Local Food Gift -työpaja 2

ti 18.02.2020

Tervetuloa toiseen ruoka- ja keittiötavaralahjonen kehitystyöpajaan! Suonenjoen SavoGrow:lla pidettävässä työpajassa perehdymme tuotekehitykseen ja tuotteistamiseen. Samalla käynnillä pääsemme tutustumaan käytännössä SavoGrow:n tuotekehitystiloihin.

Päivä alkaa klo 12 luento-osuudella, jonka jälkeen jakaannutaan kahteen ryhmään.

Ilmoittautuminen 13.2 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/271BEDA94AD4CD7E

Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä tarpeesi mahdolliseen kimppakyytiin. Päivän luento-osioihin on mahdollista osallistua etäyhteyden kautta, ilmoita tarpeesi etäyhteyteen ilmoittautumislomakkeeella.

Ohjelma

12.00    Työpajapäivän avaus ja lyhyt esittelykierros

              Henna Lehikoinen ja Sonja Mäkkeli

12.15    Kuluttajalähtöinen ruoka- ja keittiötavaralahja –

              Tuotekehitysprosessi ja toteuttamismahdollisuudet

              omasa maakunnassa

              Johanna Kantala (Savonia)

              Johanna Kekäläinen (SavoGrow)

13.00    Omien aistien testausta – aistinvaraista arviointia

              tuotekehityksen ja tuotteistamisen tukena 

13.20    Ruoka – ja keittiötavaralahjan tuotteistaminen

              ruokamatkailussa

              Sari Hyttinen

14.00    Kahvitauko ja verkostoitumista

14.30    Jakautuminen työpajoihin 1 ja 2

              Ryhmä 1: Yrittäjille, joilla oma ruokalahja on vielä tuotekehitysasteella. Vetäjinä Johanna Kekäläinen ja Sonja Mäkkeli

              Ryhmä 2: Yrittäjille, joilla oma ruoka-tai keittötavaralahja on modifioimista tai lähinnä      pakkausratkaisuja vailla. Vetäjänä Johanna Kantala

16.00    Päivä päättyy

Local Food Gift Challenge –ohjelma

Local Food Gift Challenge-ohjelma koostuu neljästä työpajasta, joissa jalostetaan ideasta tai jo valmiista tuotteesta ensiluokkainen lahja tai tuliainen. Työpajat ajoittuvat tammi-huhtikuulle 2020. Työpajoihin kuuluu pieniä ennakko- ja kotitehtäviä. Nämä tehtävät ovat osa työpajoja sekä osa gastronomisen lahjan luomis- ja/tai kehittämisprosessia. Tehtävät saattavat liittyä esimerkiksi tarinan kerrontaan tai sopivan yhteistyökumppanin valitsemiseen. Lahjaa kehitetään koko ohjelman ajan, joten toivomme osallistujilta sitoutumista.

IGCAT-järjestö (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) on luonut Local Food Gift Challenge –ohjelman, sillä gastronomisten lahjojen suosio on kasvanut huomattavasti. Ostamalla matkamuistoksi esimerkiksi reseptikirjan täynnä paikallisten herkkujen ohjeita, matkaaja pystyy ”jatkamaan” matkaa kotona jakamalla parhaat muistonsa ystävien ja perheen kesken laittaessaan ruokaa matkakohteen reseptien mukaan.

IGCAT-järjestön tavoitteena on tunnistaa parhaat ja innovatiivisimmat gastronomiset lahjat, jotka valmistetaan paikallisesti ja jotka ylläpitävät kulttuurin ja ruoan monimuotoisuutta.

Ruokalahjoilla (Food gifts) tarkoitetaan tyypillisiä paikallisia herkkuja, jotka sopivat viemisiksi ilman pilaantumisvaaraa. Niiden tulee olla sopivia ihmisravinnoksi ja ruokaturvallisuutta koskevien säädösten sekä standardien mukaisia. Ruokalahjojen valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä paikallista tuotantoa.

Keittiöesinelahjat (Kitchenware gifts), tarkoittavat ruoanlaitossa käytettäviä välineitä kuten astioita, kirjoja ja tekstiilejä. Lahjojen tulee olla yhdistettävissä paikallisiin ruokaperinteisiin ja olla helposti kuljetettavissa tuliaisena. Lahjojen tulee olla käyttökelpoisia ja niiden valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä tuotantoa.

Lisätietoja työpajasta:

Johanna Kantala, johanna.kantala@savonia.fi tai p. 044 785 6929

Sonja Mäkkeli, sonja.makkeli@savogrow.fi tai p. 040 4855095

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

pe 22.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 22.01.2021 | Kalakukon leivonnan SM-kilpailu

Leivontakilpailussa on kolme sarjaa, perinteinen kalakukon leivontasarja yrityksille ja kotileipureille sekä innovatiivinen juhlakukko-sarja, johon voi osallistua joko suolaisella tai makealla leipomuksella.

Katso lisää

la 23.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

ti 26.01.2021 | Tarinamme todeksi -koulutus

Tarinamme todeksi -koulutuksessa saat konkreettisia ja käytännönläheisiä vinkkejä yrityksesi/tuotteesi/palvelusi tarinallistamisesta.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | Local Food Gift 2021: Ruoka- ja keittiötavaralahjojen kehittäminen

Osallistu ja kehitä tuotteitasi! Vuoden 2020 Local Food Gift –työpajat, aluekilpailu ja historiassaan ensimmäinen European Food Gift Challenge aukaisivat tietä pohjoissavolaisille laadukkaille ruokatuotteille.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

ke 03.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 1: Tapahtumaprojektin suunnittelu ja johtaminen

Kurssiin liittyy oikeus käyttää Opens-ohjelmistoa 1 kk:n ajan, jolla kukin toimija voi suunnitella oman tapahtumansa toteutuksen kurssin sisältöjen mukaisesti.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

ke 10.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 2: Tapahtumien vastuullisuuden kehittäminen

Innovatiivisilla ratkaisuilla voidaan tuottaa lisäarvoa sekä osallistujille, sidosryhmille että järjestäjälle ja saada myös kustannussäästöjä ja/tai lisätuloja. Osallistujat saavat työkaluja tapahtuman vastuullisuuden suunnitteluun, seurantaan, arviointiin ja kehittämiseen.

Katso lisää

pe 12.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 13.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

ke 17.02.2021 | Opintomatka Järvisydämeen

Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen 17.2.2021

Katso lisää

to 18.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 3: Kuvien ja videoiden merkitys tapahtumien markkinoinnissa

Koulutuksessa perehdytään tapahtumien markkinointiin ja tutustutaan käytännön esimerkkien kautta, miten ja millaista kuva- ja videoaineistoa voidaan hyödyntää parhaiten tapahtumamarkkinoinnissa.

Katso lisää

to 25.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 4: Yleisötapahtumien tapahtuma-alueen ja toimitilojen visuaalinen ilme

Koulutuksessa keskitytään yleisötapahtumien visuaalisen ilmeen kehittämiseen: mitä visuaalinen ilme tarkoittaa käytännössä, mitä pitää ottaa huomioon ja millä toimenpiteillä yleisötapahtumien visuaalinen ilme luodaan houkuttelevaksi.

Katso lisää

ke 03.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja Iisalmessa 3.3.2021

Iisalmi ja tienoot on ottanut käyttöön Johkun, joka mahdollistaa tuotteiden esittelyn ja myynnin yhteisessä verkkoalustassa. Järjestämme maaliskuussa työpajan tuotteistamisesta, jotta yrittäjien on helpompaa muokata tuotteet ja palvelut Johkun edellyttämään muotoon. Työpajan lisäksi jokainen yritys saa sparrausta tuotteistamiseen.

Katso lisää

to 18.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 1 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon

Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon -valmennus. Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!

Katso lisää

ti 23.03.2021 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 Etelä-Savossa

Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.

Katso lisää

to 25.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 2 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon

Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!

Katso lisää

pe 26.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 27.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 22.05.2021 | WANHAT VEKOTTIMET JA ROMPEPÄIVÄ Airakselan seurantalolla LA 22.5.2021 KLO 10-15

rompetta ja ruokaa vanhaan malliin

Katso lisää

pe 18.06.2021 | SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali perjantaina ja lauantaina 18.6.-19.6.2021

SATOA Goes WILD -tapahtuma tekee kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen. Wildissa yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat.

Katso lisää

ke 23.06.2021 | One and Only Muuruveden Juhannus 2021

Elämyksellinen Juhannusjuhla 23.6.2021 Muuruveden kulttuurimiljöössä räätälöidyn ohjelman, juhannuksen herkkujen ja juomien, saunomisen ja kokon merkeissä.

Katso lisää

pe 25.06.2021 | Lohimaan juhannus pe-la 25.-26.6.2021

Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.

Katso lisää

pe 09.07.2021 | Oluset olutjuhlat Iisalmessa 9.-10.7.2021

Suomen suurin ja vanhin olutjuhla on rento kesätapahtuma Luuniemen juhlakentällä Iisalmen kestustassa.

Katso lisää

pe 16.07.2021 | Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kesätapahtumista. Karnevaalit pidetään heinäkuussa aikana, jolloin suomalaiset mansikat ovat makeimmillaan.

Katso lisää

pe 06.08.2021 | Sampea ja Samppanjaa pe ja la 6.-7.8.2021

Eturivin artisteja ja elämyksiä

Katso lisää

la 07.08.2021 | Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat

Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Juhlien keskipisteenä komeilee 20 m muhkea juustopöytä, jonka herkut ovat nautittavissa aina klo 24 saakka.

Katso lisää

la 07.08.2021 | Louhenkatupäivä Iisalmessa lauantaina 7.8.2021

Katukarnevaalitunnelmaa Iisalmen keskustan kaduilla ja torilla

Katso lisää

pe 27.08.2021 | Satoa Kuopio Food Festival 27.-28.8.2021

SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia.

Katso lisää

la 11.09.2021 | Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin suurin tapahtuma jo vuodesta 1821!

Katso lisää

pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää