Kahvila Kantti on tiedon ja tarinoiden korttelin sydän

14.06.2021

Jos Kahvila Kantin tuotevalikoimataulussa lukee avajaispäivänä corvapuusti tai cuohuviini, se ei ole mitään ranskalaishenkistä hienostelua, vaan akuutti k-kirjainpula. Piipahtaessani avajaistohinoita seuraamassa tämä k-pula vaikutti olevan ainut akuutti ongelma ja siihenkin haettiin käytännönläheistä ratkaisua.

Kahvilan avaamista valmistelevan henkilökunnan fiilikset olivat innostuneet ja energiset. Pitkä suunnittelutyö oli tulossa päätökseen – nyt odottelu loppuu ja päästään tekemään! Kevään mittaan huolella suunnitellut palaset loksahtelevat kauniisti kohdilleen – astiasto, ruokalista, henkilökunta ja ne tuoreet korvapuustit…

”On ollut ilo nähdä ja kuulla, miten kahvilamme kiinnostaa ihmisiä ja miten sitä odotetaan”, toteaa kahvilapäällikkö Anna Antinjuntti.

Vastuullinen kahvila

Kahvila Kantin tarjoiluvalikoimaa määrittävät kotimaisuus, tuoreus, maukkaus ja konstailemattomuus. Lähi- ja luomuraaka-aineita käytetään paljon ja ruokalistaa päivitetään satokausiajattelun mukaisesti. Käytettävät marjat ovat kotimaisia; kesällä niitä herkutellaan tuoreena, talvella pakasteena.

Nekin raaka-aineet, jotka tuodaan maailmalta – kuten kahvi ja tee – voidaan valita vastuullisesti. Paikalliset yritykset Record Coffee Co ja Cafe Nazca toimittavat nämä tuotteet kahvilaan ja juomien valmistuksessa käytetään kestosuodattimia ja -pusseja. Virvoitusjuomavalikoimista löytyvät paikallisten panimoiden Iso-Kallan, RPS:n ja Olvin tuotteet. Kahvilan nimikkodrinkit – Kantin Mimosa ja Kantin Marjat – rakennetaan alkoholitalo Lignell&Piispasen tuotteista ja paikallisista marjoista.

Ravintolamestarit Oy, joka vastaa Kahvila Kantin toiminnoista, kuuluu Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään sekä Portaat Luomuun -ohjelmaan. Ekologisuus, kierrätys sekä hävikin minimointi on sisäänrakennettu systemaattisesti jokaiseen ravintolatoimintoon.

”Haluamme tarjota maukkaimman makuelämyksen omien käsiemme kautta”

 Henkilökunta on suunnitellut itse kahvilan ykkösleivonnaisen – valkosuklaa-karpalo-korvapuustin - jota on tarjolla uunituoreena, paikan päällä leivottuna joka päivä. Kirpsakat karpalonmurut, valkosuklaan makeus ja klassinen kaneli muodostavat upean pullaelämyksen. Myös muut leivonnaiset sekä leipä tehdään itse. Kaalin ystävänä odottelen jo malttamattomana, että pääsen maistelemaan kahvilan kaalipiirakkaa, joka on tehty klassisella slaavilaisella reseptillä.

Kahvilatuotteiden lisäksi tarjolla on päivittäin salaattilounas, johon kuuluu myös keitto.  Salaattiin voi itse valita lisukkeensa ja se tehdään asiakkaalle annoksena. Lisäksi tarjolla on aina smoothiepohjainen Kantin Kulho, jota voi täydentää makunsa mukaan marjoilla, jauheilla sekä erilaisilla pähkinöillä tai siemenillä.

Hävikkiruuan minimoimiseksi henkilökunnalla on myös työn alla lämpimät voileivät -projekti, jossa tämä lohturuokien klassikko halutaan nostaa uuteen loistoonsa.

Snellmaninpuiston lehmusten alla

Kahvila Kantti löytyy tiedon ja tarinoiden korttelista Kuopion museon ja kirjaston yhteydestä Museokadun puolelta. Kahvilan ilmapiiri on avara ja valoisa. Suuret kaari-ikkunat tuovat kauniisti valoa tilaan ja viereisen Snellmanin puiston vanhat kaadetut lehmukset ovat löytäneet paikkansa kahvilan kattopaneeleina.  Kahvilassa on sisällä 50 asiakaspaikkaa ja terassille suurien aurinkovarjojen tarjoamaan suojaan mahtuu 40 asiakasta. Lisäksi museon kokoustila on varattavissa erilaisiin tapahtumiin ja kokoontumisiin ja sinne voidaan tilauksesta toimittaa niin kahvilatarjoilut kuin kolmen ruokalajin illallisetkin. Myös koko ravintola on varattavissa aukioloaikojen ulkopuolella yksityiskäyttöön.

Kahvila Kantti

Avoinna:         

Ma-ti ja to-pe:  9.00-17.00

Ke: 9.00-19.00

La-Su: 10.00-17.00

Osoite: Museokatu 1, Kuopio

Puh: 044 581 04 60

Sähköposti: kantti@ravintolamestarit.fi

Verkkosivut: www.kahvilakantti.fi

Facebook: https://www.facebook.com/kahvilakantti

Instagram: https://www.instagram.com/kahvilakantti/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa