• >

    Juhlavuoden
    tapahtumakalenteri

    European Region of Gastronomy 2020-21 aikana Pohjois-Savossa tapahtuu toinen toistaan maukkaampia elämyksiä. Lukuisat tapahtumat ilahduttavat kävijöitä tarjomalla niin ruokaa, musiikkia kuin urheiluakin. Myös kansainvälisiä vieraita saapuu runsain joukoin kokemaan paikallista tunnelmaa. TAPAHTUMAKALENTERI

  • >

    Satokausi
    saapuu kaupunkiin

    SATOA -ruokafestivaalit on paikallisten makujen juhlia, jossa voi ostaa ja maistaa ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. LUE LISÄÄ

Savolaisuus on makuasia. 

Koe mualiman kulinaarinen napa ja Euroopan  maukkaimmat vuodet 2020-21.  Puhdas luonto ja lähiruoka lautasella.  Herkullinen horta, makea kesä, satokauden maut ja  ensiluokkaiset luonnonantimet. 

Juhlavuoden ohjelmassa on gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia ja sisältöjä, jotka hivelevät kansainvälistenkin matkailijoiden makunystyröitä. Ohjelma käynnistyy 6.6.2020 ja jatkuu 30.9.2021 saakka. Rungon muodostavat olemassaolevat tapahtumat ja festivaalit, kokonaisuuteen kuuluu lisäksi sekä yksilö- että ryhmämatkailijoille sopivia sisältöjä. Kantavaksi teemaksi juhlavuoden ohjelmassa nousevat luonnosta saatavat raaka-aineet; marjastus, sienestys, metsästys ja kalastus eli yhdellä sanalla englanniksi foraging. Näille viikoilla ohjelmassa on esimerkiksi marjastus- ja sienestysretkiä, piknikkejä, kokkauskursseja, työpajoja, pop up -ravintoloi-ta, ruokamatkapaketteja sekä ruokafestivaaleja. Ohjelmatarjonta päivittyy viikoittain.

Elämää luonnon rytmin mukaan: Teemaviikot

Kesäkuu vko 24-25 Foraging-teemaviikko 1
Fresh and tasty: Wild food and herbs, nature’s treasures. Herkullinen horta: Villiyrtit ja villiruoka, luonnonantimet.

Heinäkuu vko 28-29 Foraging-teemaviikko 2
Sweet summer: Berries and mushrooms, seasonal treasures. Makea kesä: Marjastus, sienestys, sesongin aarteet. 
 
Elokuu vko 34 Foraging-teemaviikko 3
Harvest flavors: Berries and mushrooms, seasonal treasures. Satokauden makuja: Marjastus, sienestys, sesongin aarteet. 
  
Syyskuu vko 37 Foraging-teemaviikko 4
Nature’s treasures: Berries, mushrooms, fishing, hunting. Luonnonantimet: Sienestys, kalastus, metsästys.

Juhlavuoden ohjelmassa: Kohokohtia & festivaaleja


KESÄKUU 2020 
6.6. ERG 2020-21 Avajaiset Kuopiossa
Avajaisjuhlat la 6.6. Kansainvälinen seminaari, teemana ruoka ja hyvinvointi, yhteistyössä
www.igcat.org.
Local Food Gift Challenge: Euroopan parhaat ruoka- ja keittiötavaralahjat.  
www.tastesavo.fi  
4. – 6.6. Kuopion Komediafestivaali 

komediafestivaali.fi  
12. – 13.6. SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali

www.satoa.fi  
19. – 20.6. Lohimaan Juhannus 
Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.   

www.lohimaa.fi   
19.6. Kuopion Sataman juhannus

www.kuopiontori.fi

HEINÄKUU 2020 
10. – 11.7. Oluset, Iisalmi & Koko perheen Limuset 9.7. 
www.oluset.fi  
17. – 19.7. Suonenjoen mansikkakarnevaali ja lähiruokafestari  

www.mansikkakarnevaalit.fi  

ELOKUU 2020 
1.8. Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat, Lapinlahti  
www.juustojaviinijuhlat.fi 
8.8. Louhenkatupäivät, Iisalmi  

www.iisalmi.fi/louhenkatupaiva 
7.-8.8.2020 Sampea ja samppanjaa, Varkaus 

www. sampeajasamppanjaa.fi
28. – 29.8.2020 Satoa Kuopio Food Festival 
Yhteistyössä Elonkorjuujuhlan lähituottajatori. 

www.satoa.fi  

SYYSKUU 2020 
10. – 13.9.2020 Kuopion Kalaryssäys
www.kuopio.fi/kalaryssays 
8. – 13.9.2020 ANTI – Contemporary Art Festival, Kuopio  

www.antifestival.com 

Ohjelmatarjonta päivittyy viikoittain 2020-21.

Lisätietoja: Taina Laitinen, p. +358 (0) 44 430 9922
Tuottaja & Tapahtumakoordinaattori / Producer & Event coordinator 
taina.laitinen@proagria.fi / @maajakotitalousnaiset.fi
 

KATSO TULEVIA TAPAHTUMIA

Tastesavo.fi -sivusto nostaa esille maakunnan maukkaimmat ruokamatkailutapahtumat ERG -juhlavuonna! Muita alueen tapahtumia löydät muun muassa Kuopio-Tahkon matkailusivustolta. 

IHASTU

VIIHDY

INSPIROIDU