#tastesavo pop up Joulupuoti Matkuksessa

su 13.12.2020

#tastesavo pop up Joulupuoti - Lähiruokamyymälä pe-su 11.-13.12.2020 Matkuksessa 

Lähiruokaa ja joulun tunnelmaa, tervetuloa keräämään maistuvimmat ideat, lahjakortit ja savolaiset elämykset pukinkonttiin! Matkuksen pop up -myymälän tuotteet ja palvelut ovat kaikki Pohjois-Savon alueelta, joten voit nauttia paikallisista ja vastuullisesti tuotetuista makuelämyksista sekä hakea inspiraatiota arjen ja juhlan ruokapöytiin.  Pop up  joulupuoti palvelee kauppakeskuksen aukiolojen mukaisesti pe-su 11.13.12.2020 Matkuksen 1. kerroksessa, rakennuksen keskiosassa (Suomalaisen Kirjakaupan edessä, väljällä keskikäytävällä.) 

#tuepaikallista  

Myytävien tuotteiden kokoonpano vaihtelee kerroittain, mutta tuotevalikoima on monipuolinen liha- ja maitotuotteista hunajaan ja leivonnaisiin. Useimmat toimittajat ovat ERG-hankekumppaneita tai paikallisten REKO-rinkien myyjiä. Myynnissä tapahtumassa on esimerkiksi lahjakortteja ja lukuisia pien- ja lähituottajien herkkuja sekä erilaisia tuotteita. 

Matkuksen pop up -tapahtumat ja myymälät ovat osa European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 -juhlavuoden teemaviikkoja. Juhlavuotena Kuopio ja Pohjois-Savo ovat mualiman kulinaarinen napa. ERG-tunnus viestii vastuullisesti tuotetun laadukkaan, yrittäjyyttä tukevan ja paikallisen ruokakulttuurin puolesta ja se myönnetään Euroopassa yhdelle tai useammalle alueelle vuosittain. Pohjois-Savolle tunnustus myönnettiin vuosille 2020–2021 – ensimmäisenä Suomessa!  

Asioithan kauppakeskuksessa turvallisesti ja seuraattehan tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia koronavirukseen liittyen ja toimittehan niiden mukaisesti: https://www.matkusshoppingcenter.fi/ajankohtaista/503/ajankohtaista-tietoa-matkuksen-koronaohjeistuksista Ajanhengen mukaan muutokset ovat mahdollisia. 

Tutustu lisää:  

https://www.kuopiotahko.fi/hankkeet/erg/2020/11/reko-lahiruokaa-suoraan-tuottajalta-kuluttajalle 

https://www.kuopiotahko.fi/ajankohtaista/2020/11/paikalliset-tuotteet-saivat-tunnustusta-myos-kansainvalisesti 

https://www.kuopiotahko.fi/ajankohtaista/blogi/2020/09/ruokamatkailijan-suosikkimaut-syksylle-2020 

Juhlakauden herkulliset hetket 

Tervetuloa makumatkalle koko Euroopan herkullisimpaan jouluun. Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on saa­nut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021. Talven ja juhlakauden kattaukseen kuuluu puhdasta lähiruokaa, savolaisia makuelämyksiä sekä vastuullisia nautintoja. Olemme koonneet teille sesongin parhaimmat palat ja vinkit lahjaideoista joulunajan nautintoihin Katso kaikki maukkaimmat jouluvinkit: https://www.tastesavo.fi/joulu 

  

#tastesavo virtuaalinen joulutori 

Lähiruokaa ja makuja sydäntalveen 

Virtuaaliselta joulutorilta löydät paikalliset pientuottajat ja vastuulliset ravintolatoimijat. Klikkauksen päässä on makuelämyksiä, hemmottelua, joulun herkkuja, pikkujouluvinkkejä sekä lahjaideoita. Virtuaalisen joulutorin tarjonta päivittyy jatkuvasti – nappaa täältä vastuulliset lahjat pukinkonttiin ja tue paikallisia pienyrittäjiä! https://www.tastesavo.fi/joulu  

Pellolta pöytään ja aitoja makuja läheltä 

Pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta halutaan kasvattaa niin, että Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Lähiruoan tunnettuuden paraneminen nostaa lähiruoan arvostusta ja parantaa tietoa sen saatavuudesta, ja siten saattaa kasvattaa sen kysyntää ja käyttöä.  

Tavoitteena on tuoda pohjoissavolainen gastronomia esiin ja näkyville maakunnan omien asukkaiden ja toimijoiden keskuudessa, ja tuoda se myös konkreettisesti ja osallistaen maistettavaksi ja koettavaksi. Samalla on mahdollista parantaa Pohjois-Savon omien tuottajien ja toimijoiden mahdollisuuksia kehittyä ja menestyä. Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä tuottajille, kehittää yhteistyötä ja tukea verkostoitumista eri toimijoiden välillä. #savolaisuusonmakuasia 

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää