European Region of Gastronomy -perehdytys klo 15:00-17:00

to 09.01.2020

Järjestämme 9.1.2020 kaksi saman sisältöistä perehdytystilaisuutta, joihin koko henkilökunta on tervetullut. Jokaisen osallistuvat henkilön toivotaan ilmoittautuvat tilaisuuteen alla olevan linkin kautta. Tilaisuus taltioidaan ja tallenne on katsottavissa jälkikäteen.

Perehdytyksessä käymme läpi European Region of Gastronomy sisältöjä, viestintää ja esimerkiksi tunnuksen käyttöön liittyviä asioita.

Tunnuksen käyttö tuo yritykselle lisäarvoa

Yhteistyöhön mukaan lähtevät yritykset saavat käyttää ERG2020 –tunnusta. ERG2020-tunnus yrityksen ovessa, ruokalistalla, verkkosivuilla tai muissa markkinointimateriaaleissa kertoo yrityksen olevan alueen ruokamatkailun helmi. Asiakkaalle tunnus viestii paikallisista ja aidoista, vastuullisesti tuotetuista tuotteista ja palveluista. Tunnusta käyttävät yritykset ovat sitoutuneet kehittämään toimintansa vastuullisuutta (ympäristöllinen, taloudellinen ja sosiaalinen vastuu) ja haluavat tukea alueen hyvinvointia suosimalla tuotteissaan mm. lähiraaka-aineita.

Tunnus viestii tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, vastuullista toimintaa ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä. Tunnus viestii myös alueen kulttuurista ja tekee palveluista ja tuotteista kiinnostavia paikallisuutta ja lähiruokaa arvostavien kuluttajien keskuudessa.

Tunnuksen käyttöoikeutta voivat hakea Pohjois-Savon alueen yritykset, jotka valmistavat tuotteensa Pohjois-Savon alueella, käyttävät tuotteissaan ja palveluissaan paikallisia raaka-aineita ja jotka sitoutuvat kehittämään yritystoimintansa ympäristöllistä, taloudellista- ja sosiaalista vastuullisuuta. ERG2020-tunnus perustuu kansainvälisen IGCAT:in standardeihin ja alueellisesti laadittuihin kriteereihin. Tunnusta käyttävät yritykset erottuvat edukseen European Region of Gastonomy Kuopio 2020-2021 juhlakauden aikana.

Yhteistyöhön sitoutuneet yritykset voivat käyttää ERG2020-tunnusta yrityksensä markkinointiviestinnässä (mm. verkkosivuilla, mainoksissa ja sosiaalisessa mediassa) ruokalistoilla, tuotteissa ja vaikka yrityksen julkisivussa. Tunnuksen käyttö on luvanvarainen ja maksullinen. Yritykset perehdytetään tunnuksen käyttöön ja saavat koulutusta vastuullisuuden kehittämiseen.

Tunnuksen käyttöön liittyviin kysymyksiin vastaavat Pro Agrian ja Savonian asiantuntijat.

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää