Lähiruokaviikko 5.- 9.10.2020 Kuopiossa

pe 09.10.2020

Lähiruokaviikolla 5. – 9.10.2020 juhlistetaan Kuopiossa lähituottajia ja läheltä tulevaa hyvää ruokaa

Kuopion alueella vietetään lähiruokaviikkoa lokakuun alussa, 5. – 9.10. (vko 41). Lähiruokaviikolla tehdään pohjoissavolaista lähituottajien ruokaa tunnetuksi koululaisille ja opiskelijoille. Tällöin useat alueen oppilaitokset tarjoavat opiskelija- ja henkilökuntaravintoloissaan lähiruokaa ja myös esimerkiksi Servica on mukana viikon tapahtumissa lähiruokapäivänä 8.10., jolloin Servica tarjoaa kaikissa Kuopion alueen toimipisteissään lähiruokalounaan.

Mukana lähiruoan tunnetuksi tekemisessä lähiruokaviikolla ovat:

Servica

Servica tarjoaa lähiruokaa kaikissa Kuopion alueen toimipisteissään torstaina 8.10. Päivän annoksen liha tulee Savo-Karjalan lihalta ja lisukeperunat tulevat paikallisilta sopimusperunatoimittajilta. 

Savon ammattiopisto

Savon ammattiopistossa lähiruokaviikkoa 41 vietetään tiistaista perjantaihin, ja ruokalista vaalii pohjoissavolaista ruokaperinnettä. Lähiruokaviikolla lähituotteiden osuus on 48 % ja lähiluomun osuus 28 % kaikista raaka-aineista. Savon ammattiopiston toimipaikat Kuopiossa, Varkaudessa ja Toivalassa tarjoavat lähiruokaa opiskelijoille ja henkilökunnalle. Sammakkolammentien yksikköön Kuopiossa myös ulkopuoliset lounastajat ovat tervetulleita. Lähiruoan käyttö on arkipäivää Savon ammattiopistossa myös lähiruokaviikon ulkopuolella; esimerkiksi Toivalan ja Varkauden ravintolat käyttävät lähituottajan perunoita koko ajan ja Kuopion kampuksille luomuleipää toimittaa Julkulan leipomo.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijaruokalat tarjoavat lähiruokapäivänä to 8.10. Pesolan jauhelihakeittoa, Sinikasviksen marjarahkaa sekä opiskelijoiden leipomia sämpylöitä Sonkakosken myllyn jauhoista. Ysaon opiskelijaravintoloissa on jatkuvasti käytössä lähiseudun peruna, Suomäen tilan porkkana, Sinikasviksen marjoja, Kiurun leipomon leipää, Valion juustoja Lapinlahdelta ja tarjolla on koko ajan luomumaitoa. Ylä-Savon ammattiopiston harjoitusravintola Oppimestarissa on jatkuvasti käytössä lähiseudun perunaa, Sinikasviksen marjoja, Valion juustoja Lapinlahdelta ja tarjolla on myös luomumaitoa. Kuukausittain Oppimestarissa on käytössä lähikalastajan kalaa, Pesolan lihatuotteita sekä lähimetsän sieniä. Lähiruokaviikon ulkopuolelta voidaan lisäksi mainita villiyrttiviikko (vko 38), jolloin lähes kaikki käytetyt raaka-aineet olivat lähiraaka-aineita ja lisäksi käytössä oli lähituottajien villiyrttituotteita. Lähiruokapäivässä viikolla 47 tarjolla tulee olemaan  muun muassa Finnwildin kasvatettua heinäsorsaa.

Savonia-ammattikorkeakoulun Antell Round -ravintola

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden käyttämässä Antell Round -ravintolassa lähiruokaviikko näkyy myös. Antell Round keskittyy viikolla 41 tilaamaan leipää ja vihanneksia paikallisilta tuottajilta mahdollisuuksien mukaan ja lähiruoka näkyy ravintolassa lähiruokaan keskittyvien materiaalin ja tiedon muodossa. 

