#tastesavo pop up Joulupuoti Matkuksessa
la 12.12.2020
#tastesavo pop up Joulupuoti - Lähiruokamyymälä pe-su 11.-13.12.2020 Matkuksessa
Lähiruokaa ja joulun tunnelmaa, tervetuloa keräämään maistuvimmat ideat, lahjakortit ja savolaiset elämykset pukinkonttiin! Matkuksen pop up -myymälän tuotteet ja palvelut ovat kaikki Pohjois-Savon alueelta, joten voit nauttia paikallisista ja vastuullisesti tuotetuista makuelämyksista sekä hakea inspiraatiota arjen ja juhlan ruokapöytiin. Pop up joulupuoti palvelee kauppakeskuksen aukiolojen mukaisesti pe-su 11.13.12.2020 Matkuksen 1. kerroksessa, rakennuksen keskiosassa (Suomalaisen Kirjakaupan edessä, väljällä keskikäytävällä.)
#tuepaikallista
Myytävien tuotteiden kokoonpano vaihtelee kerroittain, mutta tuotevalikoima on monipuolinen liha- ja maitotuotteista hunajaan ja leivonnaisiin. Useimmat toimittajat ovat ERG-hankekumppaneita tai paikallisten REKO-rinkien myyjiä. Myynnissä tapahtumassa on esimerkiksi lahjakortteja ja lukuisia pien- ja lähituottajien herkkuja sekä erilaisia tuotteita.
Matkuksen pop up -tapahtumat ja myymälät ovat osa European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 -juhlavuoden teemaviikkoja. Juhlavuotena Kuopio ja Pohjois-Savo ovat mualiman kulinaarinen napa. ERG-tunnus viestii vastuullisesti tuotetun laadukkaan, yrittäjyyttä tukevan ja paikallisen ruokakulttuurin puolesta ja se myönnetään Euroopassa yhdelle tai useammalle alueelle vuosittain. Pohjois-Savolle tunnustus myönnettiin vuosille 2020–2021 – ensimmäisenä Suomessa!
Asioithan kauppakeskuksessa turvallisesti ja seuraattehan tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia koronavirukseen liittyen ja toimittehan niiden mukaisesti: https://www.matkusshoppingcenter.fi/ajankohtaista/503/ajankohtaista-tietoa-matkuksen-koronaohjeistuksista Ajanhengen mukaan muutokset ovat mahdollisia.
Tutustu lisää:
https://www.kuopiotahko.fi/hankkeet/erg/2020/11/reko-lahiruokaa-suoraan-tuottajalta-kuluttajalle
https://www.kuopiotahko.fi/ajankohtaista/blogi/2020/09/ruokamatkailijan-suosikkimaut-syksylle-2020
Juhlakauden herkulliset hetket
Tervetuloa makumatkalle koko Euroopan herkullisimpaan jouluun. Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on saanut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021. Talven ja juhlakauden kattaukseen kuuluu puhdasta lähiruokaa, savolaisia makuelämyksiä sekä vastuullisia nautintoja. Olemme koonneet teille sesongin parhaimmat palat ja vinkit lahjaideoista joulunajan nautintoihin Katso kaikki maukkaimmat jouluvinkit: https://www.tastesavo.fi/joulu
#tastesavo virtuaalinen joulutori
Lähiruokaa ja makuja sydäntalveen
Virtuaaliselta joulutorilta löydät paikalliset pientuottajat ja vastuulliset ravintolatoimijat. Klikkauksen päässä on makuelämyksiä, hemmottelua, joulun herkkuja, pikkujouluvinkkejä sekä lahjaideoita. Virtuaalisen joulutorin tarjonta päivittyy jatkuvasti – nappaa täältä vastuulliset lahjat pukinkonttiin ja tue paikallisia pienyrittäjiä! https://www.tastesavo.fi/joulu
Pellolta pöytään ja aitoja makuja läheltä
Pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta halutaan kasvattaa niin, että Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Lähiruoan tunnettuuden paraneminen nostaa lähiruoan arvostusta ja parantaa tietoa sen saatavuudesta, ja siten saattaa kasvattaa sen kysyntää ja käyttöä.
Tavoitteena on tuoda pohjoissavolainen gastronomia esiin ja näkyville maakunnan omien asukkaiden ja toimijoiden keskuudessa, ja tuoda se myös konkreettisesti ja osallistaen maistettavaksi ja koettavaksi. Samalla on mahdollista parantaa Pohjois-Savon omien tuottajien ja toimijoiden mahdollisuuksia kehittyä ja menestyä. Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä tuottajille, kehittää yhteistyötä ja tukea verkostoitumista eri toimijoiden välillä. #savolaisuusonmakuasia
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
ke 03.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 1: Tapahtumaprojektin suunnittelu ja johtaminen
Kurssiin liittyy oikeus käyttää Opens-ohjelmistoa 1 kk:n ajan, jolla kukin toimija voi suunnitella oman tapahtumansa toteutuksen kurssin sisältöjen mukaisesti.
la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
ke 10.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 2: Tapahtumien vastuullisuuden kehittäminen
Innovatiivisilla ratkaisuilla voidaan tuottaa lisäarvoa sekä osallistujille, sidosryhmille että järjestäjälle ja saada myös kustannussäästöjä ja/tai lisätuloja. Osallistujat saavat työkaluja tapahtuman vastuullisuuden suunnitteluun, seurantaan, arviointiin ja kehittämiseen.
pe 12.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 13.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
ke 17.02.2021 | Opintomatka Järvisydämeen
Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen 17.2.2021
to 18.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 3: Kuvien ja videoiden merkitys tapahtumien markkinoinnissa
Koulutuksessa perehdytään tapahtumien markkinointiin ja tutustutaan käytännön esimerkkien kautta, miten ja millaista kuva- ja videoaineistoa voidaan hyödyntää parhaiten tapahtumamarkkinoinnissa.
to 25.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 4: Yleisötapahtumien tapahtuma-alueen ja toimitilojen visuaalinen ilme
Koulutuksessa keskitytään yleisötapahtumien visuaalisen ilmeen kehittämiseen: mitä visuaalinen ilme tarkoittaa käytännössä, mitä pitää ottaa huomioon ja millä toimenpiteillä yleisötapahtumien visuaalinen ilme luodaan houkuttelevaksi.
ke 03.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja Iisalmessa 3.3.2021
Iisalmi ja tienoot on ottanut käyttöön Johkun, joka mahdollistaa tuotteiden esittelyn ja myynnin yhteisessä verkkoalustassa. Järjestämme maaliskuussa työpajan tuotteistamisesta, jotta yrittäjien on helpompaa muokata tuotteet ja palvelut Johkun edellyttämään muotoon. Työpajan lisäksi jokainen yritys saa sparrausta tuotteistamiseen.
to 18.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 1 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon
Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon -valmennus. Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!
ti 23.03.2021 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 Etelä-Savossa
Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.
to 25.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 2 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon
Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!
pe 26.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 27.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 22.05.2021 | WANHAT VEKOTTIMET JA ROMPEPÄIVÄ Airakselan seurantalolla LA 22.5.2021 KLO 10-15
rompetta ja ruokaa vanhaan malliin
pe 18.06.2021 | SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali perjantaina ja lauantaina 18.6.-19.6.2021
SATOA Goes WILD -tapahtuma tekee kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen. Wildissa yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat.
ke 23.06.2021 | One and Only Muuruveden Juhannus 2021
Elämyksellinen Juhannusjuhla 23.6.2021 Muuruveden kulttuurimiljöössä räätälöidyn ohjelman, juhannuksen herkkujen ja juomien, saunomisen ja kokon merkeissä.
pe 25.06.2021 | Lohimaan juhannus pe-la 25.-26.6.2021
Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.
pe 09.07.2021 | Oluset olutjuhlat Iisalmessa 9.-10.7.2021
Suomen suurin ja vanhin olutjuhla on rento kesätapahtuma Luuniemen juhlakentällä Iisalmen kestustassa.
pe 16.07.2021 | Suonenjoen Mansikkakarnevaalit
Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kesätapahtumista. Karnevaalit pidetään heinäkuussa aikana, jolloin suomalaiset mansikat ovat makeimmillaan.
pe 06.08.2021 | Sampea ja Samppanjaa pe ja la 6.-7.8.2021
Eturivin artisteja ja elämyksiä
la 07.08.2021 | Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat
Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Juhlien keskipisteenä komeilee 20 m muhkea juustopöytä, jonka herkut ovat nautittavissa aina klo 24 saakka.
la 07.08.2021 | Louhenkatupäivä Iisalmessa lauantaina 7.8.2021
Katukarnevaalitunnelmaa Iisalmen keskustan kaduilla ja torilla
pe 27.08.2021 | Satoa Kuopio Food Festival 27.-28.8.2021
SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia.
la 11.09.2021 | Rautalammin Pestuumarkkinat
Rautalammin suurin tapahtuma jo vuodesta 1821!
pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin