Local Food Gift -työpaja 2

ti 18.02.2020

Tervetuloa toiseen ruoka- ja keittiötavaralahjonen kehitystyöpajaan! Suonenjoen SavoGrow:lla pidettävässä työpajassa perehdymme tuotekehitykseen ja tuotteistamiseen. Samalla käynnillä pääsemme tutustumaan käytännössä SavoGrow:n tuotekehitystiloihin.

Päivä alkaa klo 12 luento-osuudella, jonka jälkeen jakaannutaan kahteen ryhmään.

Ilmoittautuminen 13.2 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/271BEDA94AD4CD7E

Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä tarpeesi mahdolliseen kimppakyytiin. Päivän luento-osioihin on mahdollista osallistua etäyhteyden kautta, ilmoita tarpeesi etäyhteyteen ilmoittautumislomakkeeella.

Ohjelma

12.00    Työpajapäivän avaus ja lyhyt esittelykierros

              Henna Lehikoinen ja Sonja Mäkkeli

12.15    Kuluttajalähtöinen ruoka- ja keittiötavaralahja –

              Tuotekehitysprosessi ja toteuttamismahdollisuudet

              omasa maakunnassa

              Johanna Kantala (Savonia)

              Johanna Kekäläinen (SavoGrow)

13.00    Omien aistien testausta – aistinvaraista arviointia

              tuotekehityksen ja tuotteistamisen tukena 

13.20    Ruoka – ja keittiötavaralahjan tuotteistaminen

              ruokamatkailussa

              Sari Hyttinen

14.00    Kahvitauko ja verkostoitumista

14.30    Jakautuminen työpajoihin 1 ja 2

              Ryhmä 1: Yrittäjille, joilla oma ruokalahja on vielä tuotekehitysasteella. Vetäjinä Johanna Kekäläinen ja Sonja Mäkkeli

              Ryhmä 2: Yrittäjille, joilla oma ruoka-tai keittötavaralahja on modifioimista tai lähinnä      pakkausratkaisuja vailla. Vetäjänä Johanna Kantala

16.00    Päivä päättyy

Local Food Gift Challenge –ohjelma

Local Food Gift Challenge-ohjelma koostuu neljästä työpajasta, joissa jalostetaan ideasta tai jo valmiista tuotteesta ensiluokkainen lahja tai tuliainen. Työpajat ajoittuvat tammi-huhtikuulle 2020. Työpajoihin kuuluu pieniä ennakko- ja kotitehtäviä. Nämä tehtävät ovat osa työpajoja sekä osa gastronomisen lahjan luomis- ja/tai kehittämisprosessia. Tehtävät saattavat liittyä esimerkiksi tarinan kerrontaan tai sopivan yhteistyökumppanin valitsemiseen. Lahjaa kehitetään koko ohjelman ajan, joten toivomme osallistujilta sitoutumista.

IGCAT-järjestö (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) on luonut Local Food Gift Challenge –ohjelman, sillä gastronomisten lahjojen suosio on kasvanut huomattavasti. Ostamalla matkamuistoksi esimerkiksi reseptikirjan täynnä paikallisten herkkujen ohjeita, matkaaja pystyy ”jatkamaan” matkaa kotona jakamalla parhaat muistonsa ystävien ja perheen kesken laittaessaan ruokaa matkakohteen reseptien mukaan.

IGCAT-järjestön tavoitteena on tunnistaa parhaat ja innovatiivisimmat gastronomiset lahjat, jotka valmistetaan paikallisesti ja jotka ylläpitävät kulttuurin ja ruoan monimuotoisuutta.

Ruokalahjoilla (Food gifts) tarkoitetaan tyypillisiä paikallisia herkkuja, jotka sopivat viemisiksi ilman pilaantumisvaaraa. Niiden tulee olla sopivia ihmisravinnoksi ja ruokaturvallisuutta koskevien säädösten sekä standardien mukaisia. Ruokalahjojen valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä paikallista tuotantoa.

Keittiöesinelahjat (Kitchenware gifts), tarkoittavat ruoanlaitossa käytettäviä välineitä kuten astioita, kirjoja ja tekstiilejä. Lahjojen tulee olla yhdistettävissä paikallisiin ruokaperinteisiin ja olla helposti kuljetettavissa tuliaisena. Lahjojen tulee olla käyttökelpoisia ja niiden valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä tuotantoa.

Lisätietoja työpajasta:

Johanna Kantala, johanna.kantala@savonia.fi tai p. 044 785 6929

Sonja Mäkkeli, sonja.makkeli@savogrow.fi tai p. 040 4855095

Tulevia tapahtumia

pe 11.09.2020 | Opening Ceremony: ERG 2020-21

Kuopion alueen ja Pohjois-Savon Gastronomisten juhlavuosien avaus

Katso lisää

ke 23.09.2020 | Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen --> SIIRTYY KORONATILANTEEN TAKIA KEVÄÄSEEN 2021

Opintomatka Järvisydämeen 23.9.2020

Katso lisää

ke 30.09.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisiltapäivä klo 15.00-16.30

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisiltapäivään. Iltapäiväkahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

to 01.10.2020 | My Stay -sivustokoulutus II

My Stay on Visit Finlandin ylläpitämä tietokanta ja markkinointisivusto, jonka kautta Visit Finland markkinoi suomalaisia matkailupalveluita kansainvälisille asiakkaille. Lokakuun työpajassa syötämme yritysten palveluita tietokantaan Kirsi Mikkolan ohjauksessa.

Katso lisää

to 01.10.2020 | Maistellen Kuopiota -kiertoajelu

Maistellen Kuopiota -kiertoajelun aikana saat herkutella paikallisilla mauilla Kuopion ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa, kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustav Raninin jalanjäljille Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

la 10.10.2020 | Juankosken Juusto- ja viinijuhlat klo 18.00-02.00

Juankoskella juustojen, viinien ja yhdessäolon juhlaa

Katso lisää

la 17.10.2020 | Pop up -päivä Matkuksessa 10 - 16

Pohjoissavolaista lähiruokaa - osta mukaan ja nauti pop up -ravintoloiden annoksia!

Katso lisää

ti 27.10.2020 | Webinaari: Lähituotteilla makua lautasille - koko ruokaketjun toimijoiden kohtaaminen

Katso lisää

ke 28.10.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

la 31.10.2020 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 31.10.2020 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 31.10.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 06.11.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

ke 11.11.2020 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 yritykset Etelä-Savossa --> OPINTOMATKA SIIRTYY KORONATILANTEEN TAKIA KEVÄÄSEEN 2021

Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.

Katso lisää

pe 20.11.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 20.11.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 21.11.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

ke 25.11.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

to 26.11.2020 | Hyvää oloa - Feeling good

Marraskuun kotahoito: Haluatko astua sisään kodan hämyiseen lämpöön kokemaan  pehmeiden lampaantaljojen päällä upean rentoutuselämyksen? Bene Statera! ®-Hyvän Olon Tasapaino on hemmotteleva ja lihaksia avaava kehohoito, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia lämpimän juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

pe 27.11.2020 | Hyvää oloa - Feeling good

Marraskuun kotahoito: Haluatko astua sisään kodan hämyiseen lämpöön kokemaan  pehmeiden lampaantaljojen päällä upean rentoutuselämyksen? Bene Statera! ®-Hyvän Olon Tasapaino on hemmotteleva ja lihaksia avaava kehohoito, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia lämpimän juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

pe 04.12.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 04.12.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 11.12.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 12.12.2020 | Pop up -päivä Matkuksessa 10 - 16

Pohjoissavolaista lähiruokaa - osta mukaan ja nauti pop up -ravintoloiden annoksia!

Katso lisää

la 12.12.2020 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 22.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 22.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 23.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 23.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

pe 12.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 12.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 13.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 26.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 27.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää