European Food Gift Challenge ruokalahjakilpailun voittajat julki

11.09.2020

Euroopan ensimmäisen European Food Gift Challenge -kilpailun voittajatuotteet 

Euroopan ensimmäisen European Food Gift Challenge ruokalahjakilpailun voittajat julkistettiin perjantaina 11.9.2020 Kuopion Saanalla. Kilpailussa valittiin European Region of Gastronomy alueiden (14 maata) kymmenen parasta ruoka- tai ruoka-aiheista lahjatuotetta. Kansainvälinen loppukilpailu järjestettiin torstaina 10.9. Kuopiossa ja osittain suorana verkossa. Vallitsevasta tilanteesta johtuen kansainvälinen tuomaristo oli mukana loppukilpailussa verkkoyhteydellä ja samasta syystä kansainvälinen edustus kilpailutuotteiden osalta jäi niukaksi. Mukana oli kuitenkin tuotteita neljältä eri ERG alueelta: Kuopion alueelta, Menorcalta, Trondheimista ja Sloveniasta.

Pohjois-Savon ja Kuopion alueella ERG juhlavuotta juhlistetaan vuosina 2020-2021, Slovenia juhlii tunnustusta vuonna 2021 ja Menorcan alue Espanjassa sekä Trondheimin alue Norjassa juhlistavat ERG juhlavuotta 2022.

Kilpailutuotteita oli loppukilpailussa mukana yhteensä 21. Voittajat julkistettiin ja palkittiin Kuopion Saanalla 11.9. Kymmenessä voittajatuotteessa mukana oli jopa neljä tuotetta Pohjois-Savosta!  

Euroopan ensimmäisen European Food Gift Challenge kilpailun voittajat ovat:

  • Willimaku lahjapakkaus: Willimaku kuusenkerkkäsiirappi, Willimaku voikukannuppu ”kaprikset” ja Willimaku mesiangervokuohujuoma. Iltalypsy Oy, Suomi. www.willimaku.com
  • Trondheimin lahjapakkaus (Sendingskurv fra Trondelag): Camembert-juusto, Edel Blå sinihomejuusto, Gangstad Morrpolse makkara, viikunamarmeladi, akvaviittihyytelö, salaattijuusto, keksit, suklaa, hunaja. Gangstad Gårdsysteri, Norja. www.ysteri.no 
  • Talwimaku joululahja: Glögitiiviste ja glögimarmeladi. Iltalypsy Oy, Suomi. www.willimaku.com
  • Noble Isabella -hunaja, hunaja Isabella lajikkeen rypäleillä, Mr. Bee/Nika Poslek s.sp, Slovenia. www.mrbee.si
  • Kuopio-hunaja, Virtalan tila, Suomi. www.virtalan-tila.fi
  • Hasselpähkinävoi (Lesnikovo maslo kmetija Kosec), Kosecin tila, Slovenia. www.kmetijakosec.si
  • Haapaniemen Valkosipulihauki-säilyke, Haapaniemen matkailu, Suomi. www.haapaniemenmatkailu.fi  
  • Puinen (leivos)leikkuri (Talla-Coques), Silvia Vivó, Menorca. www.syfartesanabruixa.com
  • Hopeiset leivosaiheiset korvakorut (Arracades motle pastisset), Nuria Deya, Menorca. www.nuriadeya.com
  • Pannunalunen (Podbocje brick): The Podbocje Primary School Tourist Youth. Slovenia

Lisätietoja Local Food Gift Challengesta antavat tarvittaessa :

Henna Lehikoinen, Savonia, p. 044 785 6021, henna.lehikoinen@savonia.fi

Johanna Kantala, Savonia, p. 044 785 6925, johanna.kantala@savonia.fi

Lisätietoja myös: www.europeanregionofgastronomy.org ja www.igcat.org

Katso lisää

Seuraa