Palvelualojen opisto Kuopiossa on myös mukana tekemässä lähiruokaa tutuksi alueella. Kuopion Palvelualojen opistolla vietettiin ensimmäistä lähiruokapäivää jo 15.9 tiistaina ja toista lähiruokapäivää heillä vietetään itsenäisyyspäivän alla joulukuussa. Paok pyrkii lisäämään lähituotteita vähitellen mahdollisuuksien mukaan toiminnassaan.

Lähiruokaviikkoa on mukana järjestämässä Savolaisuus on makuasia -hanke, joka liittyy Pohjois-Savolle myönnettyyn European Region of Gastronomy Kuopio region 2020-21 (ERG) tunnukseen. Savolaisuus on makuasian tavoitteena on lisätä pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta, jotta Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesi ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta kuluttajien ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä tuottajille ja kehittää yhteistyötä eri toimijoiden välillä alueella.

Lisätietoja Savolaisuus on makuasia -hankkeesta tai lähiruokaviikon tapahtumista antaa:

Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, Projektipäällikkö, Savolaisuus on makuasia-hanke, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

to 15.04.2021 | Ota ympäristöasiat hallintaan - Webinaari 15.4.2021 klo 13-14 ja työpaja 19.4.2021 klo 14-16

Hei elintarvikealan yrittäjä! (ravintoloitsija tai valmistaja): Tiedätkö, mitä vaatimuksia sekä lainsäädäntö että asiakkaasi asettavat ympäristöasioiden hoidolle yrityksessäsi? Ota koppi ympäristöasioiden hallinnasta!

Katso lisää

ke 28.04.2021 | Parempaa asiakaspalvelua & myynnin menestystä lähiruokamyymälöissä 28.4.2021 klo 17-20.00

Onko sinulla haaveissa oman lähiruokamyymälän perustaminen tai onko jo lähiruoka- tai tilamyymälä? Tämä koulutus on räätälöity juuri sinua varten! Tässä kolmen käytännönläheisen koulutuskerran sarjassa sparraamme yhdessä tavoitteena saavuttaa ja palvella elämyksellisesti asiakkaita erilaisissa lähiruokamyymälöissä. Ensimmäinen kokoontumisemme on Unnukassa Leppävirralla tai Teams -etäyhteydellä

Katso lisää

ke 28.04.2021 | ERG-VERKOSTOITUMISAAMU 28.4.2021 klo 9-11.00: tuoteinnovaatioita ja joulutori 2021

Tervetuloa ERG-verkostoitumisaamuun! Kokoonnumme Teams -etäyhteydellä kuulemaan alueemme yritysten tuoteinnovaatioista ja joulutorin 2021 mahdollisuuksista ERG-kumppaneille.

Katso lisää

ke 05.05.2021 | Parempaa asiakaspalvelua & myynnin menestystä lähiruokamyymälöissä 5.5.2021 klo 18-20.00

Onko sinulla haaveissa oman lähiruokamyymälän perustaminen tai onko jo lähiruoka- tai tilamyymälä? Tämä koulutus on räätälöity juuri sinua varten! Tässä kolmen käytännönläheisen koulutuskerran sarjassa sparraamme yhdessä tavoitteena saavuttaa ja palvella elämyksellisesti asiakkaita erilaisissa lähiruokamyymälöissä. Tällä kerralla pohditaan mitä kaikkea pitää huomioida asiakkaan palvelussa? Miten asiakas kohdataan, miten arvot tuodaan esille, miten viestitään asioista, visuaalisuus myymälässä, mitä asiakkaat hakevat tällaisesta myymälästä?

Katso lisää

to 06.05.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 07.05.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

ke 12.05.2021 | Parempaa asiakaspalvelua & myynnin menestystä lähiruokamyymälöissä 12.5.2021 klo 18-20.00

Onko sinulla haaveissa oman lähiruokamyymälän perustaminen tai onko jo lähiruoka- tai tilamyymälä? Tämä koulutus on räätälöity juuri sinua varten! Tässä kolmen käytännönläheisen koulutuskerran sarjassa sparraamme yhdessä tavoitteena saavuttaa ja palvella elämyksellisesti asiakkaita erilaisissa lähiruokamyymälöissä. Tällä kerralla vaihdetaan hyviä markkinointikikkoja, pohditaan millainen voisi olla puodin markkinointisuunnitelma ja mitä digitaalisia kanavia hyödynnetään markkinoinnissa? Millainen on hyvä Some-päivitys?

Katso lisää

la 22.05.2021 | WANHAT VEKOTTIMET JA ROMPEPÄIVÄ Airakselan seurantalolla LA 22.5.2021 KLO 10-15

rompetta ja ruokaa vanhaan malliin

Katso lisää

ke 02.06.2021 | Kauppaneuvoksen jalanjäljillä: lounas ja opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan kauppaneuvos Gustaf Raninin historiaan ja hänen upeaan sukukartanoonsa  Kuopion Hiltulanlahdessa. Tilan historia alkaa vuodesta 1792, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Kustaa Adolf perusti Björbackan tilan isonjaon yhteydessä. Kauppaneuvos osti tilan pakkohuutokaupasta 1869. Historiikin jälkeen nautitaan kartanon herkullisesta kesälounaasta upeassa miljöössä.

Katso lisää

pe 11.06.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

ke 16.06.2021 | Luonnosta lautaselle klo 17.00

Tervetuloa tutustumaan villiyrttien maailmaan maaseudulle Kuopion Hiltulanlahteen. Erä- ja luonto-opas, ympäristöluotsi ja yrttikouluttaja Piia Ratava vie teidät Koivumäen Kartanon pihapiiriin ja puutarhaan tutustumaan tuttuihin pihakasveihin aivan uudella tapaa. Hän kertoo, kuinka pihapiirin kasveja voi jokainen hyödyntää itse niin keittiössä kuin hoidoissa. Tutustumisen jälkeen nautitaan iltapalaa yhdessä jutustelua jatkaen. Mikäli luonnosta löytyy jotain heti syötäväksi kelpaavaa, se päätyy lautasille.

Katso lisää

ke 16.06.2021 | Kauppaneuvoksen jalanjäljillä: lounas ja opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan kauppaneuvos Gustaf Raninin historiaan ja hänen upeaan sukukartanoonsa  Kuopion Hiltulanlahdessa. Tilan historia alkaa vuodesta 1792, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Kustaa Adolf perusti Björbackan tilan isonjaon yhteydessä. Kauppaneuvos osti tilan pakkohuutokaupasta 1869. Historiikin jälkeen nautitaan kartanon herkullisesta kesälounaasta upeassa miljöössä.

Katso lisää

to 17.06.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 18.06.2021 | SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali perjantaina ja lauantaina 18.6.-19.6.2021

SATOA Goes WILD -tapahtuma tekee kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen. Wildissa yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat.

Katso lisää

pe 18.06.2021 | Hyvää oloa - Feeling good

Kesäunelma Koivumäen Kartanolla. Haluatko kokea päiväunelman ihanassa kartanomiljöön puutarhassa Bene Statera! ® - Hyvän Olon Tasapaino kehon hoidossa? Järvi ja mäki, taivas ja kukkaniitty antavat kontekstin, jossa tarjoamme hemmottelevan ja lihaksia avaavan kehohoidon, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia kesäisen juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

ke 23.06.2021 | One and Only Muuruveden Juhannus 2021

Elämyksellinen Juhannusjuhla 23.6.2021 Muuruveden kulttuurimiljöössä räätälöidyn ohjelman, juhannuksen herkkujen ja juomien, saunomisen ja kokon merkeissä.

Katso lisää

pe 25.06.2021 | Lohimaan juhannus pe-la 25.-26.6.2021

Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.

Katso lisää

ke 30.06.2021 | Kauppaneuvoksen jalanjäljillä: lounas ja opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan kauppaneuvos Gustaf Raninin historiaan ja hänen upeaan sukukartanoonsa  Kuopion Hiltulanlahdessa. Tilan historia alkaa vuodesta 1792, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Kustaa Adolf perusti Björbackan tilan isonjaon yhteydessä. Kauppaneuvos osti tilan pakkohuutokaupasta 1869. Historiikin jälkeen nautitaan kartanon herkullisesta kesälounaasta upeassa miljöössä.

Katso lisää

to 01.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 02.07.2021 | Hyvää oloa - Feeling good

Kesäunelma Koivumäen Kartanolla. Haluatko kokea päiväunelman ihanassa kartanomiljöön puutarhassa Bene Statera! ® - Hyvän Olon Tasapaino kehon hoidossa? Järvi ja mäki, taivas ja kukkaniitty antavat kontekstin, jossa tarjoamme hemmottelevan ja lihaksia avaavan kehohoidon, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia kesäisen juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

ti 06.07.2021 | Mukin koristelu Jenni Linnoven studiolla

Kurssilaisten saapuessa lyhyt esittely Lassilan tilasta ja keramiikkastudiosta. Kurssilla koristellaan käsin maalaten studion malliston muki. Asiakas voi koristella mukin haluamallaan tavalla. Koristellut mukit lasitetaan ja poltetaan kurssin jälkeen. Valmiit mukit voi noutaa studiolta tai toimitus sovitaan majoituspaikkaan. Mukit kestävät normaalia käyttöä ja esim. tiskikoneessa pesun.

Katso lisää

to 08.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 09.07.2021 | Oluset olutjuhlat Iisalmessa 9.-10.7.2021

Suomen suurin ja vanhin olutjuhla on rento kesätapahtuma Luuniemen juhlakentällä Iisalmen kestustassa.

Katso lisää

pe 09.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

ti 13.07.2021 | Rakupoltto

Kurssilaisten saapuessa lyhyt esittely Lassilan tilasta ja keramiikkastudiosta. Kurssilla tutustutaan rakupolttoon ja saadaan muistoksi itsekoristellut rakuesineet. Studiolla on puolivalmiita yksinkertaisia saviesineitä, jotka koristellaan rakulasittein ja poltetaan ulkona raku-uunissa. Esineet nostetaan hehkuvan kuumina savustusastiaan, jossa savimassa mustuu ja lasitteet saavat arvaamattomia värejä! Työt jäähdytetään nopeasti vedessä. Polttoja toistetaan, kunnes kaikki työt ovat valmiit. Kurssilaiset saavat teoksensa mukaansa kurssin päätteeksi.

Katso lisää

ke 14.07.2021 | Kauppaneuvoksen jalanjäljillä: lounas ja opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan kauppaneuvos Gustaf Raninin historiaan ja hänen upeaan sukukartanoonsa  Kuopion Hiltulanlahdessa. Tilan historia alkaa vuodesta 1792, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Kustaa Adolf perusti Björbackan tilan isonjaon yhteydessä. Kauppaneuvos osti tilan pakkohuutokaupasta 1869. Historiikin jälkeen nautitaan kartanon herkullisesta kesälounaasta upeassa miljöössä.

Katso lisää

to 15.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 16.07.2021 | Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kesätapahtumista. Karnevaalit pidetään heinäkuussa aikana, jolloin suomalaiset mansikat ovat makeimmillaan.

Katso lisää

pe 16.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Maistellen Kuopiota -ruokakävely Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa. Samalla saat tutustua Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

ti 20.07.2021 | Mukin koristelu Jenni Linnoven studiolla

Kurssilaisten saapuessa lyhyt esittely Lassilan tilasta ja keramiikkastudiosta. Kurssilla koristellaan käsin maalaten studion malliston muki. Asiakas voi koristella mukin haluamallaan tavalla. Koristellut mukit lasitetaan ja poltetaan kurssin jälkeen. Valmiit mukit voi noutaa studiolta tai toimitus sovitaan majoituspaikkaan. Mukit kestävät normaalia käyttöä ja esim. tiskikoneessa pesun.

Katso lisää

to 22.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 23.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

ti 27.07.2021 | Rakupoltto

Kurssilaisten saapuessa lyhyt esittely Lassilan tilasta ja keramiikkastudiosta. Kurssilla tutustutaan rakupolttoon ja saadaan muistoksi itsekoristellut rakuesineet. Studiolla on puolivalmiita yksinkertaisia saviesineitä, jotka koristellaan rakulasittein ja poltetaan ulkona raku-uunissa. Esineet nostetaan hehkuvan kuumina savustusastiaan, jossa savimassa mustuu ja lasitteet saavat arvaamattomia värejä! Työt jäähdytetään nopeasti vedessä. Polttoja toistetaan, kunnes kaikki työt ovat valmiit. Kurssilaiset saavat teoksensa mukaansa kurssin päätteeksi.

Katso lisää

ke 28.07.2021 | Kauppaneuvoksen jalanjäljillä: lounas ja opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan kauppaneuvos Gustaf Raninin historiaan ja hänen upeaan sukukartanoonsa  Kuopion Hiltulanlahdessa. Tilan historia alkaa vuodesta 1792, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Kustaa Adolf perusti Björbackan tilan isonjaon yhteydessä. Kauppaneuvos osti tilan pakkohuutokaupasta 1869. Historiikin jälkeen nautitaan kartanon herkullisesta kesälounaasta upeassa miljöössä.

Katso lisää

to 29.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille

Katso lisää

pe 30.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

pe 30.07.2021 | Hyvää oloa - Feeling good

Kesäunelma Koivumäen Kartanolla. Haluatko kokea päiväunelman ihanassa kartanomiljöön puutarhassa Bene Statera! ® - Hyvän Olon Tasapaino kehon hoidossa? Järvi ja mäki, taivas ja kukkaniitty antavat kontekstin, jossa tarjoamme hemmottelevan ja lihaksia avaavan kehohoidon, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia kesäisen juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

to 05.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 06.08.2021 | Sampea ja Samppanjaa pe ja la 6.-7.8.2021

Eturivin artisteja ja elämyksiä

Katso lisää

pe 06.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa

Katso lisää

la 07.08.2021 | Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat

Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Juhlien keskipisteenä komeilee 20 m muhkea juustopöytä, jonka herkut ovat nautittavissa aina klo 24 saakka.

Katso lisää

la 07.08.2021 | Louhenkatupäivä Iisalmessa lauantaina 7.8.2021

Katukarnevaalitunnelmaa Iisalmen keskustan kaduilla ja torilla

Katso lisää

ke 11.08.2021 | Kauppaneuvoksen jalanjäljillä: lounas ja opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan kauppaneuvos Gustaf Raninin historiaan ja hänen upeaan sukukartanoonsa  Kuopion Hiltulanlahdessa. Tilan historia alkaa vuodesta 1792, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Kustaa Adolf perusti Björbackan tilan isonjaon yhteydessä. Kauppaneuvos osti tilan pakkohuutokaupasta 1869. Historiikin jälkeen nautitaan kartanon herkullisesta kesälounaasta upeassa miljöössä.

Katso lisää

to 12.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 13.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

pe 20.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

pe 27.08.2021 | Satoa Kuopio Food Festival 27.-28.8.2021

SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia.

Katso lisää

to 02.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 10.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

pe 10.09.2021 | Kalaryssäys

Kalaryssäys järjestetään jälleen 10.-12.9.2021. Kalaryssäys kutsuu koko perheen kalatapahtumaan Kuopion Satamatorille, jossa pääosassa on kotimainen kala ja siitä valmistetut herkut. Kotimaista kalaa, luonnon antimia.

Katso lisää

la 11.09.2021 | Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin suurin tapahtuma jo vuodesta 1821!

Katso lisää

to 16.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

to 30.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

to 07.10.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää