Lähiruokatapahtuma maahanmuuttajille / Local Food event for immigrants

to 03.12.2020

Lähiruokatapahtuma maahanmuuttajille (for English, pls see below) 

Aika: to 3.12.2020 klo 9.00–13.00
Paikka: Palvelualan Opisto Kuopio, Asemakatu 4, 70100 Kuopio
Hinta: 0 €

Lähiruokatapahtumassa valmistetaan yhdessä kolmen ruokalajin menun, jossa käytetään paikallisia raaka-aineita. Tarvitset keittiötyöskentelyyn sopivat vaatteet ja kengät (esimerkiksi sisäkengät). Keittiössä ovat mukana Palvelualan Opisto Kuopion opiskelijat ja opettaja. Koulutuspäivä on osallistujille maksuton.

Ilmoittaudu ja kerro mahdolliset erityisruokavaliot 6.11.2020 mennessä Kompassiin Varshalle varsha.shurpali@puijola.net

OHJELMA

  • klo 9.00 Päivän avaus ja aamukahvit
  • klo 9.30 Siirtyminen keittiöön, menun mukaisten ruokien valmistus
  • klo 12.00 Juhlalounas
  • klo 13.00 Kiitokset päivästä ja palaute

Lähiruokatapahtumaa on mukana järjestämässä Savolaisuus on makuasia -hanke, joka liittyy Pohjois-Savolle myönnettyyn European Region of Gastronomy Kuopio region 2020–21 (ERG) tunnukseen. Savolaisuus on makuasian tavoitteena on lisätä pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta, jotta Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesi ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta kuluttajien ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä tuottajille ja kehittää yhteistyötä eri toimijoiden välillä alueella.

Alkukeitto:

Kirkaslieminen järvikalakeitto, Julkulan ruisleipää

Kala: Kuopion kauppahalli (kala varmistuu saannin mukaan)

Pääruoka:

Pannupihvi 

Liha: Kuonalantila Muuruvesi

Karamellisoitua sipulia 

Sipuli: Maatila Olavi Hiltunen 

Dukkah perunaa

Uunijuureksia

Peruna ja juurekset: Maatila Olavi Hiltunen 

Kasvisruoka: Punajuuripihvit

Punajuuri: Maatila Olavi Hiltunen

Tsatsiki

Jälkiruoka:

Tyrni-valkosuklaapannacotta

Tyrni: Urho Räsänen Muuruvesi

Tervetuloa


Local food event for immigrants

Time: Thu 3.12.2020 from 9.00 to 13.00
Place: Palvelualan Opisto Kuopio, Asemakatu 4, 70100 Kuopio
Price: 0 €

At the local food event, we will jointly prepare a three-course menu using local ingredients. You need clothes and shoes suitable for working in the kitchen. In the kitchen, you will have with you the students and a teacher from Palvelualan Opisto Kuopio. The training day is free of charge for you.

Register and inform us of possible special diets by Friday 6.11.2020 to Varsha at Kompassi: varsha.shurpali@puijola.net

PROGRAM

  • 9.00: Opening of the day and morning coffee
  • 9.30: Moving to kitchen, preparing dishes acoording the menu
  • 12.00: Festive lunch
  • 13.00: Vote of thanks and feedback

This event is organised together with ”Savolaisuus on makuasia” -project, which is connected to the European Region of Gastronomy Kuopio region 2020–21 (ERG) award granted to Nothern Savonia. The goal of ”Savolaisuus on makuasia” -project is to increase awarness of local food from Northern Savonia. The aim is to introduce Northern Savonia locally, nationally and internationally as a producer of clean and high-quality food and raw materials. We want to shorten the journey of local food from the fields to our consumer’s dining tables, gain producers visibility and improve collaboration between different operators.

Starters:

Clear wildfish soup, Julkula rye bread

Fish: Kuopio Market Hall (fish to be confirmed)

Main course:

Pan steaks

Meat: Kuona farm, Muuruvesi

Caramelized onions

Onion: Olavi Hiltunen farm

Dukkah potatoes

Oven baked vegetables

Potatoes and vegetables: Olavi Hiltunen farm

Vegetarian option: Beetroot steaks

Beetroot: Olavi Hiltunen farm

Tsatsiki

Dessert:

Sea buckthorn white chocolate pannacotta

Sea buckthorn: Urho Räsänen, Muuruvesi

Welcome

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

ke 03.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja Iisalmessa 3.3.2021

Iisalmi ja tienoot on ottanut käyttöön Johkun, joka mahdollistaa tuotteiden esittelyn ja myynnin yhteisessä verkkoalustassa. Järjestämme maaliskuussa työpajan tuotteistamisesta, jotta yrittäjien on helpompaa muokata tuotteet ja palvelut Johkun edellyttämään muotoon. Työpajan lisäksi jokainen yritys saa sparrausta tuotteistamiseen.

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

to 04.03.2021 | Myyvä pakkaus -webinaari 4.3.2021 klo 13:00-15:15

Edistääkö tuotteesi pakkaus myyntiä? Mitä ja miten pakkauksesi viestii? Tarvitseeko tuotteesi uuden pakkauksen, mutta et tiedä miten päästä alkuun? Koulutuksessa asiantuntija kertoo miten kuluttajat kokevat pakkaukset, mitä vaaditaan myyvän pakkauksen suunnittelulta ja millaisia vaiheita pakkauksen kehittäminen vaatii pienen toimijan näkökulmasta.

Katso lisää

ti 16.03.2021 | Tapahtumien kehittäminen 3: Kuvien ja videoiden merkitys tapahtumien markkinoinnissa (siirretty 18.2.--> 16.3.)

Koulutuksessa perehdytään tapahtumien markkinointiin ja tutustutaan käytännön esimerkkien kautta, miten ja millaista kuva- ja videoaineistoa voidaan hyödyntää parhaiten tapahtumamarkkinoinnissa.

Katso lisää

to 18.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 1 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon

Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon -valmennus. Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!

Katso lisää

ti 23.03.2021 | Tarinamme todeksi -koulutus

Opintomatka Tertin kartanoon ja Sahanlahti Resortiin joudutaan siirtämään webinaariksi koronan takia. Tällöin toteutetaan Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.

Katso lisää

ke 24.03.2021 | ERG-verkostoitumisaamu

Tervetuloa mukaan maaliskuun ERG-verkostoitumisaamuun BeneOne:lle Kuopion porttiin ke 24.3. klo 9.00 alkaen.

Katso lisää

to 25.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 2 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon

Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!

Katso lisää

pe 26.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 27.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

to 06.05.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 07.05.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

la 22.05.2021 | WANHAT VEKOTTIMET JA ROMPEPÄIVÄ Airakselan seurantalolla LA 22.5.2021 KLO 10-15

rompetta ja ruokaa vanhaan malliin

Katso lisää

pe 11.06.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

to 17.06.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 18.06.2021 | SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali perjantaina ja lauantaina 18.6.-19.6.2021

SATOA Goes WILD -tapahtuma tekee kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen. Wildissa yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat.

Katso lisää

ke 23.06.2021 | One and Only Muuruveden Juhannus 2021

Elämyksellinen Juhannusjuhla 23.6.2021 Muuruveden kulttuurimiljöössä räätälöidyn ohjelman, juhannuksen herkkujen ja juomien, saunomisen ja kokon merkeissä.

Katso lisää

pe 25.06.2021 | Lohimaan juhannus pe-la 25.-26.6.2021

Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.

Katso lisää

to 01.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

to 08.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 09.07.2021 | Oluset olutjuhlat Iisalmessa 9.-10.7.2021

Suomen suurin ja vanhin olutjuhla on rento kesätapahtuma Luuniemen juhlakentällä Iisalmen kestustassa.

Katso lisää

pe 09.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

to 15.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 16.07.2021 | Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kesätapahtumista. Karnevaalit pidetään heinäkuussa aikana, jolloin suomalaiset mansikat ovat makeimmillaan.

Katso lisää

pe 16.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Maistellen Kuopiota -ruokakävely Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa. Samalla saat tutustua Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä. Osallistumismaksu on 73 €, johon kuuluu tervetulojuoma Tallikahvion ainutlaatuisessa miljöössä Pikku Pietarin Torikujalla ja elokuun lopun ruokakävelyissä kauppahallin Lähiruoka Tullin Tuvassa, savolaiset tapakset Kuopion perinteikkäässä Ravintola Kummisedässä, Kallaveden kuhaa Ravintola Isä Camillossa, sekä jälkiruoan ja kahvin tunnelmallisessa Kahvila Kanelissa. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä voi ostaa erikseen maisteluannoksina. Ammattitaitoinen oppaamme johdattelee kävelyä ja kertoo tarinoita kävelyn aikana ja ruokailujen lomassa. Maistellen Kuopiota -kierros tehdään kävellen Kuopion ydinkeskustassa ja se kestää noin 3 tuntia. Lähdöt klo 16.30 perjantaisin 7.5., 11.6., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., 6.8., 13.8., 20.8., ja 10.9. Ruokakävely toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899. Ohjeet osallistumismaksun 73 € maksamisesta saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kerro myös mahdolliset erityisruokavaliot. Maistellen Kuopiota -ruokakävely sopii mainiosti merkkipäivä- ja liikelahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Ruokakävelyn järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli on suomi. Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899. Maistellen Kuopiota kuuluu Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan. 

Katso lisää

to 22.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 23.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

to 29.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille

Katso lisää

pe 30.07.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

to 05.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 06.08.2021 | Sampea ja Samppanjaa pe ja la 6.-7.8.2021

Eturivin artisteja ja elämyksiä

Katso lisää

pe 06.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa

Katso lisää

la 07.08.2021 | Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat

Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Juhlien keskipisteenä komeilee 20 m muhkea juustopöytä, jonka herkut ovat nautittavissa aina klo 24 saakka.

Katso lisää

la 07.08.2021 | Louhenkatupäivä Iisalmessa lauantaina 7.8.2021

Katukarnevaalitunnelmaa Iisalmen keskustan kaduilla ja torilla

Katso lisää

to 12.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 13.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

pe 20.08.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

pe 27.08.2021 | Satoa Kuopio Food Festival 27.-28.8.2021

SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia.

Katso lisää

to 02.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 10.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa.

Katso lisää

la 11.09.2021 | Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin suurin tapahtuma jo vuodesta 1821!

Katso lisää

to 16.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

to 30.09.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

to 07.10.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää