Lähiruoka valokeilassa Ylä-Savon ammattiopiston ravintola- ja cateringalan opiskelijoiden päivissä 16. – 17.2.2021

18.02.2021

Käänteinen tilavierailu Ylä-Savon ammattiopistolla – Lähiruoka valokeilassa ravintola- ja cateringalan opiskelijoiden päivissä 16. – 17.2.2021 

Mitä se käänteisyys tarkoittaa? No sitä, että keinoja on monia! Kun lähituottajien luona vierailu on haasteellista koronan aikaan, niin lähituottajat tuodaan opiskelijoiden luo uusin, innovatiivisin keinoin. 

Savolaisuus on makuasia -hankkeen tavoitteena on tehdä lähiruokaa ja lähituottajia tunnetuksi, ja yhtenä kohderyhmänä ovat pohjoissavolaiset nuoret. Hanke järjestää muun muassa siksi tilavierailuja opiskelijoille ja sillä tavoin tekee läheltä löytyvää hyvää ruokaa tunnetuksi alueella.

Tilavierailun hengessä, yksi hankkeen osatoteuttajista Ylä-Savon ammattiopisto (Ysao) järjesti käänteisen tilavierailun Ysaolle 16. ja 17.2. siten, että ravintola- ja cateringalan opiskelijat (raca20 ja raca21) valmistivat lähiruoasta herkullisia annoksia tutustuttuaan ensin lähituottajien videoesittelyihin.  

Lähituottajien tuotteista syntyi seuraavanlaisia kielenvieviä annoksia:

  • Ahvencevicheä (Pielaveden Kalapojat)
  • Kylmäsavulohimoussea (Kala-Lappi) perunapannukakkusydämellä
  • Perunasipsejä (Voutilaisen peruna)
  • Luonnonkalapyöryköitä (Pielisen luonnonkalasäilyke)
  • Karpalopunasipulichutney (Pielaveden karpalot)
  • Jogurttikastike (Valio, Lapinlahti)
  • Pannacotta ja Sinikasviksen vadelmia, Kauracrumblea (Sonkakosken myllyn kaurahiutale)
  • Mustaherukkasuklaakonvehdit (Sinikasvis)

Ysaon lähiruokapäivät ovat hyvä osoitus siitä, että keinoja on myös koronan aikaan, ja ah – kuinka herkullisilta annokset kuulostavatkaan. Miksi lähteä Kallavettä kauemmas kalaan, kun herkkuja saa läheltä!

Järjestäjä: Savolaisuus on makuasia-hanke kuuluu European Region of Gastronomy hankekokonaisuuteen, joka juhlistaa Pohjois-Savon ja Kuopion alueen European Region of Gastronomy eli Euroopan ruokapääkaupungin tunnustusta vielä vuonna 2021. Savolaisuus on makuasia-hankkeen tavoitteena on tehdä lähiruoka tunnetuksi pohjoissavolaisten keskuudessa. Hankkeen osatoteuttajat ovat Savonia ammattikorkeakoulu, Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky), Ylä-Savon ammattipisto (Ysao) ja Palvelualan Opisto Kuopio (Paok).

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa