Food Film Menu 2020 voittajaelokuva Sloveniasta

15.09.2020

Food Film Menu on European Region of Gastronomy -alueiden (14 aluetta) lyhytelokuvakilpailu, jolla innostetaan elokuvantekijöitä ja harrastajia kuvaamaan oman alueensa ruokakulttuuria. Kilpailuun osallistuvien lyhytelokuvien toivotaan lisäävän tietoisuutta muun muassa ruokakulttuurin tärkeästä roolista osana yhteiskunnan hyvinvointia ja kestävää kehitystä. 

Food Film Menu -kilpailussa oli tänä vuonna seitsemän kategoriaa: Euroopan ruokamaakunnat eli European Region of Gastronomy -alueet, Euroopan nuoret kokit, ruokaan liittyvät matkailijakokemukset tai ruokalahjat European Region of Gastronomy -alueilta, historialliset ruokareitit, uudet ruokatrendit, ympäristö ja ruoka sekä ruoka ja YK:n kestävän kehitykset tavoitteet.

Kuopion alueen European Region of Gastronomy 2020-21 juhlavuoden avajaisissa pe 11.9. Kuopion Saanalla julkistettiin ERG-alueiden ja IGCAT -organisaation asiantuntijoiden valitsemat kolme parasta ruoka-aiheista lyhytelokuvaa. Food Film Menu -kilpailun voitto meni vuonna 2020 elokuvalle Levi Devžej Sloveniasta. Slovenia juhlii European Region of Gastronomy juhlavuotta vuonna 2021. Levi Devžej -voittoelokuvan voi katsoa täältä.  

Home of Nordic Flavours 2020 lyhytelokuva Norjan Trondheimista, joka on vuoden 2022 European Region of Gastronomy -alue, tuli kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi sijoittui Mayonnaise, The Universal Sauce Menorcalta. Myös Menorca juhlii European Region of Gastronomy -tunnustusta vuonna 2022.

Kolme parasta vuoden 2020 Food Film Menu lyhytelokuvaa voit katsoa kokonaisuudessaan täältä.

Kuopion alueella on syksyllä 2020 käynnissä kahden eri ruoka-aiheisen lyhytelokuvan teko ja näin ollen Kuopion alue ja Suomi tulee olemaan vahvalla edustuksella mukana vuoden 2021 Food Film Menu -kilpailussa.

Lisätietoja Food Film Menu -kilpailusta löytyy täältä.

Katso lisää

Seuraa