
Artikkelit jotka on julkaistu kategoriassa SATOA Kuopio Food Festival


”Ihan mieletön makujen seikkailu!” - Harald tarjosi elämyksen tänäänkin
”Asiakkailta saamamme palaute on kaikkein tärkeintä ja palkitsevinta; haluamme tarjota heille unohtumattoman makuelämyksen viikinkien tyyliin”: kertoo ”Einar Punaparta” - Viikinkiravintola Haraldin ravintolapäällikkö Tuomas Tiainen. ”Ihan mieletön makujen seikkailu” -lausahdus oli yksi parhaimmista asiakaspalautteistamme.

Rehdisti savolainen – Iso-Kallan Panimo
” Kesä 2020 oli jo loistava pandemiasta huolimatta, joten odotamme innolla, mitä tuleva pitää. Tapahtumia tulee olemaan enemmän ja tahdomme tehdä katuruokaa tekevien kanssa lisää yhteistyötä. Bellanrantaa kehitetään jatkuvasti puistomaiseen suuntaan, tänne ollaan rakentamassa hotelliakin Saanan kylkeen, joten alue tulee vilkastumaan entisestään. Laitetaan Bellanranta raikamaan!”

Bierstube: rehdin pubiruoan puolesta ja rakkaudesta olueen
Olutravintola Bierstube täyttää 50 vuotta tänä vuonna! Onnea jo etukenossa tälle aikuisiän saavuttavalle olutravintolalle, joka on ollut samoissa tiloissa sen perustamisesta eli vuodesta 1971 asti! Ravintolan sisätila ei ole koolla pilattu, mutta tunnelma sisällä on taattu: intiimi, mutta sopivan boheemi ja kotoisa asiakkaiden nauttia mallasjuomia ja herkullista pubiruokaa.

Kaikkia houkutuksia ei tarvitse vastustaa
Kun avaan oven, tuoreen kahvin ja vastapaistetun leivonnaisen herkullinen tuoksu leijailee vastaan. Ihmiset pöydissä rupattelevat iloisesti, pieni poika kauhoo kupista jäätelöä leveä hymy korvissa asti. Vitriini on täynnä toinen toistaan herkullisempia suolaisia ja makeita houkutuksia. En voi vastustaa kiusausta, kahvi ja syntisen hyvännäköinen pala kakkua, kiitos!

Ketterät Eväsmiehet
Olitteko kuulleet Eväsmiehistä? En minäkään ja se oli harmi. Tutustuttuani tähän yritykseen kuvailisin heitä ruokamaailman luottopakeiksi: rauhallisia, pitkän linjan ammattilaisia, jotka mahdollistavat ravintoloiden tähtiannoksille loiston ja paistattelun suosion välkkeessä; kun puraisette somepäivityksissä hehkutettua tai ruokakilpailuissa palkittua hampurilaista, löytyy välistä usein Eväsmiesten pihvi.

Laadukkaat luomukasvikset tulevat Juankoskelta
Onnistuneessa luomuviljelyssä ei voi mennä siitä mistä aita on matalin. Esimerkiksi lantun taimet ovat erityisherkkua kaalikärpäsen toukille, jotka rouskuttelevat lehdet parempiin suihin, ellei taimia suojata heti istutuksen jälkeen tuholaistorjuntaan tarkoitetulla verkolla. Onneksi kekseliäs ja perehtynyt viljelijä saa kasvit kasvamaan myös ilman kemiallisia lannoitteita ja kasvissuojeluaineita.

Pottu- Savolainen perusruoka!
Nyt on pottuaika. Kesä on parhaimmillaan ja lähituottajien varhaisperunaa on saatavilla toreilla ja kaupoissa. Varhaisperuna on meille suomalaisille odotetuimpia kesän herkkuja. Sopivan pienet perunat, ohuet kuoret, lyhyt keittoaika ja elegantti maku – siinä meillä on nopea kesäruoka, joka ei kaipaan kaverikseen kuin voita ja silliä!

Alkukesä on viljelijälle toivon aikaa
MTK-Pohjois-Savon alueella toimii 20 MTK-yhdistystä. MTK-yhdistykset ovat maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallistason etujärjestöjä ja vaikuttajia. Yhdistykset järjestävät monipuolisesti paikallistason toimintaa ja tilaisuuksia jäsenilleen.

Elämää luonnon rytmissä - kesä & korvasienet
Hetken kaikki kävyt näyttävät sieniltä mutta pian silmä harjaantuu etsimään oikean väristä ruskeaa.

Alkutalvi on blinien ja tapahtumien suunnittelun parasta aikaa
SATOA-tapahtumien suunnittelu, uudet suuntaviivat, yhteistyökumppanien ja ohjelmien haku tehdään kylmimpään talviaikaan. Keväällä tapahtumat antavat lupauksen kesän maistuvimmista tapahtumista!

Kuopiolainen lähiruoka parrasvaloissa
Pohjoismaiden johtavilla Food Festival -ruokafestivaaleilla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus tutustua suomalaiseen ruokaan, kun joukko kuopiolaisia ruoka-alan ammattilaisia järjesti tapahtumassa Suomiruoan työpajan.