Joulunajan makuja ja lämpimiä tarjottavia 7.10. ja 14.10.2021

to 07.10.2021

JOULUNAJAN MAKUJA JA LÄMPIMIÄ TARJOTTAVIA  

Menestyksekkään ja tunnelmallinen joulutapahtuma tarvitsee herkullisia joulun tuoksuja ja maukkaita elämyksiä. Tutustutaan Saksan joulutorin suosituimpiin tuotteisiin ja suunnitellaan omiin tapahtumiin sopivia joulunajan ruokatuotteita ja juomia lähiraaka-aineista. Tarjottavien ideointi yhdessä, jotta joulutapahtumissa olisi mahdollisimman monipuolinen tarjonta ostaville asiakkaille.  

KOULUTUSPÄIVÄ 1.  

Aika: torstai 7.10.2021 klo 15.00 –18.00

Paikka: Sawohouse Tarhakuja 1, 70780 Kuopio 

Kohderyhmä: Joulutorille osallistuvat yritykset/henkilöt, erilaisten joulutapahtumien tuottajat, kaikki matkailijoita palvelevat ruoka/matkailuyritykset, kaikki asiasta kiinnostuneet 

Ohjelma:

klo 15.00 Tervetuloa, Hanna Kyrölä, Savonia AMK

klo 15.05 –15.45 Elintarvikkeiden tilapäinen myynti 

  • omavalvonta ja ilmoitukset 
  • hygieniaan liittyvät asiat 
  • pakkausmerkinnät

klo 15.45 –16.15  Jouluntorin menekkituotteet Saksan joulumarkkinoilla, Minna  Laakkonen  

klo 16.15 –16.30 Tarina tuotteen taustalla, Marja Niskanen, Itä-Suomen maa- ja  kotitalousnaiset/ ProAgria Itä-Suomi 

klo 16.30 –18.00 Tuotevalikoima Kuopion joulutorille, yhteistä ideointia ja monipuolisen valikoiman suunnittelua 

  • lämpimät pienet tarjottavat 
  • tuoreet leivonnaiset 
  • muut joulutuotteet: hillot, mehut, makeiset, glögit 

KOULUTUSPÄIVÄ 2.  

Aika: torstai 14.10.2021 klo 15–18

Paikka: Savonia ammattikorkeakoulu, Microkatu 1, S-rakennus 5 kerros, opetuskeittiö 

  klo 15.00 –18.00 Lämpimien juoma ja ruokatuotteiden valmistaminen kätännössä 

  • tuotteiden arviointia  
  • pakkausvaihtoehtojen arviointia 
  • annoskokojen ja hintojen tarkastelua 

Kouluttajina Hanna Kyrölä, Savonia AMK ja Marja Niskanen, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Itä-Suomi 

Koulutukset ovat maksuttomia. Koulutukset toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston tuella.

Pyydämme ilmoittautumiset Webropol –linkin kautta 30.9.2021 mennessä  

https://link.webropolsurveys.com/S/306BF99F5D9A4BE8 

Tilaisuus järjestetään Covid-19 pandemia huomioiden.  

Lisätietoja koulutuksesta antaa Marja Niskanen p. 0400 905 782,  marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi tai Hanna Kyrölä p.0447855022, hanna.kyrola@savonia.fi 

 

Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun – European Region of Gastronomy hankkeiden kehitystyön tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti vahvistaa lähiruoka-alalla olevien toimijoiden (ravintolat ja muut ravitsemispalvelut, matkailuyritykset, luovien alojen yritykset ja toimijat sekä oppilaitokset) yhteistyötä sekä tehostaa alan kehittämistä. Hankkeessa kehitetään maakunnan elintarvike-, matkailu-, hyvinvointi- ja luovien alojen yritysten vastuullisen ruokamatkailun osaamista.  Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun - Gastro Business -hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

 

 

 

 

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää

ti 19.10.2021 | Jätkänkämpän savusauna- ja perinneillat

Jätkänkämpällä juhannusaattona illanviettoa, pitopöytä, savusauna, kokko, karaoke ja ravintolassa esiintyy Yölintu

Katso lisää

ke 20.10.2021 | Katse tulevaan - Laita yrityksesi kansainvälinen ja kotimainen markkinointi kuntoon (Vitsit Finland Datahub -työkalun käyttö)

Lisää palvelusi Visit Finlandin DataHub –tietokantaan (ent. My Stay). Osallistu webinaariin 20.10 ja opi lisää!

Katso lisää

pe 22.10.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

pe 22.10.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

la 23.10.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

ti 26.10.2021 | Jätkänkämpän savusauna- ja perinneillat

Jätkänkämpällä juhannusaattona illanviettoa, pitopöytä, savusauna, kokko, karaoke ja ravintolassa esiintyy Yölintu

Katso lisää

ke 27.10.2021 | Erityisruokavaliot kahviloissa ja ravintoloissa -koulutus

Kuinka onnistut palvelemaan erityisruokavalioasiakkaita entistä paremmin? Haluatko nostaa erityisruokavaliot yrityksesi myyntivaltiksi? Erityisruokavaliot lisääntyvät ja tuotteita sekä raaka-aineita tulee koko ajan lisää markkinoille. Tule päivittämään tietosi erityisruokavalioista!

Katso lisää

to 28.10.2021 | ERG-verkostoitusaamu

Katso lisää

pe 29.10.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

la 30.10.2021 | Muuruveden taiteilijaillallinen

Järnefeltit sekä historialliset hahmot tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä.

Katso lisää

ti 02.11.2021 | Jätkänkämpän savusauna- ja perinneillat

Jätkänkämpällä juhannusaattona illanviettoa, pitopöytä, savusauna, kokko, karaoke ja ravintolassa esiintyy Yölintu

Katso lisää

ke 03.11.2021 | Opintomatka Putkisalon Kartanoon ja Hotelli Punkaharjulle

Lähde benchmarking matkalle tutustumaan Hotelli Punkaharjuun ja Putkisalon Kartanoon. Hotelli Punkaharju on osa ”Suomen paras ruokamatkailutuote 2019” yrityksiä. Menomatkalla tutustumme Putkisalon Kartanon monipuoliseen liiketoimintaan Rantasalmella sekä palkittuun Saimaa Gastronomy Hotelli Punkaharjun liiketoimintaan sekä yrittäjä Saimi Hoyeriin. Putkisalon Kartano on maatila, jossa toimintaa on monipuolisesti lampaankasvatuksesta ruokamatkailuun ja majoitukseen. Kohteissa arvostetaan paikallisia puhtaita lähiraaka-aineita sekä pientuottajien tuotteita. Maittavat menut rakentuvat kausituotteiden ympärille ja pöytien antimet vaihtuvatkin vuodenaikojen mukaan.

Katso lisää

pe 05.11.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

ti 09.11.2021 | Jätkänkämpän savusauna- ja perinneillat

Jätkänkämpällä juhannusaattona illanviettoa, pitopöytä, savusauna, kokko, karaoke ja ravintolassa esiintyy Yölintu

Katso lisää

to 11.11.2021 | Voimaa lähiruoasta, lähiruokatreffit Vieremällä 11.11.

Tervetuloa mukaan lähiruokalounaalle Rientolaan Vieremälle 11.11. klo 10 alkaen.

Katso lisää

pe 12.11.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

pe 12.11.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

la 13.11.2021 | Muuruveden taiteilijaillallinen

Järnefeltit sekä historialliset hahmot tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä.

Katso lisää

la 13.11.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

ma 15.11.2021 | Opintomatka ”Suomen paras ruokamatkailutuote” yrityksiin Etelä-Savoon (Tertin kartano ja TeaHouse of Wehmais)

Lähde benchmarking matkalle Tertin Kartanoon ja TeaHouse of Wehmaisiin. Yritykset ovat osa ”Suomen paras ruokamatkailutuote 2019” yrityksiä. Yrityksiä yhdistää rakkaus Saimaata ja sen ainutlaatuista luontoa kohtaan. Kohteissa arvostetaan paikallisia puhtaita lähiraaka-aineita sekä pientuottajien tuotteita. Maittavat menut rakentuvat kausituotteiden ympärille ja pöytien antimet vaihtuvatkin vuodenaikojen mukaan. Lähde mukaan tutustumaan yrityksiin ja heidän tapaansa toimia! Yrityksissä tutustumme palkittuun Saimaa Gastronomy yrittäjäverkostoon ja heidän tekemäänsä yhteistyöhön.

Katso lisää

pe 19.11.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

pe 19.11.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

la 20.11.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

ma 22.11.2021 | Koivumäen Kartanon Joululounaat 22.11.-24.12.2021

Tunnelmalliset kynttilät, oikea kuusi, olkipukit sekä joulumusiikki tuovat vanhan ajan mummolan joulutunnelmaa. Kartanon jouluruuatkin ovat kuuluisat jo vuosikymmenten takaa.

Katso lisää

pe 26.11.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

ma 29.11.2021 | Koivumäen Kartanon Joululounaat 22.11.-24.12.2021

Tunnelmalliset kynttilät, oikea kuusi, olkipukit sekä joulumusiikki tuovat vanhan ajan mummolan joulutunnelmaa. Kartanon jouluruuatkin ovat kuuluisat jo vuosikymmenten takaa.

Katso lisää

pe 03.12.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

pe 03.12.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

la 04.12.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

ti 07.12.2021 | Koivumäen Kartanon Joululounaat 22.11.-24.12.2021

Tunnelmalliset kynttilät, oikea kuusi, olkipukit sekä joulumusiikki tuovat vanhan ajan mummolan joulutunnelmaa. Kartanon jouluruuatkin ovat kuuluisat jo vuosikymmenten takaa.

Katso lisää

pe 10.12.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

pe 10.12.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

la 11.12.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

ma 13.12.2021 | Koivumäen Kartanon Joululounaat 22.11.-24.12.2021

Tunnelmalliset kynttilät, oikea kuusi, olkipukit sekä joulumusiikki tuovat vanhan ajan mummolan joulutunnelmaa. Kartanon jouluruuatkin ovat kuuluisat jo vuosikymmenten takaa.

Katso lisää

pe 17.12.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

pe 17.12.2021 | Koivumäen Kartanon perinteinen Christmas Jazz-konsertti ja illallinen

Seitsemättä kertaa järjestettävässä jouluisessa jazz-konsertissa pääset nauttimaan ruokailun ja elävän musiikin täydellisestä yhtälöstä perjantaina 17.12.2020. Kokoelma tunnettuja joulu- ja jazz-kappaleita kuopiolaisten muusikoiden tulkitsemana.

Katso lisää

pe 17.12.2021 | Metsästä lasiin: Tehdaskierrokset, tastingit, Artic Bar ja Kauppahuone Lignell & Piispasella

Yksi Suomen vanhimmasta perheyrityksistä, alkoholijuomatehdas Lignell & Piispanen yhdistelee ennakkoluulottomasti ja savolaisella virneellä erilaisia makuja ja synnyttää odottamattomia makuelämyksiä 170 vuoden kokemuksella.

Katso lisää

la 18.12.2021 | Ravintola Urban sokkotreffit ruoan kanssa

Viiden ruokalajin yllätysmenu Suomen Top Chef 2015 kaksintaistelun voittajan Anssi Kantelisen ravintolassa. Kyseisen kuun menuiltaan teeman tai raaka-ainesesongin mukaan.

Katso lisää

ma 20.12.2021 | Koivumäen Kartanon Joululounaat 22.11.-24.12.2021

Tunnelmalliset kynttilät, oikea kuusi, olkipukit sekä joulumusiikki tuovat vanhan ajan mummolan joulutunnelmaa. Kartanon jouluruuatkin ovat kuuluisat jo vuosikymmenten takaa.

Katso lisää

la 06.08.2022 | Muuruveden taiteilijaillallinen

Järnefeltit sekä historialliset hahmot tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä.

Katso lisää

la 13.08.2022 | Muuruveden taiteilijaillallinen

Järnefeltit sekä historialliset hahmot tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä.

Katso lisää