Ota ympäristöasiat hallintaan - Webinaari 15.4.2021 klo 13-14 ja työpaja 19.4.2021 klo 14-16

to 15.04.2021

Ota ympäristöasiat hallintaan - webinaari ja työpaja

Hei elintarvikealan yrittäjä! (ravintoloitsija tai valmistaja): Tiedätkö, mitä vaatimuksia sekä lainsäädäntö että asiakkaasi asettavat ympäristöasioiden hoidolle yrityksessäsi? Ota koppi ympäristöasioiden hallinnasta!

15.4 webinaarissa (1h) asiantuntija mm. avaa ympäristövastuullisuuden käsitettä, kertoo asiakkaiden ja lainsäädännön vaatimuksista ja esittelee erilaisia työkaluja ympäristöasioiden hallintaan.                          

Webinaaria seuraavassa käytännönläheisessä työpajassa 19.4 (2 h) opit tunnistamaan oman yrityksesi ympäristönäkökohdat ja arvioimaan ympäristöasioiden nykytilanteen yksinkertaisia toimialakohtaisia tarkistuslistoja käyttämällä. Työpajassa käytettävien työkalujen avulla voit myös helposti laatia omalle yrityksellesi ympäristöohjelman.

Ota ympäristöasiat hallintaan - webinaari ja työpaja

Aika: Webinaari 15.4.2021 klo 13-14 ja työpaja 19.4.2021 klo 14-16

Paikka: Teams-toteutus

Kohderyhmä: Pohjois-Savon pk-elintarvikeyritykset (ravintolat ja elintarviketuottajat).

Kouluttaja: Kati Lundgren, Savon koulutuskuntayhtymän asiantuntija

Koulutus koostuu kahdesta tilaisuudesta, 15.4 pidettävästä webinaarista (1h) ja 19.4 järjestettävästä työpajasta (2 h).

To 15.4 klo 13-14 webinaarissa käydään läpi:

  • mitä on yrityksen ympäristövastuullisuus
  • yrityksen ympäristövaikutusten tunnistaminen ja hallinta
  • tuotteen/palvelun koko elinkaaren aikaisten ympäristövaikutusten tunnistaminen
  • millaisia vaatimuksia yritysten ympäristöasioiden hallintaan kohdistuu (lainsäädäntöä ja paikallisia määräyksiä)
  • millaisia vaatimuksia tai odotuksia asiakkailla on ympäristöasioiden hallintaan
  • työkaluja ympäristöasioiden hallintaan (esim. erilaiset ympäristöjärjestelmät, tarkastuslistat)

Ma 19.4 klo 14-16 työpajassa keskitytään harjoitusten ja valmiiden tarkastuslistojen ja muiden työkalujen avulla oman yrityksen nykytilanteen kartoittamiseen ja kehittämiskohteiden tunnistamiseen

  • tunnistetaan oman yrityksen keskeiset ympäristönäkökohdat
  • arvioidaan ympäristöasioiden hallinnan nykytilannetta ja kehittämistarpeita toimialakohtaisten tarkastuslistojen avulla (esim. täyttyvätkö lainsäädännön vaatimukset)
  • työpajassa ohjeistetaan yritystä laatimaan näiden harjoitusten tulosten pohjalta kehittämissuunnitelma/ympäristöohjelma omalle yritykselleen

Ilmoittautumiset 14.4.2021 mennessä alla olevan linkin kautta:

https://savogrow.typeform.com/to/Bvdv08kA

Lisätietoja koulutuksesta antaa Petri Hanhineva p. 0207 464625 petri.hanhineva@savogrow.fi

Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun – European Region of Gastronomy hankkeiden kehitystyön tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti vahvistaa lähiruoka-alalla olevien toimijoiden (ravintolat ja muut ravitsemispalvelut, matkailuyritykset, luovien alojen yritykset ja toimijat sekä oppilaitokset) yhteistyötä sekä tehostaa alan kehittämistä. Hankkeessa kehitetään maakunnan elintarvike-, matkailu-, hyvinvointi- ja luovien alojen yritysten vastuullisen ruokamatkailun osaamista.

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää