Ruokatapahtumat alueella

Ruokaa, musiikkia ja yhdessäoloa

Pohjois-Savossa tapahtuu ympäri vuoden. Tarjolla on muunmuassa iloista markkinatunnelmaa, paikan päällä nautittavia ja kotiin vietäviä maaseudun herkkuja sekä ohjelmaa kaikenikäisille. Kansainvälisyys on esillä myös urheilutapahtumissa, joihin saapuu kilpailijoita ympäri maailman. Tapahtumat luovat unohtumattomia kokemuksia ja mahdollistavat savolaisten perinteiden esittelemisen laajemmalle yleisölle. Tastesavo.fi -sivusto nostaa esille maakunnan parhaimmat ruokamatkailutapahtumat! 

Muita alueen tapahtumia löydät muun muassa Kuopio-Tahkon matkailusivustolta.
Juhlavuoden ohjelma 1.5.2020 - 30.9.2021 julkaistaan näillä sivuilla tammikuussa 2020.

Kesä

Vege- ja lähiruokafestarit

13.07.2019

Savon Silmut -hanke järjestää Mansikkakarnevaalien yhteydessä maakunnan ensimmäiset vege- ja lähiruokafestarit. Tapahtumassa mukana paljon pieniä lähialueen tuottajia, upouusia vegaanituotteita sekä monenlaista ohjelmatarjontaa muun karnevaaliohjelman lomassa. mm. tryffelikoiranäytös. Alueelle vapaa pääsy!

Syksy

Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat

Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma.

Elonkorjuutapahtuma

Kuopion torin Elonkorjuujuhlilla on tarjolla iloista markkinatunnelmaa, paikan päällä nautittavia ja kotiin vietäviä maaseudun herkkuja sekä ohjelmaa kaikenikäisille!

Kalaryssäys

Kuopion Kalaryssäys järjestetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tapahtuma kerää Kuopion satamatorille vuosittain kymmeniä kauppiaita ja kymmeniä tuhansia markkinavieraita.

Talvi

Joulun loimu

Glögin ja jouluisen streetfoodin ympärille rakentuu tunnelmallinen joulutapahtuma Joulun Loimu.  Tapahtumassa voi herkutella streetfoodannoksilla jouluisella twistillä.