Olvi – Iisalmen lahja savolaisille ja muillekin janoisille

08.06.2021

Olvi on tuottanut meille savolaisille todellista lähijuomaa jo yli 140 vuoden ajan. Olvin historia Iisalmessa alkaa jo vuodesta 1878, jolloin kokoonnuttiin pohtimaan panimon perustamista. Panimomestari William Gideon Åberg ja hänen vaimonsa Onni sen sitten perustivat ja yritys on juurtunut olennaiseksi osaksi niin Iisalmea kuin savolaisuutta.

Lähijuomaa joka janoon

Olvin raaka-aineet ovat humalaa lukuunottamatta pääsääntöisesti kotimaista alkuperää. Yrityksen valikoima on alun oluesta laajentunut siidereihin, lonkeroihin, hedelmäviinoihin, virvoitusjuomiin ja erilaisiin kivennäis- ja terveysvesiin sekä mehuihin. Joka kevät ja syksy lanseerataan markkinoille uusia tuotteita; uusimpana aluevaltauksena ovat Kevytolo Kombucha -vihreä tee -pohjaiset juomat.

Kun Olvi lanseerasi aikanaan ensimmäisenä Suomessa 6pak-myyntipakkauksen, se mullisti oluen myyntitavat ja muutaman vuoden kuluttua sitä seurasikin 12pak – nyt kauppareissulla yksi jos toinen kävelee ovista ulos mäyräkoira kainalossaan. Kaljakorin kilinä alkaa olla äänimuisto menneisyydestä.

Listautuminen pörssiin antoi rahkeet uudelle kasvuvaihteelle ja pian lähdettiinkin laajentamaan ulkomaille. Kansainvälistyminen alkoi naapurimaasta Virosta, ja pikkuhiljaa Olvi on hankkinut panimoita ja jakelukanavia muistakin Baltian maista sekä Valko-Venäjältä ja viimeisimpänä Tanskasta.

Uusiutuvaa energiaa ja kierrätettävää muovia

Olville tärkeä arvo on vastuullisuus ja se on keskeinen osa jokapäiväistä toimintaa. Yksi yrityksen suurimmista investoinneista oli Iisalmessa käyttöönotettu uusiutuvaa energiaa hyödyntävä energialaitos, jonka kautta pystyttiin vähentämään ympäristökuormitusta ja saamaan samalla myös kustannussäästöjä.

Tänä keväänä siirryttiin ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa täysin kierrätysmuovista valmistettujen pullojen käyttöön, kun KevytOlo 0,5 L kivennäisvedet saavat uudet kuoret 100% kierrätysmuovista.

Olvi-säätiö jakaa yhteiseen hyvään

Olvin pitkäaikainen toimitusjohtaja ja pääomistaja teollisuusneuvos E.W. Åberg perusti OLVI-säätiön puolisonsa rouva Hedwig Åbergin kanssa vuonna 1955 laittamalla valtaosan osakekannastaan säätiön kivijalaksi. Säätiö jakaa vuosittain apurahoja, avustuksia, palkintoja ja stipendejä noin 3 miljoonalla eurolla lasten ja vanhusten hyväksi sekä lahjakkaitten nuorten opintojen tukemiseen.  Lisäksi OLVI-säätiö avustaa kotiseututyötä sekä tukee ja edistää luonnonvarojen käytön ja elintarviketalouden kehittämistä, mihin sisältyy oleellisena osana kala- ja maatalouden kehittäminen. Säätiötä on kiittäminen myös useista iisalmelaisia ilahduttavista patsaista sekä tietenkin Suomen ainoasta yleisölle avoinna olevasta panimomuseosta, joka tuo myös aiheesta kiinnostuneita matkailijoita kaupunkiin. Panimomuseo sijaitsee Iisalmessa Olvi-oluthallilla, aivan Olvin panimon kupeessa. Olvi-hallissa järjestetään tilauksesta myös olut-tastingeja.

Olvi Oyj.

Osoite: Olvitie I-V, Iisalmi

Puh: 0800 305 842 (asiakaspalvelu)

Verkkosivut: https://www.olvi.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/OlviOyj

Instagram: https://www.instagram.com/olvi_oyj/

Viimeisimmät

Seuraa