Ruokamatkailutuotteet

European Region of Gastronomy Kuopio 2020 Juhlavuoden ohjelmassa on gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia ja sisältöjä, jotka hivelevät matkailijoiden makunystyröitä. Ohjelma käynnistyy tapahtumilla kesällä 2020 ja jatkuu 30.9.2021 saakka. European Region of Gastronomy juhlavuoden ohjelman rungon muodostavat olemassaolevat tapahtumat ja festivaalit, kokonaisuuteen kuuluu lisäksi sekä yksilö- että ryhmämatkailijoille sopivia sisältöjä.

Kantavaksi teemaksi juhlavuoden ohjelmassa nousevat luonnosta saatavat raaka-aineet; marjastus, sienestys, metsästys ja kalastus eli yhdellä sanalla englanniksi foraging. Teemaviikoilla ohjelmassa on esimerkiksi marjastus- ja sienestysretkiä, piknikkejä, tastingejä, kokkauskursseja, työpajoja, pop up -ravintoloita yllättävissä paikoissa, tilavierailuja, ruokamatkapaketteja, ruokateemaisia näyttelyitä, ruokateatteria / show&dinnereitä, erilaisia elämyksiä, taidetta ja kulttuuria, koulutuksia sekä ruokafestivaaleja.

Viikko-ohjelmien ohjelmien julkaisu siirtyy covid-19 -tilanteen vuoksi.
Ryhmämatkailijoille sopivia tuotteita ja palveluita kehitetään koko hankekauden ajan ja tavoitteena on, että palvelut ovat saatavana hankekauden jälkeenkin.

Tutustu tästä yksilö- ja ryhmämatkailijoille rakennettuihin ruokamatkatuotteisiin