Hilikun Huluppeempi Maistellen Kuopiota

ti 13.07.2021

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Osallistumismaksu sisältää ruokailut, opastuksen ja bussikuljetuksen.​ Alkuruokana Kartanon järvikalalautanen Koivumäen Kartanossa. Oy Gust. Ranin, Lignell & Piispasen esittely ja tasting. Pääruokana herkullista lähiruokaa lihasta Ravintola Urbanissa, jonka yrittäjä Anssi Kantelinen (Top Chef) on yksi Pohjois-Savon ruokalähettiläistä. Kaupunkikävely, n. 700 m, Kuopion historiallisessa keskustassa. Klubi-leivos ja kahvit Kuopion Klubilla, legendaarisella 1897 perustetulla ”herrainklubilla”.


  • Kesto: Kierros kestää noin 4,5 tuntia. 
  • Sijainti: Kierros alkaa klo 11.30 Kuopion kaupungintalon edestä, Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio. 
  • Saatavuus: Ruokakierrospäivät vuonna 2021:
    tiistaisin 15.6., 13.7., 10.8., 14.9. ja 12.10. Lähtö klo 11.30 Kuopion kaupungintalon edestä ja päättyy Kuopion Klubille noin klo 16. Ruokakierrokset toteutuvat mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Lähtö klo 11.30 Kuopion kaupungintalon edestä ja päättyy Kuopion Klubille noin klo 16. Ryhmille tilauksesta ympäri vuoden. Saatavuus riippuu covid-19 -rajoituksista. 
  • Opastuskielet: Suomi, ryhmälle tilatuilla kierroksilla myös englanti, saksa
  • Hinta: Aikataulutetut kiertoajelut 115 €/hlö (alv 0 %).
  • Tilatut kierrokset: Hintoja tarkistetaan vuodelle 2021. 
  • Mitä tuotteeseen sisältyy: Alkuruokana Kartanon järvikalalautanen Koivumäen Kartanossa. Oy Gust. Ranin, Lignell & Piispasen esittely, tehdaskierros ja neljän tuotteen tasting 25 € maksetaan paikan päällä. Pääruokana herkullista lähiruokaa lihasta Ravintola Urbanissa, jonka yrittäjä Anssi Kantelinen on yksi Pohjois-Savon ruokalähettiläistä. Kaupunkikävely, n. 700 m, Kuopion historiallisessa keskustassa. Klubi-leivos ja kahvit Kuopion Klubilla, legendaarisella 1897 perustetulla ”herrainklubilla”. Ammattitaitoinen oppaamme on mukana kiertoajelulla ja kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa.
  • Lisämaksusta: Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä saa ostaa erikseen myös maisteluannoksina.
  • Mistä voi varata: Ilmoittautuminen kaksi päivää ennakkoon klo 12 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai 044 244 3899. Ohjeet osallistumismaksun maksamiseen saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kerro samalla myös mahdolliset erityisruokavaliosi.
  • Hilikun huluppeempi Maistellen Kuopiota -ruokakierros sopii mainiosti myös merkkipäivä- ja yrityslahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Kiertoajelun järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli suomi. Tilattavilla ruokakiertoajeluilla myös englanti ja saksa.

  • Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai 044 244 3899.

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää