Tutustutaan Komeroon

12.01.2021

Joululoma meni, kinkku loppui - ollaan taas tässä arjen oravanpyörässä. Olen niitä kotikokkeja, jotka ratkaisevat arjen ruokailut keittämällä sunnuntaina ison kattilallisen keittoa, jota syödään alkuviikko; loppuviikko nautitaan sitten ehkä makaronilaatikkoa. Vähän tylsäähän se on ja ruokailu muuttuu helposti pelkäksi polttoaineen tankkaamiseksi. Helppo ratkaisu tähän ongelmaan löytyisi kuulemma Komerosta?! Kaikenlaiset ruokakassi-viritelmät ovat olleet minulle vieraita - että kaikki raaka-aineet valmiiksi mitattuna ja paloiteltuna, mausteet mietittynä valmiiksi? Nyt on mentävä kohti tuntematonta….

Komero Food Toivalassa

Komero Food on Kuopiossa vuonna 2015 perustettu elintarvikealan start up-yritys, jonka alkuperäinen suunnitelma oli myydä ruokapakkauksia automaateista. Tuotekehittelyn myötä ollaankin päädytty myymään tuotteita 150 ruokakaupan sekä oman verkkokaupan kautta. Ateriapakkausten reseptit on kehittänyt keittiömestari Henri Alén, joka lähti perustajaosakkaaksi mukaan, koska koki arkiruokailun aiheuttaman päänvaivan samaistuttavaksi ongelmaksi. Komero yhdistää hävikin vähentämisen, hyvän ruoan ja kokkauksen ilon, Alén toteaa.

KomeroFoodin ateriaboksiin pakataan käsityönä valmiit raaka-aineet huippukokki Henri Alénin suunnittelemaan ateriaan. Mukana tulevilla ohjeilla kuka tahansa, missä tahansa, osaa valmistaa boksista herkullisen aterian 2-3 hengelle.  Kun raaka-aineita on juuri oikea määrä, hävikkiä ei juurikaan tule, eli jääkaappi ei tursuile elmukelmutettuja pikkukippoja ja komposti ei täyty kuorintajätteistä ja kaksi viikkoa jääkaapissa muhineista jämäkippojen sisällöistä. Komero Foodin valikoimista löytyy tällä hetkellä kahdeksan erilaista ateriavaihtoehtoa.

Kaikki kokkaa!

Korona aiheutti Komerossakin monenlaista turbulenssia, mutta positiivisena asiana se pakotti tiimin kehittämään verkkokauppatoimintaa ja huoneenlämmössä säilyviä ateriapaketteja. Tänä syksynä Komero Food lanseerasi Kaikki kokkaa -tuotesarjassa lohibowl- ja vegetaco-boksit, jotka säilyvät huoneenlämmössä neljän kuukauden ajan. Konseptissa hyödynnetään uutta teknologiaa eli  HPP-kylmäpastörointia, jossa painekäsittely tuhoaa elintarvikkeista lähes kaikki bakteerit ja virukset ja parantaa siten merkittävästi tuotteiden säilyvyyttä ja turvallisuutta. Näiden tuotteiden tilaaminen onnistuu siis helposti verkkokaupasta postitse ja yhden pakkauksen hinta on 10 euroa. Nyt sen perinteisen hernekeittopurkin viereen saa siis tilattua Gourmet-hätävaran. Itseäni kiinnostaa erityisesti näiden aterioiden hyödyntäminen retkeilyssä. Uskoisin myös mökkeilijöiden, veneilijöiden ja telttailijoiden kiittelevän näistä säilyvistä ateriavaihtoehdoista.

Monille sopivia aterioita vastuullisesti

Komeron ruoilla on korkeat laatuvaatimukset. Ruoan on oltava vastuullisesti tuotettua, ravintoarvoiltaan korkealaatuista sekä maukasta; eikä helposta valmistuksesta tingitä. Sydäntäni myös lämmittää nähdä sydänmerkki niinkin useassa Komero Foodin ateriassa.  Lisäksi useimmat tuotteet ovat kasvisuokailijoille sopivia. Lapsiperheiden suosikeiksi ovat nousseet etenkin lohibowl, kylmäsavulohipasta ja Cape Town pasta.

Komero Foods haluaa tuotteissaan kiinnittää erityistä huomiota siihen, kuinka paljon arjen syömisemme vaikuttaa niin hyvinvointiimme kuin elinympäristöömme. Raaka-ainevalinnoissa pyritään suosimaan suomalaisia pientuottajia. Esimerkiksi savulohipastan lohi tulee kuopiolaisilta yhteistyökumppaneilta ja thaimaalaisen nuudeliwokin siitakesienet Pohjois-Karjalasta. Pakkaukset ovat täysin kierrätettäviä ja ne tuotetaan suomalaisen Pyrollin tehtaalla.

Kaikista tärkeintä arjen hyvinvointimme kannalta on se, että jokapäiväisen ruokailun pitäisi tuottaa meille iloa: onnistunut kokkaushetki, ruoka ajallaan pöytään ja herkullinen makunautinto ovat Komero Foodsin ratkaisu tähän!

Komero Food Oy

Osoite: Takojantie 7, Toivala

E-mail: info@komerofood.fi

Puh: 044 3718323

Verkkosivu: www.komerofood.fi

Facebook: https://www.facebook.com/KomeroFood/

Instagram: https://www.instagram.com/KomeroFood/

Twitter: https://twitter.com/KomeroFood/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJnBEJCmmzZd7LknEUGOFpg

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa