Mansikan makua ja ripaus rakkautta Suonenjoelta

22.06.2021

Ajattele mielessäsi kaunista kesäpäivää. On lämmin, aurinko paistaa, linnut laulavat, taivas on sininen ja siellä leijailee ehkä muutama pilvenhattara. Mitä muuta näet, mitä haistat, mitä maistat? Näetkö ehkä mansikkapellon sielusi silmin? Mansikka jos mikä, kuuluu olennaisena osana kesän makuihin. Voiko herkullisempaa ollakaan, kuin tuore herkullisen punainen mansikka suoraan pellolta?

Nenosen mansikkatila Suonenjoella on yksi paikkakunnan isoimpia suoramyyntitiloja. Mansikkaa on viljelty tilalla vuodesta 1972, joten mansikan makuista arkea on vietetty tilalla jo pian 50 vuoden ajan! Tätä ennen tilan isännän Juha Nenosen isä ja mummi ovat viljelleet mansikkaa Suonenjoen Kärkkäälässä, josta Suonenjoen mansikka on lähtöisin.

Mansikkaa viljellään tällä hetkellä 15 hehtaarin alueella ja vuosittain pelloilla työskentelee aimo joukko tarmokkaita mansikanpoimijoita. Iso osa mansikoista myydään tuoreena eteenpäin, mutta tilalla on lähdetty rohkeasti kehittämään myös mansikkapohjaisia juomia. Tilalla toimii lisäksi kesäkahvila ja puoti, jossa voi nauttia vaikka marjaiset päiväkahvit tai ostaa mukaan mansikkatuotteita. Tilan risteyksen ohi on vaikea ajaa huomaamatta, sillä iso mansikkakyltti herättää varmasti huomion!

Mansikkakuohu vuoden juhlajuoma 2019

Mansikkakuohu on varmasti tilan tunnetuin juoma ja yksi tilan ylpeyden aiheista. Alkoholiton, kauniin punainen ja kuplivan raikas kuohujuoma valittiin vuoden juhlajuomaksi 2019. Eikä syyttä! Juomassa on voimakas tuoreen mansikan aromi, makeus on juuri sopiva ja juoma on virkistävä lämpimänä juhlapäivänä. Juoma sopii myös herkullisten cocktailien tai mocktailien pohjaksi. Muita tilan kehittämiä tuotteita ovat kylmäpuristettu mansikkamehu, mansikkalimonadi sekä mansikkaglögi. Mansikkaisia juomia löytyy siis moneen tarkoitukseen ja tilanteeseen.

Kylmäpuristus säilöö kesän aromit

Kylmäpuristetussa mansikkamehussa aromit säilyvät eri tavalla kuin lämpökäsitellyssä tuotteessa. Täysmehupitoisuus on 80 % ja mehu sisältää normaalia mehutiivistettä vähemmän lisättyä sokeria, mikä on varsin iloinen uutinen vähemmän sokeria kaipaaville kuluttajille. Nenosen kylmäpuristettu mansikkamehu on valittu edustamaan Pohjois-Savoa kolmen muun tuotteen kanssa European Food Gift Challengessa Coimbrassa heinäkuussa, jossa valitaan Euroopan parhaat ruoka- ja keittiötavaralahjatuotteet. Roppakaupalla onnea kisaan!

Mansikkamehun voi veden ohella laimentaa myös kivennäisvedellä ja tarjoilla mm. yrttien tai sitruunan kera, jolloin siitä helposti myös raikkaan juhlavamman juoman. Mansikkaglögi maistuu lämpimänä juomana etenkin talviaikaan ja mansikkalimonadi on erityisesti perheen pienimpien mieleen.

Nenosen mansikkatila

Osoite: Tyyrinmäentie 52, Suonenjoki

Verkko-osoite: www.nenosenmansikkatila.com

Sähköposti: info@nenosenmansikkatila.com

Facebook: https://www.facebook.com/nenosenmansikkatila

Instagram: https://www.instagram.com/nenosenmansikkatila/

Tiedustelut:

Juha Nenonen Puh. 0400 371 984

Tuotteet:

Alexandra Bogolyubova Puh. 0440 519 532

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa