Kalakukon leivonnan SM-kilpailu
pe 22.01.2021
Leivontakilpailussa on kolme sarjaa, perinteinen kalakukon leivontasarja yrityksille ja kotileipureille sekä innovatiivinen juhlakukko-sarja, johon voi osallistua joko suolaisella tai makealla leipomuksella. Kalakukon juuret ulottuvat pitkälle historiaan ja perimätiedon mukaan sitä on valmistettu jo keskiajalla. Kalakukolle on myönnetty Euroopan unionin nimisuoja vuonna 2002, aito perinteinen tuote (ATP). Nimitys korostaa tuotteen perinteistä koostumusta tai tuotantotapaa ja sitä voidaan valmistaa missä tahansa EU-maassa, mutta vain rekisteröidyn valmistusmenetelmän mukaan. Kuopion perinneruuaksi kalakukko valittiin vuonna 1985. Vuonna 2020 leivontakilpailuun saapui ennätysmäärä kilpakukkoja. Erityisesti kotileipurit ovat viime vuosina innostuneet osallistumaan kasvavissa määrin Juhlakukko -sarjaan, jossa on nähty esimerkiksi mustikkarahkakukko, vegaanikukko, Suomi100 juhlakukko sekä juhlapöydän kalakukkokranssi.
Voittajat paljastetaan livelähetyksessä: Katso lisää Facebook -tapahtumasta www.facebook.com/events/439072920612415/
Leivontakilpailuun voi osallistua tuomalla kisakukko Kauppakeskus Minnan ala-aulan kahvilatilaan perjantaina 22.1.2021 klo 9-10 välillä. Paikalle tulee jättää myös kirjekuori, josta löytyy leipojan yhteystiedot, leipomuksen raaka-aineluettelo ja tieto siitä, mihin kilpailusarjaan kukko osallistuu. Kilpailuun osallistuvat kukot arvostellaan ulkonäön, rakenteen ja erityisesti maun perusteella.
Kilpailun voittajat julistetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti Kuopion torin Facebook kanavan livelähetyksessä. Kunkin sarjan voittaja saa paitsi mainetta ja kunniaa, myös 100€:n lahjakortin, komean kunniakirjan sekä ilmaisen markkinamyyntipaikan seuraavan vuoden Tammimarkkinoille. Tuomaristossa vaikuttaa tänä vuonna Savon Martat ry:n kotitalousasiantuntija Heta Nykänen, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Marja Niskanen, toimittaja Seppo Kononen, Kuopion Klubin keittiömestari Janne Tirri, Minna Canthin talo ry:n ja Kanttilan popup -kirjakahvilan luotsaaja Anja Lappi-Hautamäki sekä Savonian lehtori Anne-Mari Heikkinen.
Kilpailun järjestää Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry, lisätietoja kilpailuun osallistumisesta numerosta 044 722 6074.
***
Lisätietoja
Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.
Milja Hirvonen
toimisto@kuopionkeskus.fi
p.044-722 6074
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.