Ruokatapahtumat alueella

Ruokaa, musiikkia ja yhdessäoloa

Pohjois-Savossa tapahtuu ympäri vuoden. Tarjolla on muunmuassa iloista markkinatunnelmaa, paikan päällä nautittavia ja kotiin vietäviä maaseudun herkkuja sekä ohjelmaa kaikenikäisille. Kansainvälisyys on esillä myös urheilutapahtumissa, joihin saapuu kilpailijoita ympäri maailman. Tapahtumat luovat unohtumattomia kokemuksia ja mahdollistavat savolaisten perinteiden esittelemisen laajemmalle yleisölle. Tastesavo.fi -sivusto nostaa esille maakunnan parhaimmat ruokamatkailutapahtumat! 

Muita alueen tapahtumia löydät muun muassa Kuopio-Tahkon matkailusivustolta.

Kesä

Suuret Oluet - Pienet Panimot

Suomalainen olutfestivaali, joka tuo kotimaisin raaka-ainein pienpanimoissa valmistettuja juomia, kuten sahtia, olutta ja siideriä kävijöiden nautittavaksi.

Street Kuopio

StreetKuopio tarjoaa kävijöille maukkaita ja persoonallisia annoksia niin kadulla kuin tapahtumassa mukana olevissa Kuopion kivijalkaravintoloissakin.

Kuopion viinijuhlat

Tapahtuma tunnetaan rennosta tunnelmastaan, sekä kotimaisista huippuartisteista. Viinijuhlat rakentuvat vuosittaisen viinimaa-teeman ympärille, jolloin myös esitellään kyseisen maan ruokia.

Vege- ja lähiruokafestarit

13.07.2019

Savon Silmut -hanke järjestää Mansikkakarnevaalien yhteydessä maakunnan ensimmäiset vege- ja lähiruokafestarit. Tapahtumassa mukana paljon pieniä lähialueen tuottajia, upouusia vegaanituotteita sekä monenlaista ohjelmatarjontaa muun karnevaaliohjelman lomassa. mm. tryffelikoiranäytös. Alueelle vapaa pääsy!

Syksy

Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat

Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma.

Sampea ja sampanjaa

Festareilla on tarjolla paitsi musiikkia myös nimensä mukaisesti sampea ja samppanjaa, maukasta ruokaa ja juomaa Varkauden kauniissa järvimaisemissa.

Elonkorjuutapahtuma

Kuopion torin Elonkorjuujuhlilla on tarjolla iloista markkinatunnelmaa, paikan päällä nautittavia ja kotiin vietäviä maaseudun herkkuja sekä ohjelmaa kaikenikäisille!

Kalaryssäys

Kuopion Kalaryssäys järjestetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tapahtuma kerää Kuopion satamatorille vuosittain kymmeniä kauppiaita ja kymmeniä tuhansia markkinavieraita.

Talvi

Joulun loimu

Glögin ja jouluisen streetfoodin ympärille rakentuu tunnelmallinen joulutapahtuma Joulun Loimu.  Tapahtumassa voi herkutella streetfoodannoksilla jouluisella twistillä.