ANTI-festivaali juhlii European Region of Gastonomyä 2020!

21.11.2019

Vuoden 2020 ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 8.-13.9.2020 osana Kuopio Region of Gastronomy -juhlavuotta, ja festivaalin teemana on ruoka. Kuopion kaupunki myönsi hiljattain ANTI-festivaalille Kuopion kaupungin kansainvälistymisen edistämisen kunniakirjan. Perustelujen mukaan "ANTI on Suomen kansainvälisin taidefestivaali, joka on Suomen merkittävin nykytaiteen, esitys- ja performanssitaiteen festivaali sekä maailman ainoan live art -palkinnon jakaja". Juhlavuoden ohjelmaa koordinoivat ProAgria Itä-Suomi ja Savonia-ammattikorkeakoulu, jotka ovat ANTI-festivaalin vuoden 2020 pääyhteistyökumppanit. 

ANTI-festivaali hakee nyt minkä tahansa alan taiteilijoilta teos- ja projektiehdotuksia, jotka käsittelevät suoraan ruoka-teemaa. Avoin teoshaku on englanninkielinen ja tapahtuu verkkolomakkeen kautta. Haku päättyy 19.12.2019 (klo 23.59). Ehdotuksissa on otettava huomioon, että ANTI-festivaalin projektit esitetään julkisissa tiloissa, ulkona ja sisällä. ANTI ei esitä teoksia perinteisissä kulttuuritiloissa, ja ehdotetuilla projekteilla tulisi olla suhde niiden esityspaikkaan.

"Ruoka on sivilisaation sydän. Se vaikuttaa yhtä painokkaasti niin henkilökohtaisella, kansallisella kuin maailmanlaajuisella tasolla. Onko olemassakaan teollisuuden- tai tieteenalaa, toimintaa tai aihetta, joka olisi poliittisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti merkittävämpi kuin ruoka? Yhdessä syöminen sivistää meitä, ja kuitenkin ruoan tuotanto ja sen vaikutus maapallon resursseihin on kohta vaarantamassa koko ihmiselämän jatkuvuuden maapallolla. Jokainen ateriamme on väistämätön osa tätä keskustelua – ja silti voimme ongelmitta ja aidosti nauttien saada suurta mielihyvää, aistillista iloa ja monenlaisia hyvinvoinnin, onnellisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita ruoasta, jota syömme. Ruoka koskettaa jokaista elämän osa-aluetta ja puhuttelee aisteja, seksuaalisuutta, sukupuolta, rotua ja luokkaa. Se muodostaa sekä arjen rungon että huippuhetket; se ravitsee ja ylläpitää elämää. Ilahduttavalla ja monisyisellä tavalla ruoka on aina muistuttanut – ja muistuttaa edelleen – paikastamme maailmassa,"

kirjoittavat festivaalin taiteelliset johtajat Gregg Whelan ja Johanna Tuukkanen.

European Region of Gastronomy -statuksen vuodeksi kerrallaan myöntää IGCAT-verkosto, joka on eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto. IGCAT edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla. Kyseessä on osaamisverkosto, jossa paitsi tutkitaan ajankohtaisia ruokakulttuuriin ja siihen liittyvän matkailun ilmiöitä, myös edistetään alueiden tunnettuutta ja aluetaloutta.

ANTI-festivaali järjestetään vuosittain Kuopiossa. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja - koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä, järviä. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia - tekemään ja kokemaan niitä. Tapahtuma on esittänyt ja tilannut teoksia maailman kiinnostavimmilta taiteilijoilta Euroopasta, Yhdysvalloista, Australiasta, Meksikosta, Japanista ja johtavilta taiteilijoilta Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Islannista.

Lisätietoja

www.antifestival.com

ANTI-päällikkö
Elisa Itkonen
elisa@antifestival.com
050 305 2005

European Region of Gastronomy Kuopion alue 2020

Tuottaja
Taina Laitinen
taina.laitinen@maajakotitalousnaiset.fi / taina.laitinen@proagria.fi
044 430 9922

Kuva: Best of ANTI 2019
The End – Future DiverCities Lab #4.
Photo: Pekka Mäkinen

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa