• >

    Euroopan maukkain
    maakunta 2020-21

    Tunnustus kehittää monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. LUE LISÄÄ

  • >

    Pellolta ja
    metsästä pöytään

    Kuopion alue ja Pohjois-Savo on kehittynyt moderniksi, monimuotoiseksi gastronomiseksi alueeksi perinteitä kunnioittaen. LUE LISÄÄ

  • >

    Elämää luonnon
    rytmin mukaan

    Koe mualiman kulinaarinen napa; Puhdas luonto ja lähiruoka lautasella. Herkullinen horta, makea kesä, satokauden maut ja ensiluokkaiset luonnonantimet. LUE LISÄÄ


#SAVOLAISUUSONMAKUASIA


European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21

Kuopion alue, Pohjois-Savon maakunta on saa­nut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021. Statusta voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuu­ripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että tunnustus kehittää monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Lisäksi se painottaa vastuullisuutta, lähiruoan käyttöä, paikallista kulttuuria sekä pienten ja keskisuurten yritysten välistä yhteistyötä. Info


#MAKUMATKAT MAAKUNNASSA;
ELÄMÄÄ LUONNON RYTMIN MUKAAN

 

Täällä nautitaan luonnon rytmissä ja puhtaat maut tulevat läheltä. Olemme poimineet teille herkullisimpia hetkiä sekä kielenvieviä kierroksia Pohjois-Savon alueelta.

 Tutustu makumatkoihin

Koe mualiman kulinaarinen napa ja Euroopan maukkaimmat vuodet 2020-21. Puhdas luonto ja lähiruoka lautasella: herkullinen horta, makea kesä, satokauden maut ja ensiluokkaiset luonnonantimet.

Tutustu teemaviikkoihin


#KULINAARINEN KALENTERI:
TAPAHTUMAT & OHJELMA

Juhlavuosina 2020-21 Pohjois-Savossa on gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia ja ohjelmaa. Rungon muodostavat olemassaolevat tapahtumat ja festivaalit, kokonaisuuteen kuuluu lisäksi sekä yksilö- että ryhmämatkailijoille sopiviaa tekemistä. Luvassa on esimerkiksi marjastus‐ ja sienestysretkiä, piknikkejä, tastingejä, kokkauskursseja, työpajoja, pop up ‐ravintoloita, tilavierailuja, ruokamatkapaketteja, ruokateemaisia näyttelyitä, ruokateatteria, taidetta ja kulttuuria, koulutuksia sekä värikkäitä ruokafestivaaleja.

Katso herkulliset tapahtumat

Tutustu Kuopio-Tahko kalenteriin


#LÄHIRUOKAA POHJOIS-SAVOSSA;
AITOJA MAKUJA & GASTRONOMIAA

Löydä Pohjois-Savolaisia tuotteita ja tuottajia.Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa (Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista) kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä. Tunnetuimpia pohjoissavolaisia elintarvikkeita ovat juustot, marjamehut sekä kala-, liha-, ja kasvistuotteet. Luomun ja lähiruuan tuotanto on lisääntynyt alueella voimakkaasti.

Tutustu REKO -toimintaan

Tutustu palveluhakuun


Uutiset

OHJELMA

OSALLISTU

LÖYDÄ

REKO