IX Brändiseminaarin jatkot

ke 29.01.2020

Brändiseminaarin European Region of Gastronomy jatkot Ke 29.1.2020 ke klo 17.00-19.00. Lähiruokaherkkuja ja skumppaa Puijon Majalla!

Tervetuloa nauttimaan Puijon Majalle henkeäsalpaavista maisemista ja herkullisista Pohjois-Savon alueen mauista! IX Kuopion alueen brändiseminaari järjestetään keskiviikkona 29.1.2020 Kuopion Musiikkikeskuksella. Brändiseminaarin herkullisten jatkojen isäntänä toimii European Region of Gastronomy Kuopio 2020 kokonaisuus. Siirtyminen jatkoille onnistuu tarjoamallamme bussilla tai vapaavalintaisesti omalla kuljetuksella.

Ilmoittautuminen Ravintolamestareiden verkkokauppassa: https://kauppa.ravintolamestarit.net/product/3800/. Hinta 19,50€/hlö, ja se sisältää runsaan noutopöydän alueemme lähiruokatuottajien herkkuja, kuohuvaa, Olvin tastingin sekä rentoa jatkoilua DJ RR:n levyjen tahdissa. Jatkoilla tutustutaan ERG:n mahdollisuuksiin ja vaikuttavuuteen alueellamme. Bussit kulkevat: klo 16.30 Musari - Puijo, jatkot klo 17.00-19.00 jatkot, klo 19.15 bussi Majalta torille. Puijolla on parkkipaikkoja omalla autolla liikkuville seminaarilaisille.

Puijon Maja

Puijon lakialueen ravintolat tarjoavat lähiruokaa savolaisten tuottajien tiloilta. Tunnelmallinen ja uudistettu Puijon Maja henkii menneiden vuosikymmenien nostalgiaa ja lämmintä kodikkuutta. Majan puodista voit hankkia paikallisia tuotteita kotiin tai tuliaiseksi. Pertti Junnilan tuohikäsityöt, Satu Nisun huovat ja ryijyt, Pyro-Artturin puutaide, Taito Shopin Kuopio- ja luontoaiheiset tuotteet, Jenni Rutonen Design ja Nature Artin kasvitaide kuuluvat Puodin valikoimiin.

Runsas valikoima Majan Retkiaamiaisen ja Tornin Lähiruokapöydän herkkuja skumpan kera

Brändiseminaarin jatkoilla pääsemme nauttimaan paikallisten tuottajien maistuvista herkuista. Jatkojen menu julkaistaan tammikuussa ja se koostuu Puijon Torniravintolan Lähiruokapöydän sekä Majan retkiaamiaisen parhaimmista paloista. Lisäksi palanpainikkeena jatkoilijoille tarjoillaan skumppaa.

  • Naudanliha: Pesolan Pihviliha, Iisalmi
  • Kasvikset, yrtit: Kaikontarha, Vehmersalmi
  • Sipulit: Vehviläinen, Siilinjärvi
  • Peruna: Pekka Miettinen, Siilinjärvi
  • Porkkana: Koivulan tila, Hiltulanlahti
  • Vadelma: Suviniityn Marjamaat, Suonenjoki
  • Luomukananmunat: Karhumäen tila, Pajujärvi

Olvin tasting ja Majan baari

Jatkojen hintaan kuuluu myös maittava Olvin tasting, jossa pääsemme tutustumaan panimon monipuoliseen tuotetarjontaan. Olvi on ainoa itsenäisenä suomalaisena 1800-luvulta saakka säilynyt panimoyritys, jonka valikoimiin kuuluvat oluiden ja muiden alkoholijuomien ohella raikkaat virvokkeet, jotka saavat makunsa esimerkiksi raikkaasta suomalaisista koivun mahlasta. jatkojen aikana.

European Region of Gastronomy 

Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta ovat saaneet ensimmäisinä alueina Suomessa arvostetun European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021.  

ERG-statusta voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuuripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että European Region of Gastronomy -status kehittää kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Myönnetty status tuo alueelle näkyvyyttä, arvostusta sekä ennen kaikkea uutta liiketoimintaa, uusia matkailijavirtoja ja uusia tapahtumia. Tunnustuksen on myöntänyt eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto IGCAT, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla.

Tunnustus on askel kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta. European Region of Gastronomy -tunnustus painottaa vastuullisuutta, lähiruoan käyttöä, paikallista kulttuuria sekä pienten ja keskisuurten yritysten välistä yhteistyötä. Tavoitteena on, että Pohjois-Savoon matkaillaan sen vetovoimaisen ruokakulttuurin vuoksi. Alueemme persoonallista, innovatiivista sekä vastuullista ruokakulttuuria viedään aktiivisesti myös maailmalle. Ihmiset läheltä ja kaukaa haluavat kokea alueemme ainutlaatuiset gastronomiset herkut ja mielenkiintoiset ruokatapahtumat.

European Region of Gastronomy Kuopio 2020 toteutuu Itä-Suomen ProAgria & Maa- ja kotitalousnaisen sekä Savonia-ammattikorkeakoulun hankeyhteistyönä. Mukana on yli 70 yritystä, tapahtumatoimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta. Lisätietoa ajankohtaisista tapahtumista sekä ERG -kokonaisuudesta löydät www.tastesavo.fi sivustolta.

https://www.brandiseminaari.fi

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

pe 22.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

pe 22.01.2021 | Kalakukon leivonnan SM-kilpailu

Leivontakilpailussa on kolme sarjaa, perinteinen kalakukon leivontasarja yrityksille ja kotileipureille sekä innovatiivinen juhlakukko-sarja, johon voi osallistua joko suolaisella tai makealla leipomuksella.

Katso lisää

la 23.01.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi (peruttu)

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

ti 26.01.2021 | Tarinamme todeksi -koulutus

Tarinamme todeksi -koulutuksessa saat konkreettisia ja käytännönläheisiä vinkkejä yrityksesi/tuotteesi/palvelusi tarinallistamisesta.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | Local Food Gift 2021: Ruoka- ja keittiötavaralahjojen kehittäminen

Osallistu ja kehitä tuotteitasi! Vuoden 2020 Local Food Gift –työpajat, aluekilpailu ja historiassaan ensimmäinen European Food Gift Challenge aukaisivat tietä pohjoissavolaisille laadukkaille ruokatuotteille.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

ke 03.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 1: Tapahtumaprojektin suunnittelu ja johtaminen

Kurssiin liittyy oikeus käyttää Opens-ohjelmistoa 1 kk:n ajan, jolla kukin toimija voi suunnitella oman tapahtumansa toteutuksen kurssin sisältöjen mukaisesti.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

ke 10.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 2: Tapahtumien vastuullisuuden kehittäminen

Innovatiivisilla ratkaisuilla voidaan tuottaa lisäarvoa sekä osallistujille, sidosryhmille että järjestäjälle ja saada myös kustannussäästöjä ja/tai lisätuloja. Osallistujat saavat työkaluja tapahtuman vastuullisuuden suunnitteluun, seurantaan, arviointiin ja kehittämiseen.

Katso lisää

pe 12.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 13.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

ke 17.02.2021 | Opintomatka Järvisydämeen

Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen 17.2.2021

Katso lisää

to 18.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 3: Kuvien ja videoiden merkitys tapahtumien markkinoinnissa

Koulutuksessa perehdytään tapahtumien markkinointiin ja tutustutaan käytännön esimerkkien kautta, miten ja millaista kuva- ja videoaineistoa voidaan hyödyntää parhaiten tapahtumamarkkinoinnissa.

Katso lisää

to 25.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 4: Yleisötapahtumien tapahtuma-alueen ja toimitilojen visuaalinen ilme

Koulutuksessa keskitytään yleisötapahtumien visuaalisen ilmeen kehittämiseen: mitä visuaalinen ilme tarkoittaa käytännössä, mitä pitää ottaa huomioon ja millä toimenpiteillä yleisötapahtumien visuaalinen ilme luodaan houkuttelevaksi.

Katso lisää

ke 03.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja Iisalmessa 3.3.2021

Iisalmi ja tienoot on ottanut käyttöön Johkun, joka mahdollistaa tuotteiden esittelyn ja myynnin yhteisessä verkkoalustassa. Järjestämme maaliskuussa työpajan tuotteistamisesta, jotta yrittäjien on helpompaa muokata tuotteet ja palvelut Johkun edellyttämään muotoon. Työpajan lisäksi jokainen yritys saa sparrausta tuotteistamiseen.

Katso lisää

to 18.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 1 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon

Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon -valmennus. Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!

Katso lisää

ti 23.03.2021 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 Etelä-Savossa

Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.

Katso lisää

to 25.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 2 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon

Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!

Katso lisää

pe 26.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 27.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 22.05.2021 | WANHAT VEKOTTIMET JA ROMPEPÄIVÄ Airakselan seurantalolla LA 22.5.2021 KLO 10-15

rompetta ja ruokaa vanhaan malliin

Katso lisää

pe 18.06.2021 | SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali perjantaina ja lauantaina 18.6.-19.6.2021

SATOA Goes WILD -tapahtuma tekee kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen. Wildissa yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat.

Katso lisää

ke 23.06.2021 | One and Only Muuruveden Juhannus 2021

Elämyksellinen Juhannusjuhla 23.6.2021 Muuruveden kulttuurimiljöössä räätälöidyn ohjelman, juhannuksen herkkujen ja juomien, saunomisen ja kokon merkeissä.

Katso lisää

pe 25.06.2021 | Lohimaan juhannus pe-la 25.-26.6.2021

Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.

Katso lisää

pe 09.07.2021 | Oluset olutjuhlat Iisalmessa 9.-10.7.2021

Suomen suurin ja vanhin olutjuhla on rento kesätapahtuma Luuniemen juhlakentällä Iisalmen kestustassa.

Katso lisää

pe 16.07.2021 | Suonenjoen Mansikkakarnevaalit

Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kesätapahtumista. Karnevaalit pidetään heinäkuussa aikana, jolloin suomalaiset mansikat ovat makeimmillaan.

Katso lisää

pe 06.08.2021 | Sampea ja Samppanjaa pe ja la 6.-7.8.2021

Eturivin artisteja ja elämyksiä

Katso lisää

la 07.08.2021 | Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat

Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Juhlien keskipisteenä komeilee 20 m muhkea juustopöytä, jonka herkut ovat nautittavissa aina klo 24 saakka.

Katso lisää

la 07.08.2021 | Louhenkatupäivä Iisalmessa lauantaina 7.8.2021

Katukarnevaalitunnelmaa Iisalmen keskustan kaduilla ja torilla

Katso lisää

pe 27.08.2021 | Satoa Kuopio Food Festival 27.-28.8.2021

SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia.

Katso lisää

la 11.09.2021 | Rautalammin Pestuumarkkinat

Rautalammin suurin tapahtuma jo vuodesta 1821!

Katso lisää

pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää

la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi

Musta Lammas esittää vakoilujännärin

Katso lisää