Sateenkaarenpuu tarjoaa luontoelämyksiä Tuovilanlahdessa

22.03.2021
Tuovilanlahden kaunis kylä Pohjois-Savossa on sikäli erikoinen kyläkeskus, että sen talot ovat tiiviisti kyläraitin varrella. Kylän keskusta on erittäin kaunis vanhoine perinnetaloineen ja kiemurtelevine kyläteineen. Ei ihme, että kylätie on suojeltu kaavalla eikä sitä saa vetää viivaimella suoraksi!

Monipuolinen matkailutuote testissä

Olimme odottaneet tätä päivää! Koronavuoden keskellä ja eristyksessä oli aivan ihanaa jo etukäteen hemmotella itseään ajatuksella liikkumisesta lumisessa luonnossa, toisten ihmisten tapaamisesta ja hyvästä ruoasta. Kyseessä oli testimatka, olimme hyvinvointipäivän testaajia. Ryhmämme oli pieni ja näin pystyimme hyvin ottamaan huomioon koronarajoitukset. Meidät ottivat vastaan kylätalo Kalapurolla Majatalo Osulan emäntä Mervi Rönkä, kylätalkkari Jouni Piirainen ja Sateenkaarenpuu -yrittäjä Johanna Penttinen.

Ja hemmottelua saimme! Minulle päivän ehdoton kohokohta oli lumikenkäily Tuovilanlahden upeissa, lumisissa metsissä. Johanna on yhdeltä koulutukseltaan eräopas, ja vaikka voisi kuvitella, että suomalaisina osaamme liikkua lumessa ja metsässä, oli lumikenkäily lähes kaikille uutta ja oli hyvä saada Johannalta niksit kenkäilyyn liittyen. Jo tämä ensimmäinen tutustuminen Tuovilanlahteen toi varmuuden;  reissu ei varmasti ole viimeinen: haluan nähdä ja kokea tämän alueen ja sen kulmat kaikkina vuodenaikoina!

Entuudestaan minulle oli tuttua ainoastaan Korkeakosken maasto, mutta senkin kokeminen lumisena talvena oli seikkailu! Enpäs tosiaankaan tiennyt, että pikkumatkan päässä Korkeakoskesta on kaunis kylämiljöö, jossa on tarjolla upeaa paikallista ruokaa, majoitusta Majatalo Osulassa ja ihania, monipuolisia hemmottelupalveluita.

Sateenkaarenpuun monitaitoinen Johanna

Eräoppaana toimimisen lisäksi Johanna Penttinen kertoo nettisivuillaan olevansa luontaishoitaja, kansanparantaja, life coach, greencare luonto -elämysopas, joogaohjaaja, kylvettäjä, luova taiteilija, mindfulness -valmentaja ja kanssakulkija. Saimme aavistuksen tästä kaikesta osaamisesta talvisaunassa, jonne valmistimme etukäteen luonnonyrteistä yrttijalkakylvyt. Kaikki ryhmämme jäsenet eivät saunoneet, mutta kuivatut kasvit ja kukat sekä eteeriset öljyt houkuttelivat   kaikki kyllä kokoamaan oman hoitokombon jaloilleen. Jo kylpymateriaalien kerääminen oli mieltä ravitsevaa.  Me todellakin inspiroiduimme luonnosta ja Johannan hyvinvointipalveluista, sillä hän tekee ja toteuttaa elämäntehtäväänsä suurella sydämellä, aidosti hetkessä läsnäollen! 

Sateenkaaripuu järjestää myös kursseja räätälöitynä erilaisiin toiveisiin niin yrityksille, yhteisöille kuin kaveriporukoille. Miltä kuulostaisi rummunvalmistus, makramee-kurssi tai vaikkapa turvesauna?

Sateenkaarenpuu-Luontolataamo

Puh: 040-7061117

Sähköposti: sateenkaarenpuu@gmail.com

Verkkosivut: https://www.sateenkaarenpuu.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Sateenkaarenpuu

Instagram: https://www.instagram.com/johanna_luontolataamo/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa