Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

to 04.03.2021

Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Kierroksen aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa, Koivumäen Kartanossa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustaf Raninin jalanjäljille historiallisessa Koivumäen Kartanossa ja tarina jatkuu Lignell & Piispasen tehdaskierroksella. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Ruokakiertoajelupäivät:
25.2., 4.3., 6.5., 17.6., 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8., 12.8., 2.9., 16.9., 30.9. ja 7.10.
Ruokakiertoajelut toteutuvat mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Osallistumismaksu on 83 €, joka sisältää tervetulojuoman ja lähiruokalautasen Puijon Torniravintolassa, lounaan pääruoan Koivumäen Kartanossa, tehdaskierroksen ja pienen maistiaisen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoan ja kahvin Saanassa. Kiertoajelun päätteeksi viemme asiakkaat Kuopion kauppahalliin, joka on tunnettu lähiruoastaan ja tunnelmastaan. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä saa ostaa erikseen maisteluannoksina. Ammattitaitoinen oppaamme on mukana kiertoajelulla ja kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa.

Sitovat ilmoittautumiset edellisenä tiistaina klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899. Ohjeet osallistumismaksun 83 € maksamiseen saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kerro samalla myös mahdolliset erityisruokavaliot.

Maistellen Kuopiota -kiertoajelu sopii merkkipäivä- ja yrityslahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Kiertoajelun järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli suomi.
Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai p.044 244 3899.

Maistellen Kuopiota-ruokakiertoajelu kuuluu Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan. 

Liikennöitsijänä näillä kierroksilla toimii Savonlinja Oy.

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää

pe 23.09.2022 | Metsästä lasiin: Tastingit, tehdaskierrokset, cocktailkoulut, Tehtaan­­myymälä ja Arctic Bar

Lignell & Piispasen Vierailukeskuksessa on tarjolla elämyksiä kaikille aisteille.

Katso lisää

la 29.10.2022 | Workshopit Pannuhuone Gust. Raninilla: Tequila ja katkerot

Pannuhuone Gust. Raninilla alkoholeihin keskittynyt koulutus ja makumatka maukkaisiin elämyksiin, jossa tutustutaan teemoittain alkoholien historiaan, valmistukseen, trendeihin ja cocktaileihin. Kerran kuussa järjestettävät koulutukset ovat mahtava startti viikonloppuun, niin asiasta kiinnostuneille kuin alan ammattilaisille.

Katso lisää

la 29.10.2022 | Laajennettu illallinen: Ruoka & Luonto uudessa ulottuvuudessa

Koe Ruoka & Luonto uudessa ulottuvuudessa. Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista. Laajennetulla illallisella paikallinen luonto ja raaka-aineet yhdistetään hyödyntäen virtuaalitodellisuutta. Ruoka ja luonto koetaan erityisellä tavalla, kaikki aistit sekoittaen! Illallinen on jotain aivan uutta, tulevaisuus tässä päivässä. Laajennettu illallinen sopii kaikille nautiskelijoille, jotka hakevat elämyksiä arkeen luonnosta ja hyvästä ruuasta.

Katso lisää

la 12.11.2022 | Workshopit Pannuhuone Gust. Raninilla: Vodka,gin ja liköörit

Pannuhuone Gust. Raninilla alkoholeihin keskittynyt koulutus ja makumatka maukkaisiin elämyksiin, jossa tutustutaan teemoittain alkoholien historiaan, valmistukseen, trendeihin ja cocktaileihin. Kerran kuussa järjestettävät koulutukset ovat mahtava startti viikonloppuun, niin asiasta kiinnostuneille kuin alan ammattilaisille.

Katso lisää