruokalistamme sisältö päivittyy sen mukaisesti. Gastronomisen alueemme tuottajien monipuoliset raaka-aineet ja ympäröivän luonnon antimet yhdistyvät omintakeiseen tapaamme kokata, tuoden ruokien parhaat puolet esiin. Tämä on oodi käsityölle, paikallisuudelle ja keittotaidolle! Olemme tarkoin valinneet jokaiselle ruokalajille sopivan juoman. Tee- ja mehupohjaiset alkoholittomat juomat valmistamme itse kauden parhaista mauista. 

Kerrothan meille etukäteen pöytävarausta tehdessäsi erityisruokavaliosi ja ruoka-aineallergiasi, kuitenkin viimeistään 48 tuntia ennen pöytävarauksen alkamista. Myöhemmin ilmoitetut allergiat voimme huomioida vain rajoitetusti. Ravintolan keittiö inspiroituu ruokavuoden useista eri sesongeista, pohjoissavolaisista metsistä, pelloista ja puhtaista järvistä. Pelto ravintolan katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät mahdollistavat Musta Lampaan raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin. Vuonna 1862 rakennettiin jykevät kellariholvit oluttehtaan käyttöön. Gustaf Ranin lunasti tilat muutamaa vuotta myöhemmin ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa. 1982 noiden upeiden holvikaarten ylle nostettiin Gourmet-kyltti. Ravintolan nimeksi tuli Musta Lammas. Siitä asti ravintola on vienyt eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria.

Kysy myös: Musta Lammas  räätälöityjä kokkikouluja ryhmille. Ammattikokin vetämä kokkikoulu on ainutlaatuinen elämys ryhmälle. Kokkikouluun on helppo yhdistää myös viini- tai oluttasting. Rentoja ja opettavaisia viinitastingeja ainutlaatuisissa ravintolamiljöissä. Tastingit voidaan räätälöidä ryhmällesi mieltymykset ja osaamistaso huomioonottaen.

  • Kesto: 2,5-3 tuntia 
  • Sijainti: Satamakatu 4, 70100 Kuopio 
  • Ryhmän koko: min. 10 / max 50 hengelle
  • Saatavuus: ympäri vuoden 
  • Kielet: Suomi, englanti 
  • Hinta: Viiden ruokalajin yllätysmenuillallinen 66 € *Huoma tarkasta ajantasainen hinta myös ravintolan verkkosivuilta.
  • Lisämaksusta: Menulle sovitetut juomat 44 €. Alkoholiton juomapaketti 29 €. 
  • Varauksetmyynti@ravintolamestarit.net, Puh. 044 581 0453​