Opintomatka Järvisydämeen
ke 17.02.2021
Tämän opintomatkan tavoitteena on tarkastella palvelua laajemmalla spektrillä:
Mitä on otettava huomioon ja etukäteen työstettävä, jotta varsinaisen ruokailutilanteen palvelu on kansainväliselle vieraalle yhtä ikimuistoinen ja onnistunut elämys kuin tarjottu ruokakin. Tähän "kulissien takana" tehtävään pitkäjänteiseen ja olennaiseen työskentelyyn pureutuu kouluttajamme päivän aikana kansainvälisen (ruoka)matkailun perusteiden näkökulmasta sekä kertomalla aitoja esimerkkejä hyvistä käytännöistä ja sudenkuopista. Kouluttajana Anu Kärnä Wild Nordic Finland/ Villi Pohjola OY
Saat myös vinkkejä siihen, miten markkinoit yritystäsi ja sen palveluja kansainvälisille asiakkaille.
Koulutuspäivä koostuu kahdesta osasta.
Matkan aikana Anu Kärnä perehdyttää siihen, miten yrittäjien tulisi omassa toiminnassaan kiinnittää erityistä huomiota kv-asiakkaille tuotettavien laadukkaiden palveluiden kehittämiseksi ja niiden markkinoimiseksi.
Järvisydämessä tutustutaan siihen, miten Järvisydän on toteuttanut laadukkaat palvelut kv-asiakkaille sekä markkinointia kv-asiakkaille.
Ohjelma:
Klo 8.00 Iisalmi, linja-autoasema
klo 8.20 Lapinlahti, Matin ja Liisan aseman linja-autopysäkki
klo 8.45 Siilinjärvi, linja-autoasema
klo 9.15 Kuopio, kaupungintalon takana pysäkki Maljalahdenkadulla
klo 11-11.30 Tervetuloa Järvisydämeen, Jari Kankkunen
klo 11.30-12.30 Lounas, omakustanteinen 21,60€
klo 12.30-13.00 Tutustumiskierros Järvisydämessä
klo 13-15 Kuinka palvelemme kv-vieraita, kuinka teemme markkinointia? Myyntipiika Janna Kankkunen ja keittiömestari Tuomas Siitonen, Järvisydän ja Anu Kärnä Wild Nordic Finland/ Villi Pohjola
klo 15.00-15.30 Kahvit
klo 15.30 Kotimatkalle
klo 17.15 Kuopio, Maljalahdenkatu
klo 17.45 Siilinjärvi, linja-autoasema
klo 18.10 Lapinlahti, Matin ja Liisan asema
klo 18.30 Iisalmi, linja-autoasema
Opintomatka on maksuton, lounas on omakustanteinen 21,60 €
Ilmoittautuminen 8.2.2021 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/4DDFD03777D258D9
Seuraamme Covid-19-tilannetta ja ohjelman sisältöön ja aikatauluun voi tulla muutoksia pandemiasta johtuen. Tulethan paikalle vain terveenä! Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Huolehdimme turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.
Lisätietoja koulutuksesta antaa Marja Niskanen p. 0400 905 782, marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi tai Henna Lehikoinen p. 044 7856021, henna.lehikoinen@savonia.fi
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
ke 03.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 1: Tapahtumaprojektin suunnittelu ja johtaminen
Kurssiin liittyy oikeus käyttää Opens-ohjelmistoa 1 kk:n ajan, jolla kukin toimija voi suunnitella oman tapahtumansa toteutuksen kurssin sisältöjen mukaisesti.
la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
ke 10.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 2: Tapahtumien vastuullisuuden kehittäminen
Innovatiivisilla ratkaisuilla voidaan tuottaa lisäarvoa sekä osallistujille, sidosryhmille että järjestäjälle ja saada myös kustannussäästöjä ja/tai lisätuloja. Osallistujat saavat työkaluja tapahtuman vastuullisuuden suunnitteluun, seurantaan, arviointiin ja kehittämiseen.
pe 12.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 13.02.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
ke 17.02.2021 | Opintomatka Järvisydämeen
Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen 17.2.2021
to 18.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 3: Kuvien ja videoiden merkitys tapahtumien markkinoinnissa
Koulutuksessa perehdytään tapahtumien markkinointiin ja tutustutaan käytännön esimerkkien kautta, miten ja millaista kuva- ja videoaineistoa voidaan hyödyntää parhaiten tapahtumamarkkinoinnissa.
to 25.02.2021 | Tapahtumien kehittäminen 4: Yleisötapahtumien tapahtuma-alueen ja toimitilojen visuaalinen ilme
Koulutuksessa keskitytään yleisötapahtumien visuaalisen ilmeen kehittämiseen: mitä visuaalinen ilme tarkoittaa käytännössä, mitä pitää ottaa huomioon ja millä toimenpiteillä yleisötapahtumien visuaalinen ilme luodaan houkuttelevaksi.
ke 03.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja Iisalmessa 3.3.2021
Iisalmi ja tienoot on ottanut käyttöön Johkun, joka mahdollistaa tuotteiden esittelyn ja myynnin yhteisessä verkkoalustassa. Järjestämme maaliskuussa työpajan tuotteistamisesta, jotta yrittäjien on helpompaa muokata tuotteet ja palvelut Johkun edellyttämään muotoon. Työpajan lisäksi jokainen yritys saa sparrausta tuotteistamiseen.
to 18.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 1 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon
Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon -valmennus. Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!
ti 23.03.2021 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 Etelä-Savossa
Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.
to 25.03.2021 | Tuotteistamisen työpaja 2 Kuopiossa: Tuumailusta tuotteeksi - Mahdollisuuksista myyntikuntoon
Aika on kallista, joten sitä kannattaa säästää! Työpajat ovat työntäyteisiä, mukana konkreettista tekemistä, esimerkkejä ja käytännön kokemuksia sekä tietysti vertaisoppimista. Lopputulemana uudet tai olemassa olevat aihiot ja tuotteet myyntikuntoon! Jokainen yrittäjä tekee oman & verkostotuotteiden osalta täsmätyötä päivien aikana!
pe 26.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 27.03.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00
Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.
la 22.05.2021 | WANHAT VEKOTTIMET JA ROMPEPÄIVÄ Airakselan seurantalolla LA 22.5.2021 KLO 10-15
rompetta ja ruokaa vanhaan malliin
pe 18.06.2021 | SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali perjantaina ja lauantaina 18.6.-19.6.2021
SATOA Goes WILD -tapahtuma tekee kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen. Wildissa yhdistyvät yhdessä syöminen, liikkuminen ja kulttuurin nauttiminen. Tapahtumassa pääroolia esittävät paikalliset villit raaka-aineet, joista maukkaita annoksia ovat luomassa paikalliset huippuravintolat.
ke 23.06.2021 | One and Only Muuruveden Juhannus 2021
Elämyksellinen Juhannusjuhla 23.6.2021 Muuruveden kulttuurimiljöössä räätälöidyn ohjelman, juhannuksen herkkujen ja juomien, saunomisen ja kokon merkeissä.
pe 25.06.2021 | Lohimaan juhannus pe-la 25.-26.6.2021
Keskikesän perinteinen juhannusjuhla Lohimaassa Tervossa.
pe 09.07.2021 | Oluset olutjuhlat Iisalmessa 9.-10.7.2021
Suomen suurin ja vanhin olutjuhla on rento kesätapahtuma Luuniemen juhlakentällä Iisalmen kestustassa.
pe 16.07.2021 | Suonenjoen Mansikkakarnevaalit
Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista kesätapahtumista. Karnevaalit pidetään heinäkuussa aikana, jolloin suomalaiset mansikat ovat makeimmillaan.
pe 06.08.2021 | Sampea ja Samppanjaa pe ja la 6.-7.8.2021
Eturivin artisteja ja elämyksiä
la 07.08.2021 | Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat
Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Juhlien keskipisteenä komeilee 20 m muhkea juustopöytä, jonka herkut ovat nautittavissa aina klo 24 saakka.
la 07.08.2021 | Louhenkatupäivä Iisalmessa lauantaina 7.8.2021
Katukarnevaalitunnelmaa Iisalmen keskustan kaduilla ja torilla
pe 27.08.2021 | Satoa Kuopio Food Festival 27.-28.8.2021
SATOA – tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia satokauden ruoka-annoksia.
la 11.09.2021 | Rautalammin Pestuumarkkinat
Rautalammin suurin tapahtuma jo vuodesta 1821!
pe 24.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin
la 25.09.2021 | Shampanjaa, kalavaleita ja Valakonen pässi
Musta Lammas esittää vakoilujännärin