Muuruveden taiteilijaillallinen
la 13.11.2021
Vuonna 1891 taidemaalari Eero Järnefelt vietti kesää Muuruvedellä Kauniskankaan ja Kuninkaisen maisemissa. Kesän aikana syntyi Järnefeltin ja hänen vaimonsa Saimin ensimmäinen lapsi. Tuore isä maalasi Muuruvedellä kaksi kenties tunnetuinta teostaan – Lehmisavu ja Heinäkuun päivä. Järnefeltien vieraana piipahtivat mm. Järnefeltin lanko Jean Sibelius ja Juhani Aho puolisoineen.
Järnefeltit vieraineen, Kauniinkankaan emäntäpiika ja Kuninkaisen torpan väki tarjoilevat katkelmia kansallisaarteittemme syntyhistoriasta taiteilijaillallisen perinneruokien höysteenä Muuruveden kylätalolla. Esitys pohjautuu Tatu Kokon kirjaan Heinäkuun päivä, käsikirjoitus Maila Lonkila.
Taiteilijaillallinen on tilattavissa ryhmille seuraavasti:
- la 30.10.2021 klo 18:00
- la 13.11.2021 klo 18:00
- la 6.8.2022 klo 18:00
- la 13.8.2022 klo 18:00
- Kesto: 2 h
- Paikka: Muuruveden Kylätalo Rantatie 9, 73460 Muuruvesi
- Hinta: 65 €. Esitykseen sisältyy alkumalja, huikopalloo (savunauta, sienisalaatti, ruisleipä), pääruokana kalakukkoa ja kokkelipiimä, kauden kasviksia. Ruokajuomana kotikalja ja vesi. Jälkiruokana uunijuusto ja lakkahillo, kahvi ja britakakkua. Ruoka tarjoillaan istumapöytiin. Ohjelma toteutuu, mikäli osallistujia vähintään 40 ja maksimi määrä on 55 henkilöä.
- Päivässä mukana: Muuruveden Kyläyhdistys ry, PBG Korhonen
- Varaukset: Maritta Norberg p. 040 509 8081 maritta.norberg@gmail.com tai Jari Korhonen p. 040 5945688 jari.korhonen@pbg.fi. Maksu pankkikortilla. Tarvittaessa voidaan laskuttaa
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.