KINOA JA KUKKOA - KUOPIO FOOD FILM DAY TO 15.10.2020
to 15.10.2020
Illan aikana esitetään ensimmäistä kertaa pohjoissavolaisia lähituottajia, lähiruokaa ja luonnonantimia brändäävä Varjeltu salaisuus- lyhytelokuva. Lyhytelokuva vie katsojat pohjoissavolaisen gastronomian alkulähteille paljastamalla pohjoissavolaisen maukkaan ja monipuolisen alkutuotannon salaisuuden. Elokuvan on tilannut Savolaisuus on makuasia -hanke, osa Kuopion alueen European Region of Gastronomy hankekokonaisuutta. Videon on hankkeelle tehnyt BrainyDay Visual Oy.
Kino Kuvakukossa esitetään ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan ruokavaliota esittelevä minisarja Makumittelö – Pohjoismainen ruokaseikkailu Savossa. Makumittelössä kolme sosiaalisen median vaikuttajaa saavat tehtäväkseen löytää Pohjois-Savon puhtaimmat ja parhaat raaka-aineet. Makumittelössä Lotta Saahko, Janne Kaperi ja Joonas Pesonen pysähtyvät pohjoissavolaisissa kohteissa keräten mukaan metsästä löytämiään ja paikallisilta yrittäjiltä saamiaan raaka-aineita. Näitä raaka-aineita käyttämällä kilpailijat, yhdessä kuopiolaisten keittiömestareiden kanssa, valmistavat pohjoismaisen kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuden. Elokuvan on tilannut Gastrobusiness -hanke, joka on osa Kuopion alueen European Region of Gastronomy hankekokonaisuutta. Videosarjan konsepti ja tuotanto Makugassi – Matkailun, kulttuurin ja gastronomian sillanrakentajat ry.
Kahden pohjoissavolaisen ruoka-aiheisen lyhytelokuvan lisäksi Kino Kuvakukossa näytetään kokonaisuudessaan European Region of Gastronomy alueiden välisen lyhytelokuvakilpailun, Food Film Menu -kilpailun vuoden 2020 kolme parasta lyhytelokuvaa. Illan aikana katsottavat kaksi pohjoissavolaista lyhytelokuvaa tulevat olemaan Suomen edustajia kilpailussa vuonna 2021.
TERVETULOA MUKAAN MAKUSTELEMAAN POHJOISSAVOLAISIA GASTRONOMISIA KUVIA!
Tulethan mukaan vain terveenä! Suosittelemme kaikille osallistujille kasvomaskin käyttöä.
Seuraamme Covid-19 tilannetta ja rajoituksia ja siten, muutokset tapahtuman toteutukseen tai aikatauluun ovat mahdollisia. Tilaisuuden henkilömäärä on rajattu, jotta voimme noudattaa turvavälejä.
Ilmoittautuminen tapahtumaan onnistuu vain täyttämällä oheinen lomake https://link.webropolsurveys.com/S/8939EA91BD04D091 ma 12.10. mennessä.
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.