VILLIYRTTI TIETOISKU VERKKOKOULUTUS – Miten luonnonyrttejä voi käyttää talvella?
ti 20.10.2020
VILLIYRTTI TIETOISKU VERKKOKOULUTUS
– Miten luonnonyrttejä voi käyttää talvella?
Kohderyhmänä: leipomot, konditoriat, ravintolat, pitopalvelut
Tiistaina 20.10 klo 14:00-16:00
Koulutus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.
Koulutukseen voi osallistua Microsoft Teamsin kautta joko tietokoneella tai puhelimella (ei vaadi sovelluksen asentamista).
Tietoisku tarjoaa ammattilaisille tietoa leivontaan ja ruoanlaittoon sopivista villiyrteistä ja luonnonkukista. Kesä on parasta keruuaikaa, mutta myös talvella voi hyödyntää kasveja, ja siten saada uusia aromeja erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin.
Koulutuksen sisältö:
- Mitä suomalaisia luonnonyrttejä ja muita erikoisluonnontuotteita on talvella käytettävissä?
- Miten tunnistat kasvin? Tutustutaan kuvien avulla.
- Mitä kasvien osia kannattaa käyttää ja miten?
- Miten villiyrttejä voi säilöä talvea varten?
- Lopuksi tietoa, mistä raaka-ainetta voi hankkia talven aikana.
Koulutus on Wild Food Savo -hankkeen järjestämä.
Kouluttajina ovat hankkeen Luonnontuoteasiantuntijat Toini Kumpulainen ja Katja Rieppo.
Ilmoittaudu su 18.10 mennessä täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/9ABFBC7BA6BCD1A2
Ilmoittautuneet saavat ilmoittautumislinkin ja ohjeet sähköpostiin edellisenä päivänä.
Lisätietoja katja.rieppo@savonia.fi p. 044 785 5531
Kuva: Wild Food Savo
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
pe 22.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
pe 22.01.2021 | Kalakukon leivonnan SM-kilpailu
Leivontakilpailussa on kolme sarjaa, perinteinen kalakukon leivontasarja yrityksille ja kotileipureille sekä innovatiivinen juhlakukko-sarja, johon voi osallistua joko suolaisella tai makealla leipomuksella.
la 23.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
ti 26.01.2021 | Tarinamme todeksi -koulutus
Tarinamme todeksi -koulutuksessa saat konkreettisia ja käytännönläheisiä vinkkejä yrityksesi/tuotteesi/palvelusi tarinallistamisesta.
ke 27.01.2021 | Local Food Gift 2021: Ruoka- ja keittiötavaralahjojen kehittäminen
Osallistu ja kehitä tuotteitasi! Vuoden 2020 Local Food Gift –työpajat, aluekilpailu ja historiassaan ensimmäinen European Food Gift Challenge aukaisivat tietä pohjoissavolaisille laadukkaille ruokatuotteille.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
ke 03.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 1: Tapahtumaprojektin suunnittelu ja johtaminen
Kurssiin liittyy oikeus käyttää Opens-ohjelmistoa 1 kk:n ajan, jolla kukin toimija voi suunnitella oman tapahtumansa toteutuksen kurssin sisältöjen mukaisesti.
la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
ke 10.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 2: Tapahtumien vastuullisuuden kehittäminen
Innovatiivisilla ratkaisuilla voidaan tuottaa lisäarvoa sekä osallistujille, sidosryhmille että järjestäjälle ja saada myös kustannussäästöjä ja/tai lisätuloja. Osallistujat saavat työkaluja tapahtuman vastuullisuuden suunnitteluun, seurantaan, arviointiin ja kehittämiseen.
pe 12.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 13.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
ke 17.02.2021 | Opintomatka Järvisydämeen
Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen 17.2.2021
to 18.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 3: Kuvien ja videoiden merkitys tapahtumien markkinoinnissa
Koulutuksessa perehdytään tapahtumien markkinointiin ja tutustutaan käytännön esimerkkien kautta, miten ja millaista kuva- ja videoaineistoa voidaan hyödyntää parhaiten tapahtumamarkkinoinnissa.
to 25.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 4: Yleisötapahtumien tapahtuma-alueen ja toimitilojen visuaalinen ilme
Koulutuksessa keskitytään yleisötapahtumien visuaalisen ilmeen kehittämiseen: mitä visuaalinen ilme tarkoittaa käytännössä, mitä pitää ottaa huomioon ja millä toimenpiteillä yleisötapahtumien visuaalinen ilme luodaan houkuttelevaksi.
ke 03.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja Iisalmessa 3.3.2021
Iisalmi ja tienoot on ottanut käyttöön Johkun, joka mahdollistaa tuotteiden esittelyn ja myynnin yhteisessä verkkoalustassa. Järjestämme maaliskuussa työpajan tuotteistamisesta, jotta yrittäjien on helpompaa muokata tuotteet ja palvelut Johkun edellyttämään muotoon. Työpajan lisäksi jokainen yritys saa sparrausta tuotteistamiseen.
to 18.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 1 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon
Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon -valmennus. Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!
ti 23.03.2021 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 Etelä-Savossa
Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.
to 25.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 2 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon
Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!
pe 26.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 27.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 22.05.2021 | WANHAT VEKOTTIMET JA ROMPEPÄIVÄ Airakselan seurantalolla LA 22.5.2021 KLO 10-15
rompetta ja ruokaa vanhaan malliin
pe 18.06.2021 | SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali perjantaina ja lauantaina 18.6.-19.6.2021
SATOA Goes WILD -tapahtuma tekee kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen. Wildissa yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat.
ke 23.06.2021 | One and Only Muuruveden Juhannus 2021
Elämyksellinen Juhannusjuhla 23.6.2021 Muuruveden kulttuurimiljöössä räätälöidyn ohjelman, juhannuksen herkkujen ja juomien, saunomisen ja kokon merkeissä.
pe 25.06.2021 | Lohimaan juhannus pe-la 25.-26.6.2021
Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.
pe 09.07.2021 | Oluset olutjuhlat Iisalmessa 9.-10.7.2021
Suomen suurin ja vanhin olutjuhla on rento kesätapahtuma Luuniemen juhlakentällä Iisalmen kestustassa.
pe 16.07.2021 | Suonenjoen Mansikkakarnevaalit
Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kesätapahtumista. Karnevaalit pidetään heinäkuussa aikana, jolloin suomalaiset mansikat ovat makeimmillaan.
pe 06.08.2021 | Sampea ja Samppanjaa pe ja la 6.-7.8.2021
Eturivin artisteja ja elämyksiä
la 07.08.2021 | Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat
Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Juhlien keskipisteenä komeilee 20 m muhkea juustopöytä, jonka herkut ovat nautittavissa aina klo 24 saakka.
la 07.08.2021 | Louhenkatupäivä Iisalmessa lauantaina 7.8.2021
Katukarnevaalitunnelmaa Iisalmen keskustan kaduilla ja torilla
pe 27.08.2021 | Satoa Kuopio Food Festival 27.-28.8.2021
SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia.
la 11.09.2021 | Rautalammin Pestuumarkkinat
Rautalammin suurin tapahtuma jo vuodesta 1821!
pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin